HCL.HR

Gospođa Dimitrescu iz Resident Evila stiže na domaći gaming festival Expo GameRi

PR 25.03.2024.   •   11 komentara   •   HCL objave


Prvi riječki gaming festival Expo GameRi ugostit će posebnu gošću – Helenu Mankowsku, poljsku glumicu čije bi lice trebalo biti poznato svim fanovima serijala Resident Evil.

Prvog vikenda u četvrtom mjesecu Rijeka postaje domaći centar gaminga. Ljubitelji videoigara, tehnologije i dobre zabave moći će 6. i 7. travnja posjetiti veliki gaming festival Expo GameRi koji u bogatom programu donosi razne turnire, zabavna natjecanja, gaming pub kviz, panele, koncert glazbe iz videoigara te još mnogo toga.

Vidjet ćete na Expo GameRi nekoliko poznatih lica, i tu ne mislimo na našeg glavnog urednika. Posebna gošća Expo GameRi festivala bit će Helena Mankowska, poljska glumica čije je lice poslužilo kao model jednog od najupečatljivijih likova iz serijala Resident Evil – Lady Dimitrescu iz igre RE: Village. Osim što je popularno lice iz serijala, Helena je i kaskaderka Milli Jovovich, glumici koja je također popularizirala Resident Evil u filmskom svijetu.

Prava poslastica za sve fanove Resident Evil serijala održati će se 6. travnja, kada će Helena na Expo GameRi biti odjevena u kostimu Lady Dimitrescu, a tijekom cijelog vikenda bit će dostupna i za autograme te fotografiranje s fanovima. Helena se u subotu pridružuje i timu sudačkog panela za cosplay natjecanje kojem je zadatak ocjenjivanje kostima i izvedbi natjecatelja. Iznimno je oduševljena dolaskom u Rijeku i sudjelovanjem u programu, a otkrila nam je i nešto više o sebi i svojim projektima:

Je li vam ovo prvi dolazak u Hrvatsku i veselite li se sudjelovanju na Expo GameRi?

Helena: Apsolutno, da, oduševljena sam ovom prilikom da dođem u Rijeku i na Expo! Jedva čekam upoznati sve zanimljive ljude na eventu, kako bismo podijelili neke nezaboravne trenutke. A tek hrana! Ja sam baš gurman i čula sam da je Hrvatska hrana izvan ovog svijeta. Kako će ovo biti moje prvo putovanje u Hrvatsku, zbilja se radujem upijanju svih dobrih vibracija i delicija!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Expo GameRi (@expogameri)

Prije nego ste postali model za Lady Dimitrescu, jeste li bili uključeni u gaming svijet ili voljeli videoigre?

Helena: Obožavala sam uvijek Mario Bros. i trkaće igre, u one davne dane kada se igrom upravljalo jednim gumbom. Prije nego sam postala Lady Dimitrescu, bavila sam se više glumom. No, naravno, onda sam morala probati igrati Resident Evil, te zbilja moram reći da je danas igranje igara kompleksna vježba, uvijek me iznova oduševi koliko igre danas mogu biti kompleksne.

Igrate li ovih dana videoigre i koje?

Helena: Moj suprug i ja zapravo znamo potrošiti nekoliko mjeseci na igre, ali imamo posebnu misiju – odigrati sve Resident Evil igre. No, kako smo oboje zauzeti, s našim tempom, možda ćemo ih sve završiti kada budemo imali 70 godina!

Kada biste mogli živjeti u nekom svijetu iz videoigre, kojeg biste izabrali?

Helena: Pa moram priznati da sam zbilja oduševljena svijetom Resident Evila, i kad bih mogla birati, naravno, izabrala bih nastaviti biti Lady Dimitrescu – u tom svijetu. Sumnjam da bih se nakon takvog pravog iskustva uopće mogla vratiti u pravi život, iz takvog sna se ne želim probuditi!

Koji vam je bio najdraži projekt na kojem ste radili, a koji najizazovniji?

Helena: Mogu vam ispričati o kratkom filmu “Irma Vep”, gdje sam glumila vampira. To je bilo kao horor verzija seanse u sauni – osim što, umjesto da sam se osjećala osvježeno, bio je to samo jedan znojni nered. Nosila sam na sebi više slojeva nego luk, a doslovce sam se znojila kao i vampir na suncu. Moram odati počast odjelu za šminku koji me zbilja uspio održati “neživom”!

O kakvom budućem ili velikom projektu sanjate?

Helena: Moj najveći san za buduće projekte svakako je sudjelovati na projektima sa živućim genijima kao što je Tim Burton. Obožavam njegove čudnovate i otkačene svjetove, to bi zapravo bilo pravo ostvarenje sna!


Ulaznice za Expo GameRi su u prodaju i možete ih nabaviti na službenoj stranici događaja. Jednodnevna ulaznica košta 10€, vikend ulaznica je 15€, a tu je i VIP ulaznica za odrasle (60€). Kupnjom deset ili više ulaznica možete ostvariti 25% popusta na ukupni iznos.

Popratite također i HCL na društvenim mrežama kako biste imali priliku osvojiti vikend ulaznicu u našem giveawayju.

Komentari (11)

  • kreos911

    25.03.2024 - 12:48

    izgleda ko mira furlan

    • SanKa

      @kreos911, 25.03.2024 - 13:32

      jbt zivot al spot on

  • Blackbeard

    25.03.2024 - 12:55

    Šteta,baš bih volio doći u Rijeku. Da je u 8-om mjesecu šta onda bih mogao nešto organizirati,jer baš volim ovakve evente. A uz to,vratiti se malo u grad gdje sam proveo svoje 4 godine studiranja 😁

  • SanKa

    25.03.2024 - 13:32

    pravo pitanje hoće li biti na štulama da dočara tu visinu hehe

  • Wildchild

    25.03.2024 - 15:18

    Kako kaže Belan – “visoka gospođa”

  • Azurr0

    25.03.2024 - 16:10

    Tko ju je intervjuirao, Hcl ili?

  • Ravel

    26.03.2024 - 11:28

    Opa!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?