HCL.HR

Gran Turismo 7 traži vezu s internetom da ne bi bilo varanja

Zoran Žalac 17.09.2021.   •   7 komentara


Tvorac Gran Turismo igara potvrdio je da u sedmici neće biti igranja single-player kampanje ako igrač nije online.

Nedavno smo doznali kako će Gran Turismo 7 biti igriv jedino kad je konzola spojena na internet, tj. kad igra ima vezu sa službenim serverima. Sad je kreator serijala Kazunori Yamauchi za Eurogamer pojasnio kako će točno funkcionirati i zašto.

Ukratko, u offline modu moći će se igrati jedino arkadni mod igre. Sama kampanja tražit će vezu sa službenim serverima i jedini način da se napredak u kampanji snimi bit će taj da igrač bude spojen na internet. Ako igra ima problema sa serverima, napredak vam se neće bilježiti.

Razlog za to? Igra ima društveni aspekt pa će drugi igrači tako moći pregledavati vašu garažu i vidjeti kakva ste vi vozila skupili i sredili. A kad bi se igru snimalo offline, postojao bi rizik da igrači modificiraju snimljene datoteke kako bi dobili sva vozila u igri.

U ranijim igrama Gran Turismo serijala takvo što nije bilo problematično jer te igre ionako nisu imale previše online funkcionalnosti. To se promijenilo dolaskom GT Sporta i upravo će njegov primjer slijediti i Gran Turismo 7.

Kazunori Yamauchi u spomenutom je intervjuu inače odgovorio na još neka interesantna pitanja. Potvrdio je da će meteorološki uvjeti u igri biti potpuno dinamični te da će na više razina imati utjecaj na vožnju. S druge strane, model oštećenja vozila neće biti ništa napredniji nego u prethodnim igrama.

Verzije za PlayStation 4 i 5 neće imati razlika u sadržaju – sve će biti dijeljeno, uključujući i online multiplayer. Što se tiče podrške za PlayStation VR, Yamauchi nije htio ništa otkriti, no nije isto tako rekao da VR moda neće biti.

Komentari (7)

  • tuvvok1701

    17.09.2021 - 20:29

    Jest da je malko iritantno, ali Hitman koristi istu stvar i skoro ne skontaš ako serveri nisu na maintenance. Dobro bi bilo da su napravili da može bez toga za nas koje onlind ne zanima, ali šta moš, i s tim je igra must have.

  • Skoropazao665

    17.09.2021 - 23:27

    Zamisli i struju moraš imati dok igraš. Kada će te igre za koje nije potrebna struja

    • Zoran Žalac

      @Skoropazao665, 18.09.2021 - 09:40

      Neusporedivo. Kad nestane struje s mreže ima rješenje za to – prebaciš se na agregat. Kad server za igru padne za to nema rješenja s igračeve strane, moraš se pomiriti da ti nije dopušteno igrati igru koju si kupio baš onda kad bi to htio.

    • Skoropazao665

      @Zoran Žalac, 18.09.2021 - 12:03

      Pa rekao čovek da se može igrati arcade mod. I igra tipa R6 ima samo MP pa kad rade održavanje servera nije moguće igrati. Ovo je samo first word kmečanje na sve i svašta.

    • Zoran Žalac

      @Skoropazao665, 18.09.2021 - 12:30

      R6 je multiplayer igra bez kampanje. Logično je da se online multiplayer ne može igrati offline. Gran Turismo 7 kampanja nije multiplayer i nije isto što i arcade mod.

    • Skoropazao665

      @Zoran Žalac, 18.09.2021 - 22:24

      Pa onda nemojte kupiti. Kad vam toliko smeta. Logično

  • Premelo172

    20.09.2021 - 08:54

    Meni je iskreno GT Sport bio vrhunski(još uvijek je u biti, još vozim). Samo da u sedmici malo poprave( postrože) penaltye i bit će savršeno. Kampanja mi ni ne treba , nisu pretjecanja i borba za poziciju takav gušt protiv kompa

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?