HCL.HR

Igre napravljene u Unity Engineu imaju problema na Switch konzoli

Petra Rukav 26.09.2017.   •   1 komentara


Dugoočekivana Nintendo Switch verzija Yooka-Laylee naletjela je na zid, a njen developer je potvrdio da je za to odgovoran Unity pokretač.

yooka-laylee-kick

Nezavisni developer Playtonic Games rekao nam je da ćemo njegov šareni i veseli naslov Yooka-Laylee zaigrati na Switchu prije kraja ove godine, no to obećanje biva poljuljano čim smo saznali da je dugoočekivana verzija ove igre naletjela na zid.

Naime, Playtonic je objasnio da je igra zapinjala zbog tehničkih problema koji su zahtijevali novu verziju Unityja – Unity 5.6 – koja bi riješila sve poteškoće. Međutim, kada je 5.6 ažuriranje stiglo u igri je pronađena hrpa novih problema koje je potrebno iskorijeniti. To znači da Yooka-Laylee nećemo tako brzo igrati na svojim Nintendo Switch konzolama.

„Razumijemo vaše frustracije oko odugovlačenja dolaska igre u vaše ruke, no nadamo se da shvaćate da radimo što je brže moguće i želimo da igra na Switchu bude onoliko dobra koliko je to moguće. Jednom kada se ovi preostali problemi riješe, nadamo se da ćemo se konačno moći posvetiti njenom izlasku. Kao uvijek, hvala vam za strpljenje i molimo vas da još malo izdržite – gotovo smo tamo!“, napisali su na stranici svoje Kickstarter kampanje.

Treba istaknuti da to nije prvi takav incident, a čini se da bi igre napravljene u Unity Engineu mogle patiti od istog problema na Switchu. Konkretno, prošlog tjedna sličnu izjavu objavio je Airship Syndicate na vlastitoj Kickstarter kampanji za igru Battle Chasers: Night War. Naime, i oni su također čekali na Unity 5.6 kako bi nastavili s radom, no još uvijek nisu potvrdili kada će igra biti dostupna za Nintendo Switch.

Komentari (1)

  • Mixa

    27.09.2017 - 23:00

    Bez veze. Valjda ce to sve uspesno biti reseno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?