HCL.HR

Iritantne reklame uklonjene su iz Street Fightera 5, barem za sada

Ivan Brekalo 29.12.2018.   •   1 komentara


Prikaz sponzoriranog sadržaja u Street Fighteru 5 može se i dalje odabrati unutar igre, no na borcima i na ulicama više nema nikakvih reklama.

Nedavno smo pisali kako je ažuriranje za Street Fighter V početkom ovog mjeseca u igru dodalo sponzorirani sadržaj koji je nakon toga bio vidljiv na kostimima boraca, u borilištima i na ekranu koji je prethodio početku borbe. Ako bi igrači ostavili uključen prikaz sponzoriranog sadržaja, dobili bi dodatan „fight money“, valutu koja se umjesto pravog novca može koristiti za kupnju likova, borilišta i kostima.

Glavna tema sponzoriranog sadržaja bila je Capcom Pro Cup, veliki Street Fighter V turnir koji je sada iza nas, a uoči i tijekom kojeg je Capcom snizio cijenu igre i njenog dodatnog sadržaja raspoloživog za kupnju. Iako su reklame bile opcionalne i mogle su se isključiti, slobodno možemo reći da nisu bile sjajno prihvaćene. Najveći razlozi tomu bili su njihova nametljivost i sama izvedba, a i količina dodatno zarađenog „fight moneya“ igračima je bila zanemariva.

Producent igre, Yoshinori Ono je putem svog Twitter profila objavio kratku objavu upućenu igračima i zahvalio im što su izrazili svoje mišljenje u vezi sponzoriranog sadržaja, te je spomenuo kako će Capcom iskoristiti povratne informacije i pokušati unaprijediti ovu opciju. Nadamo se da ukoliko dođe do novog vala reklama, da će to ipak biti izvedeno nešto elegantnije, te da će igrače, ukoliko se odluče na korištenje takvog sadržaja, ipak malo bolje nagraditi.

Komentari (1)

  • lliquid_

    29.12.2018 - 19:45

    Mby je ovo zanr igara koji se u HR bas i ne prati,tj. fighting igre sa anime artstyle, ali od novijih igra ove rubrike koju mi preporucate? Ja sam razmisljao o Dragon Ball FIghterZ, Tekken 7, Street Figher V & nadolazeci Jump Force,xD :/

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?