HCL.HR

Jedan od omiljenih PvP modova uskoro se vraća u Destiny 2

Hrvoje Smoljić 29.01.2020.   •   11 komentara


Destiny 2 se polako, ali sigurno vraća na trag Taken Kinga i postaje sve bolja igra. Najnovija vijest je kako u istu u sklopu iduće sezone stiže Trials of Osiris PvP mod.

Lukavi data mineri ponovno napadaju! Ovog puta se na meti još jednom našao Destiny 2 za koji su otkrili hrpu novih detalja o nadolazećem sadržaju. Tako smo saznali kako će se deseta sezona najverojatnije zvati Season of the Worthy, ali i da će se u sklopu iste vratiti omiljeni PvP Trials of Osiris mod iz originalnog Destsinya.

Za one koji ne znaju, Trials of Osiris bio je mod koji sukobio dva tima sa po tri igrača. Za razliku od standardnog Cruciblea, power level opreme igrao je značajnu ulogu, a nije bilo ni matchmakinga što je značilo da morate imati barem dva prijatelja koji nisu loši u PvP-u. Mod je nudio posebne nagrade, a bio je izrazito težak jer je osvajanje istih zahtjevalo 9 uzastopnih pobjeda.

Prije svega, kao uvertira u nadolazeću sezonu, sljedeći tjedan u igru stiže Empyrean Foundation događaj. Tako će igrači u sklopu događaja imena Worthy morati obnoviti lokaciju poznatu kao Lighthouse koja će biti poznata veteranima franšize. Naime radi se o lokaciji na planetu Merkuru koja je bila dostupna pobjednicima upravo unutar  Trials of Osiris moda. Znamo kako će igrači za pristup misij morati donirati 5000 polarized fractaline valute koju su mogli prikupljati unutar trenutne sezone. Pa eto, bacite se na skupljanje dok još stignete.

Više detalja o samom Empyrean Foundation događaju Bungie će podijeliti u nadolazećim danima, a nadamo se i nešto službenijoj najavi iduće sezone nedugo zatim.

Označeno sa: , ,

Komentari (11)

  • Fen

    30.01.2020 - 08:15

    Hype.

  • moordrak

    30.01.2020 - 11:09

    Imamo dva mjeseca do nove sezone. Nije hića. Više me zanima kako riješiti Corridors of Time jerbo je mucho za*eban. Mislim da ga je ekipa prije koji dan probila…

    • Negan

      @moordrak, 30.01.2020 - 11:22

      Riješili su to nekih 6 dana nakon izlaska. Zapravo, misija više ni nije u igri. Prije dva dana su je uklonili, jer eto… Ne daj bože da im tih kojih stotinjak MB (ako i toliko) zauzme previše prostora. Lore book vezan uz to, te emblem se također više ne mogu dobiti. Ugl. nagrada je bila Bastion, tj. quest za taj novi exotic. No, najbolja stvar je u tome da smo taj isti quest trebali dobiti 28. 1. Drugim riječima, ekipa se trgala od posla da riješe taj puzzle, da bi eto… osigurali early access za quest i ništa više…

    • moordrak

      @Negan, 30.01.2020 - 11:51

      Ma nemoj me… zaje*! Nisam znao! Što su sada stavili quest za egzotu kod Sainta-14? Ma krasno. Nisam igrao D2 nekoliko dana i odmah drastične promjene. Nja. Baš sam razočaran. Puzla je bila super! Bastion više-manje. Ne koristim fusion puškice, ali za kolekciju, zašto ne.

  • Negan

    30.01.2020 - 11:42

    Eh… Ulupao sam 1100 sati samo na Steamu (naravno, dio toga je AFK u orbiti) i mogu sa potpunom sigurnošću reći da igra ide na gore, a ne na bolje. Sadržaja nema, guraju se miktrotransakcije (na novo i twitch prime nagrade), a svaki tjedan community otkrije bar jedan novi game-breaking bug. Od Forsaken ekspanzije prije nekih godinu i kusur dana stvari su sve lošije, a kad sam već kod Forsakena, to je bio jedini D2 dlc koji se mogao usporediti sa The Taken Kingom, a čak ni onda nije to-to. Tako da, uz svo dužno poštovanje, igra se nikako ne vraća na trag TTK-a ni u kome mjerilu. To je očito svakome tko još aktivno igra. Dovoljno je posjetiti igrin subreddit ili youtube kanale respektabilnih community figura da i “laik” vidi u čemu je stvar.

    Dugo vremena sam opravdavao Bungijeve propuste, ali čovjek se jednom i opameti. Ono što su možda dobili u vidu kreativne slobode nakon što su nogirali Activision, obilo im se u glavu time što su izgubili 2 pomoćna studija te ogromnog izdavača koji ih financira sa strane. Bugovi, manjak i “razvlačenje” sadržaja, bitni patchevi u razmaku minimalno svaka 3 mjeseca, u potpunosti nepodržan PvP mod (usprkos ovoj najavi/leaku); ponajprije u vidu sandboxa, ranked moda, peer-to-peer servera u 2020. godini te travestije od matchmakinga… Užas. Imao sam ogromna očekivanja nakon prelaska na Steam, ali eto. Kompletno free ili manje ozbiljnim igračima igra možda uspijeva ostvariti očekivanja, ali čak i sa mizerno niskom cijenom od 10 eura po sezoni, tj. dlc-u… U trenutnom stanju igru ne mogu preporučiti nikome tko se misli ozbiljno baciti u grind. Jedini razlog zašto igru još uvijek igram iz dana u dan jest taj da vodim klan, te više-manje raidam skoro svaki dan.

    • Fen

      @Negan, 30.01.2020 - 14:07

      Mikrotransakcije su kozmetičke. Bugovi postoje ali se rješavaju, a neki su i zabavni ko wish-ender bow i svaka stvar vezana za telesto 🙂 Uglavnom, sve što si rekao stoji i znam da tako pričaš zato što voliš igru ko što ju i ja volim, ali eto nemoj imat prevelika očekivanja to ti je moj savjet, vjerujem da nema puno igara koje postoje tolike godine i imaju toliko sadržaja. Ja vjerujem da će sve to ići na bolje i da smo sada u malo lošijem periodu. Ali možda i bolje tako da imam više vremena za pravi život 🙂

    • Negan

      @Fen, 30.01.2020 - 14:31

      Eh, daj bože. Od ove sezone nisam ništa očekivao (jer je prošla čak i gledano u sklopu sa Shadowkeepom bila koma) pa su me svejedno uspjeli nahajpati trailerom. Osim dvije odlične misije sa Saintom, stvarno nema ničeg posebnog za vidjeti. Vidjet ćemo. Previše sam vremena potrošio da sad dignem ruke od svega, pa eto… Ali Eververse moraju uvesti pod kontrolu. Znam da su sad solo i treba im svaka lipa, ali stari moj bounty sistem je koma. Stari loot box sistem a la Overwatch je bio savršen.

    • moordrak

      @Negan, 31.01.2020 - 05:50

      Neznam za PC ali na PS4 publika je sve tanja i manja. Puno activitya se nemože odraditi jer jednostavno nema ljudi. Imam popriličan broj sati u igri i još nas je par upornih u klanu no slažem se, D2 igram više zbog navike nego otkrivanja nekakvih novih sadržaja i gušta. Ove zadnje dvije sezone mi nemaju nikakvog smisla ni svrhe. Pinacle oprema pada vrlo slabo, rekao bih nikako osim jednom tjedno u par strikeova, raidovi su većinom neizvedivi jer ih nemožeš solirat, ajde dungeoni su igrivi, ali ponovno, za bilo kakav jači event, nema ekipe. PvP je ok samo kada je aktivan Iron Banner, a razlika između PVP-a i PvE-a je tako bolno očita kao da se radi o drugoj igri. Neznam. Blesavo mi je quitat ali polako gubim interes za daljnjim igranjem D2.

    • Negan

      @moordrak, 31.01.2020 - 07:14

      A jbg, igra ti definitivno neće izaći na ruku ako preferiraš igrati sam ili ti je ekipa mrtva. Raidovi su ono što me još uvijek čvrsto drži, a ekipa s kojom igram je dobra. Ljude ćeš uvijek naći ako koristiš LFG discord servere ili njihov službeni app, ali znam da postoje ljudi kojima se to ne da ili očekuju od igre da sadrži matchmaking u svakoj aktivnosti, a možda nisu ni previše otvoreni pa im je gnjavaža stvarati grupe sa nepoznatim ljudima… Govorim iz iskustva jer sam tako igrao cijeli Destiny 1 i bilo mi je zabavno tek tolko kolko sam uopće mogao igrati teže stvari bez ikoga. Pinnacle dropovi mi nemaju svrhe otkako su uvedeni jer jedino mjesto gdje možeš profitirati od većeg power levela jesu one aktivnosti gdje si power upravo digao; ordeal nightfall, nightmare hunts i smrdljivi Iron Banner koji ne bi trebao imati power advantage uopće. Dakle, zatvorena gameplay petlja što mi je totalno debilno. Masterworkao sam jedno 2 cijela armor seta još prošle sezone i jednostavno nemam potrebe uopće ganjati pinnacle dropove zato što nemam potrebe igrati te iste aktivnosti za upgrade resurse. Ono… Mogu se zaputiti u bilo koji raid u igri sa full plavom opremom i 20 powera ispod preporučenog i neću imati nikakav problem, tak da eto… Taj power grind mi nikako ne ide u glavu jer ga nema svrhe dizati nakon određenog vremena. Frend u klanu mi je 997 LL… Ne znam čemu. Nadam se da će se opametiti dok im je vrijeme, jer iako možda stvari nisu još uvijek tolko crne… bliže se tome. Ako fakat misle dovesti natrag Trials onda se moraju debelo potruditi uvesti PvP u red jer ne znam tko će im ovo igrat.

    • moordrak

      @Negan, 31.01.2020 - 14:51

      Meni se recimo ordeal nightfall na 950/980 jako svidio. Na konzoli je ipak malo drugačije nego sa mišem i tastaturom. Ako hoćeš pinacle, znaš i sam da nije dovoljno samo završiti activity (ili ako recimo ganjaš ambleme, tj bodove). Dobro, veća je šansa za dobiti nekakvu egzotu . Imaš li sve u kolekciji, slažem se, nema nikakvog smisla ganjati opremu. Ovo za light, jako se vidi razlika na većim težinama. Već na 920 se osjeti ako je netko niže. Možda griješim, ali čini mi se da ustvari uopće ne računaju trenutni light ako ga “namjerno” spustiš nego broje maksimalni za lika sa kojim igraš. Ponovno, može biti da griješim ali jednostavno imam takav osjećaj 🙂

    • Negan

      @moordrak, 31.01.2020 - 15:56

      Ovisi koliko ga spustiš. Ako si li-la ispod preporučenog, nećeš vidjeti veliku razliku. Ako padneš 20, 30, itd… ispod onda ćeš već to osjetiti. S druge strane, igra se uvijek prilagođava tvojem trenutnom poweru ako si iznad preporučenog. Primjera radi, ako se spustiš na EDZ sa 990 powera, nećeš biti ništa jači nego da si na 750. Po meni zgodan sistem jer je 90% lokacija relevantno nakon kampanje u jednom ili drugom obliku, pa ne bi imalo puno smisla da sve možeš ubiti jednim metkom.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?