HCL.HR

Ion Maiden pucačina cilja na nostalgiju za 90-im godinama

Zoran Žalac 01.03.2018.   •   4 komentara


Proizvođači Duke Nukema i Shadow Warriora pitaju vas jeste li se umorili od modernih pucačina iz prvog lica? Ako jeste, za vas pripremaju klasični FPS zvan Ion Maiden.

Ako vas je ova igra zaintrigirala svojim upadljivim nazivom, barem je u nečemu uspjela. A hoće li uspjeti u namjeri spajanja modernih FPS elemenata i staromodnog štiha pucačina iz prvog lica, to nam ostaje za vidjeti.

Radi se zapravo o svojevrsnom nastavku igre Bombshell koja se 2016. nije baš proslavila. Premisa joj nije naročito mudra, ali se glavni prodajni motiv može svesti na moderni duh u staromodnom tijelu. Igru će tako pokretati engine Duke Nukema 3D, ali će određene mehanike, poput autosavea, biti sastavni dio iskustva. Uostalom, u igri ćemo koristiti moderno oružje koje još nije postojalo tijekom devedesetih godina, odnosno u zlatno doba pucačina iz prvog lica.

Ion Maiden dostupan je za PC, a od jučer se nalazi na Steam Early Accessu.

Komentari (4)

  • Adam Jensen

    01.03.2018 - 18:58

    Može ona ciljat koliko hoće, nostalgija je nostalgija i ne može nešto što izađe sada sa zastarjelom mehanikom probuditi osjećaje kao onda prije 20 godina kad je to bilo nešto nevjerovatno i još uvijek ti budi lijepe osjećaje kada pomisliš o tome. Ako neka igra i hoće biti old school ne mora biti u engineu starom 20 godina, može biti kao Shadow Warrior, old-school gampelay u savremenom ruhu, zašto bi oči patile da bi se uživalo u gameplayu.

    • Zvonimir Komar

      @Adam Jensen, 01.03.2018 - 20:15

      Ni na koji način se ne radi o “zastarjeloj” mehanici zato što je vremenski starija. Krivo pretpostavljaš da se u ovom žanru događala evolucija.

      Što se tiče novog Shadow Warriora, ako misliš na prvog, on po gameplayu nije ni sličan starom Shadow Warrioru, Dukeu 3D, Doomu i sl. (sasvim drugačiji pristup level designu i encounter designu). A ovaj drugi ima još manje sličnosti sa old-school fpsovima. Te igre su sličnije Painkilleru, Quakeu 3 (samo su SP, naravno) i Serious Samu.

  • pmpmp555

    01.03.2018 - 21:25

    jel mogu ja to pokrenit sa gtx 1060

  • Kegdon

    01.03.2018 - 23:04

    Sa devedesetim je krenulo, najznačajnije godine za početak pravog gejminga.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?