HCL.HR

Igrači F1 2020 ljuti na Codemasters: “Ubili ste multiplayer”

Lovro Maroševac 30.10.2020.   •   11 komentara


Studio sa sjedištem u Southamptonu našao se u problemima nakon što sve veći broj igrača iskazuje nezadovoljstvo zbog načina na koji se Britanci odnose prema online dodatku.

F1 2020 izašla je u sedmom mjesecu ove godine i donijela sa sobom novi dodatak. My Team mod bio je prilika igračima da naprave svoju momčad i odvezu je do najvećih stepenica te postanu najbolji u povijesti. Međutim, kako je Codemasters poboljšao singleplayer tako je u isto vrijeme donekle zapustio multiplayer komponentu.

Iako je online segment u početku djelovao stabilno i dobro, svakim novim ažuriranjem pojavilo se nekoliko bugova. Nepuna četiri mjeseca nakon izlaska igre, igračima je prekipjelo i traže od Liberty Medije, vlasnika Formule 1, da izvrši pritisak na Codemasters kako bi britanski studio popravio sve moguće probleme.

Virtualni vozači navode niz poteškoća koja se mogu pronaći u multiplayeru, a za koje tvrde da nisu popravljeni, navodeći kako neke datiraju još iz prijašnjih igara. Najveći problem je svakako nedostatak anti-cheata kojim bi se uvelike spriječilo postojanje varalica, koji su već stekli slavu kroz YouTube videe. Zatim su tu razni bugovi vezani uz sigurnosno vozilo (npr. diskvalifikacija u trenutku vraćanja u isti krug, nepouzdana vremenska delta, dobivanje uputa da se pretekne vozač itd.), dolazak i odlazak igrača iz lobbyja te dobivanje kazni u trenucima kada je netko drugom krivicom istjeran sa staze i slično.

Najgore od svega je to što Codemasters ima drugačiju verziju igre za najveće esport natjecanje, a upravo ono djeluje stabilnije od onoga što običan puk igra. Zbog tih su problema brojne lige, u kojima vozači kompetitivno voze, a nalaze se na razini ili dvije niže od poznatog F1 Esport Seriesa, počele razmišljati o napuštanju F1 2020 i prelasku na druge naslove. Iz britanskog studija tvrde kako slušaju igrače i neumorno rade na ispravljanju pogrešaka, no u nepuna su četiri mjeseca kroz brojna ažuriranja ispravili tek manji broj problema.

Codemasters je dosad kroz ažuriranja rješavao kozmetičke stvari, pokušavajući implementirati dodatke iz stvarne Formule 1 unutar one virtualne. Igrači im zbog nedostatka brige prema multiplayeru sve manje i manje vjeruju, bez obzira na suprotna uvjerenja, te je izglednije kako će F1 2020 niti pola godine nakon izlaska ostati bez velikog broja virtualnih vozača ako promjene ubrzo ne stignu.

Komentari (11)

  • hrga007

    30.10.2020 - 19:33

    imaju i pravo, jebena sramota da igra ima iste mp bugove 4 godine. Jedan tip vec veci broj godina vara u time trialu i postiže najbolja vremena, pa se hvali cheatovima na youtubeu i reklamira iste i oni nisu napravili apsolutno ništa da ga maknu u to vrijeme.

  • Klaudio89

    30.10.2020 - 20:29

    otkad su preuzeli F1,Codemasters mi nije bila tvrtka koja bi odlično napravila novije F1 igrice,svaka im čast na Colinu Mcrau i TOCI,ali ovo što sada rade je dno dna,da nalete na iste bugove koji se ni u stvarnoj F1 nebi dogodila

  • NikolaR

    30.10.2020 - 20:36

    Kada je igra izasla serveri su bili poprilicno dobri igraci koji bi zabagali u lobiju bi bili auto kickani i reko hvala bogu konacno su to popravili evo sad posle par meseci ista situacija kao i prosle godine. Jedno je jasno kako je Codemasters nesposoban naparviti to ili jednostavno ih nije briga, sto je jos gore likovi su dobili licencu do 2025 da rade igru. Sami izgledi bolida su ok realisticni ali zvuk ubija ovu igru ko prati F1 zna kakav zvuk imaju bolidi a zvuk u igri je kriminalno los. Sta reci kad jedna Asseto Corsa ima toliko realisticne modove za zvuk a Shitmasters koji ima licencu ima mogucnosti da snimaju zvukove bolida oni to nemogu izvesti SRAMOTA.

  • Momentum

    31.10.2020 - 01:55

    Općenito imam loša iskustva sa racing igrama u multiplayeru,ne samo što ima varalica nego i trolera,oni su najveći problem,nema poštenih igrača skoro nikako,sve su to manje više nuberski vozači casual racing igrači a ne neki virtualni vozači koji stvarno obožavaju tu igru i poštuju druge igrače,jedino moje dobro iskustvo u racing igrama što se multiplayer tiče je Gran Turismo a F1 je definitivno najgora od svih u multiplayeru,tu se ne možeš pošteno naigrat,uglavnom ti drugi igrači pokvare iskustvo.

    • RickBarry

      @Momentum, 31.10.2020 - 07:13

      Slažem se za Gran Turismo al multiplayer tamo je onaj katastrofalni penalty system koji nema veze s vezom i uništi cijelo iskustvo.

    • James Hunt

      @Momentum, 01.11.2020 - 18:45

      Tako je to je najveći problem. A da bis dosao do nekog levela moras igrat sa tim obicnim trolovima

  • Momentum

    31.10.2020 - 01:56

    Htjeo bih da dodam još da je racing igre online bolje igrati na konzolama nego na PC!

  • p3rocro

    31.10.2020 - 09:27

    Codemasters je postala shit od kompanije na zalost. Pogledajte DIRT Rally serijal jbt moras kupit igru prvo pa jos x 3 love spucat da bi dobio ostatak igre koju si platio. Govna

    • Strahinja Radonjic

      @p3rocro, 31.10.2020 - 14:55

      Batali to sranje DiRT. Kupi WRC 9, odlična službena WRC igra. I u pitanju su najbolji automobili na svetu. Pojačaš zvuk na najviše i nećeš verovati kako je napeto kad staviš jednu šansu za prelazak etape (kao i na pravom reliju). Jedino šta mi se ne sviđa u igri je brzina kojom automobili koče, pravi WRC auto ima duži i sporiji proces kočenja dok u igri je samo to izgleda nekako arkadno. A najbolja stvar su etape od 20+ kilometara, treba ti 15 minuta za etapu a ne smeš napraviti niti jednu grešku inače si na world leaderboard-u pao za 200 mesta. Zarazna je igra, restartovaćeš etape kao u onaj Ubisoft TrackMania samo da budeš bolji a etape su 20 minuta. Iskreno ti preporučujem da probaš barem krekovanu verziju pa kasnije odluči. Multiplayer je odličan, F1 ne može ni da se poredi sa WRC 9 MP, a ima čak i više MP modova, možeš sa prijateljima npr. napraviti WRC Club, izabrati etape i svako ima jednu šansu za prelazak. Ne bih pisao ovoliko da nije fenomenalna igra, ovo ti govorim kao bivši DiRT, F1, Dakar 18 igrač, od sad samo WRC original i krekovani F1 tek da je probam. Dakle MP je stabilan, nema seckanja i nema toksičnih igrača.

  • James Hunt

    01.11.2020 - 18:43

    Igram racing igre vec 3 godine stalno. I f1 serijal od uvjek ima najgori multyplejer. Pocevsi od vozaca koji su ti samo da ti zaseru utrku u prvom zavoju. Lag je ogroman. Ranked utrke su isto kara jer moras cekat sto godina za igrace da se skupe sve u svemu nisu ga unistili kad je vec u startu unisten

  • SanKa

    02.11.2020 - 10:00

    kakav idiot moraš bit da ideš u ovakvim igrama varati

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?