HCL.HR

Imamo prve hrvatske finaliste 2000 eura teškog Valorant turnira, još se stignete ubaciti u borbu

Igor Belan 17.05.2021.   •   0 komentara   •   Esport


Veliki hrvatski Valorant turnir zvan Red Bull Campus Clutch Croatia je krenuo, no još se stignete ubaciti u tu borbu za 2000 eura i prolazak u globalno finale.

Ovog vikenda krenula je borba hrvatskih timova u Red Bull Campus Clutch natjecanju, velikom globalnom Valorant turniru za studente u kojem će sudjelovati preko 50 zemalja diljem svijeta. Najbolji Valorant timovi iz svih tih zemalja će se u 7. mjesecu sastati u Španjolskoj na velikom svjetskom finalu.

Budući da je i Hrvatska dio te globalne Valorant priče, ovog je vikenda odigran prvi kvalifikacijski turnir za studentske timove iz Hrvatske. Neke od najboljih studentskih Valorant ekipa iz Hrvatske okupile su se u subotu u 18 sati na Faceitu i krenule u borbu.

Nakon tri runde natjecanja za finale su se izborili timovi “Why No Eco” i “o3s”. Oba tima zaslužuju gromoglasan aplauz jer su si uspjeli osigurati plasman u hrvatskom finalu, ali potpirit ćemo vatricu i samo spomenuti da je tim “Why No Eco” ipak pobijedio ekipu “o3s” u finalnom okršaju prvih kvalifikacija. Just sayin’

Inače, cijeli bracket za prve kvalifikacije možete pogledati na FaceItu.

PRIJAVITE SE ZA DRUGE KVALIFIKACIJE

No sada je vrijeme da bacimo fokus na drugi i ujedno zadnji kvalifikacijski turnir iz kojeg će ponovno dva najbolja tima proći dalje u hrvatsko finale gdje ih očekuje nagradni fond od 2000 eura.

Druge kvalifikacije odigrat će se u srijedu, 19.05. također u 18 sati. To vam je ujedno i zadnja šansa da se ubacite u ovaj turnir – prijavite se na vrijeme.

Već je sedam timova prijavljeno za druge kvalifikacije, no mjesta još ima jer je drugi kvalifikacijski turnir proširen tako da prima do 16 timova. Kao i kod prvih kvalifikacija, prijaviti se mogu svi igrači Valoranta koji trenutno imaju status studenta na nekom hrvatskom fakultetu.

Ako već imate peteročlani Valorant tim, samo se prijavite na FaceItu, no ako nemate puni tim – bez brige. Dva sata prije početka drugih kvalifikacija možete se prijaviti i kao solo igrač pa će vas FaceIt spojiti u tim s drugim igračima.

Osim toga, otvoren je i poseban Discord server za hrvatski Red Bull Campus Clutch turnir gdje možete pitati što god vas zanima oko turnira, ali i pronaći dodatne igrače za svoj tim.

Dakle, ako je ovo prvi put da koristite Faceit i ne znate se prijaviti na turnir ili ste solo igrač koji traži svoj tim – samo navratite na službeni Discord, admin ekipa je tamo da vam pomogne.

Naravno, po dva najbolja tima iz obje runde kvalifikacija sastat će se u velikom hrvatskom finalu koje će se odigrati ove subote, 22.05. u 15 sati. Sve četiri ekipe koje budu sudjelovale u hrvatskom finalu dobit će svoj dio iz nagradnog fonda teškog 2000 eura, no naravno najveći dio tog kolača (800 eura) otići će pobjedničkom timu.

Osim toga, pobjednička ekipa iz Hrvatske zatim ide u regionalno online finale odakle ima šansu proći u finale globalnog turnira koje će se održati uživo u Španjolskoj u 7. mjesecu.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?