HCL.HR

Homefront IP ima novog vlasnika i razvojni studio

nebel 30.07.2014.   •   3 komentara


Koch Media novi je vlasnik Homefront franšize, a Deep Silver Dambuster novi developer Homefront: Revolutiona, nakon što je Crytek prodao IP za trenutno nepoznat iznos.

Tvrtka Koch Media kupila je od Cryteka prava na Homefront IP te prebacila razvoj Homefront: The Revolutiona u nottinghamski studio pod nazivom Deep Silver Dambuster. Studio je oformljen ovog mjeseca, a među glavnim ljudima je Hasit Zala, vođa čitavog projekta u Crytek UK-u, igrinom bivšem razvojnom studiju.

Crytek je objavio izjavu koja sugerira kako je čitav britanski studio u potpunosti prebačen u Koch: “Nakon završetka spomenutog preuzimanja, Homefront tim iz Crytekovog Nottinghamskog studija prebacit će svoje ljude u Koch Media u skladu s engleskim pravom te nastaviti rad na nadolazećem shooteru, Homefront: The Revolutionu. Obje strane nadaju se finaliziranju te implementaciji dogovora uskoro.” Koch Media je ujedno vlasnik Metro IP-a te Saints Row developera Volition, a u izjavi za medije su, dakako, objavili kako su oduševljeni što se još jedan odličan IP pridružio Deep Silverovim projektima.

Riječ je o trećem vlasniku novog Homefronta otkad je igra krenula s razvojem pa je neki sada zovu i “ukletim projektom”. Ako bude sreće, ipak će izaći kao što je najavljeno: tijekom 2015. godine, za PC, PS4, Xbox One, Mac te Linux.

Komentari (3)

  • Artyom

    30.07.2014 - 22:36

    Stvarno uklet projekt. Pazite ovo kako je to išlo! Prvo je bio Trauma Studios, u New Yorku, koji je bio sastavljen od talentiranih programera i modera. Njihov prvi projekt je bio mod za Battlefield 1942 koji se zvao "Desert Combat". Taj mod je bio toliko dobar i popularan da je DICE odlučio kupiti Trauma Studios i preimenovati ga u "DICE New York" te ih zaposliti da pomognu dovršiti Battlefield 2. Navodno su oni napravili commander za multiplayer. No nakon što je BT2 izašao, DICE zatvara studio u NY-u jer je u tom gradu preskupo imati studio (a imali su još jedan u Kanadi tada pa…) i ponudili su svim zaposlenicima da se presele u Švedsku radit. Oni su odbili ponudu i osnovali novi "Kaos Studio", kupli Unreal engine i počeli radit "svoju verziju" Battlefielda. Igra je izašla pod nazivom "Frontlines: Fule Of War", izdavač je bio THQ koji je i kupio veci udio Kaos studia. Frontlines, iako je bila vrlo dobra igra, nije se uspjela probit do širokih masa ponajviše zvog COD-a i drugih hyper-FPS-ova koji su izašli u to vrijeme. No zaradila je dovoljno i bila dovoljno kvalitetna da im THQ financira novi projekt "Homefront". Koji je ispao odličan, ali iako se isplatio, nije donio neku veliku dodatnu zaradu. Počelo se radit na nastavku, ali THQ je u međuvremenu upao u krizu i zatvorio Kaos Studio te preselio zaposlenike u THQ Montreal, studio sa 500+ zaposlenih, a razvoj Homefronta 2 je prebačen u Crytek UK (nekad Free Radical Design). Nedugo poslije THQ je bankrotirao i rasprodao sva svoja vlasništva. Veliki studio u Montrealu je kupio Ubisoft, a prava na Homefront franšizu Crytek koji je prvobitno planirao sam izdati igru, al je kasnije postignut dogovor sa Deep Silverom. Da bi sad Crytek došao u toliku krizu da su ga prvo neki glavni ljudi počeli napuštati i zaposlenici Cryteka UK bili bez plaće, a sada je evo Deep Silver (Koch Media) kupio prava na Homefront i sve zaposlenike Crytek UK-a prebacio u njihov novoosnovani studio.

    • departed1983

      @Artyom, 31.07.2014 - 16:44

      Ukratko, sta god naprave mi cemo dobiti staru ofucanu kurvetinu 😀

  • petljar

    01.08.2014 - 12:09

    jedva cekam… prvi dio sam presao nekih 10 puta 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?