HCL.HR

Half-Life: Alyx je skoro dovršen, odgode ne bi trebalo biti

Zoran Žalac 23.01.2020.   •   11 komentara


Tvorci nove igre iz serijala Half-Life odgovarali su na pitanja fanova preko Reddita te tako otkrili neke nove detalje o samoj igri.

U protekla dva tjedna brojne su igre dobile odgodu izlaska. Serijal igara Half-Life po tom pitanju ima dugu tradiciju pa su neki fanovi pomislili da će i sljedeća igra, VR naslov Half-Life: Alyx, također biti odgođen, premda trenutno ni nema točan datum izlaska u trećem mjesecu.

Ako je vjerovati ekipi iz Valvea, do takve odgode ne bi trebalo doći jer je igra praktički dovršena. Otkrili su to u jučerašnjoj AMA sesiji na Redditu gdje su poručili kako sve ide po planu te da sada primarno ispravljaju bugove i rade na malim preinakama zadnje scene.

Osim ove informacije, sesija je otkrila još nekoliko sitnijih detalja vezanih uz igru. Rečeno je kako je HL: Alyx dizajniran s ciljem da igrača udalji od menija i inventory sustava pa je više fokusa postavljeno na okolinu u kojoj se igrač nalazi. Dakako, postoje neki meniji, poput onoga za brzi odabir oružja, a potvrđeno je i kako će se svako oružje u igri koristiti jednom rukom. Točnije rečeno, drugom rukom možete oružje primiriti za dodatnu preciznost, ali igra je dizajnirana tako da igrač u svakom trenutku ima jednu slobodnu ruku za sve interakcije koje ne uključuju pucanje.

Interesantan detalj otkriven je uz sam lik Alyx Vance. Kao što smo već čuli, njezin glas neće biti isti kao u dosadašnjim igrama jer ju sada glumi nova glumica, Ozioma Akagha. Međutim, u Valveu su HL: Alyx isprva razvijali u suradnji s dosadašnjom glumicom Merle Dandrige, no usred razvoja igre odlučili su ići u drugom smjeru. Ipak, navode da se nadaju surađivati s njom u budućnosti.

Half-Life 3 potvrđen?

Komentari (11)

  • Brko28

    23.01.2020 - 14:37

    Ova igra je osuđena na propast. Kad budu vidjeli da će prodaja biti nikakva brzo će oni izbacit verziju bez tog glupog i preskupog VR-a.

    • BabyYoda

      @Brko28, 23.01.2020 - 17:55

      Dali si upoznat sa činjenicom da se Valve Index na Steam storu kupuje preko “Notify me” buttona? Zato što je još tijekom Halloween salea rasprodan u potpunosti. Znači negdje od 10.11.2019. moraš obavijestiti Valve da si zaintresiran za kupnju, te ti oni onda jave kada će biti u mogučnosti isporučiti ti Index tj. moglo bi se reći jave ti koji si u queue. Btw cijena Valve Indexa sa svom dodatnom opremom i igrom je 1079 eura. Dakle propast zagarantirana.

    • Hardcell

      @BabyYoda, 23.01.2020 - 19:48

      Hvala na info jer tip laprda na najjace xD

    • Drunkenstein

      @BabyYoda, 24.01.2020 - 11:13

      A kako možeš znat da to nije samo jeftini trik? Nije li ti malo neobično da se to tako naglo rasprodalo, i k tome još u desecima tisuća primjeraka? Pogledaj si mnoge druge skuplje ili premium proizvode, imaju tek nekoliko ocjena i recenzija, a proizvodi iste vrste, srednjeg cijenovnog ranga, imaju na stotine i tisuće.

  • op_maniak

    23.01.2020 - 14:53

    KOga briga za igru koju ce igrati 2% ´gejmera…
    nijedna pametna osoba nece letiti uzeti VR set za ovo…
    Gabe je jedno debelno govno od covjeka koji namjerno gusi HL nastavak samo zato sto ga svi iscekuju pa misli da je stime vazan…

    • BabyYoda

      @op_maniak, 23.01.2020 - 18:33

      Da, Zorane nije ti ovo 1% publika. Više tema o free to play naslovima i igrama koje se daju za đaba. -.-

  • HyPo

    23.01.2020 - 19:25

    ja nisam fan half life serijala iz jednog razloga pogubim se u igri.i ne volim taj cheap as f engine feeling.u kojem je sve loše.

    • Hardcell

      @HyPo, 23.01.2020 - 19:50

      hl1 i cs su evolucija fps-a… nista manje alyx kao fps u vr-u

    • Drunkenstein

      @HyPo, 24.01.2020 - 13:49

      Razumljivo. Tek od 110 mentalnih bodova i nadalje, kvaliteta kod ovakvih proizvoda eksponencijalno raste.

  • delight353

    23.01.2020 - 19:50

    Sve super i sve 5, ali kakva šteta što je ovo VR only… Naprosto mi je blesavo kupovati VR radi igre-dvije.

  • Stitrek

    24.01.2020 - 00:46

    Dobro je vidjeti da se Valve aktivirao i da radi velike igre. Mozda za koju godinu bude first person Alyx port za PC i konzole, a nakon toga i 3. dio.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?