HCL.HR

Snimaju se dokumentarni film i serija o životu Johna Romera, jednog od tvoraca Doom serijala

Zoran Žalac 03.06.2024.   •   5 komentara   •   Zanimljivosti


Autobiografija Johna Romera zvana Doom Guy: Life in First Person bit će adaptirana u dokumentarni film, ali i u igranu seriju.

Videoigre su tražena roba za adaptiranje u filmove i serije, no evo pomalo drugačije priče. U dokumentarni film i igranu seriju bit će pretočen život legendarnog dizajnera igara, Johna Romera.

Kako prenosi portal Deadline, Romerova autobiografija “Doom Guy: Life in First Person” iz 2023. bit će adaptirana za velike i male ekrane. U svojoj knjizi Romero otkriva priču o svojoj “rockstar” karijeri tijekom 90-ih godina kada je bio jedan od vodećih ljudi u razvoju Doom, Quake i Wolfenstein igara, odnosno postavljanju temelja za žanr pucačina iz prvog lica.

Dakako, Romerovu karijeru nisu obilježili samo uspjesi nego i neuspjesi. Svojedobno se posvađao s matičnom kompanijom id Software te je poslije toga radio na problematičnom i neslavnom projektu zvanom Daikatana, jednom od najvećih komercijalnih promašaja u svom žanru. Usprkos tome, Romero se nije prestao baviti izradom videoigara te njegova priča još uvijek nije zaključena.

Komentari (5)

  • John_Constantine

    03.06.2024 - 13:46

    Ono kad živiš na staroj slavi

    • Soulforged

      @John_Constantine, 03.06.2024 - 18:05

      To je kao da kazes da Michelangelo zivi na staroj slavi. 🙂 To sto je taj covjek napravio za gaming (i John Carmack) … mozemo mu samo reci hvala. Danas imas 101 free gaming engine, u to doba si trebao biti brutalno dobar programer da bi napravio bilo kakvu igru, a kamoli neki evolucijski skok u tom segmentu.

    • Soulforged

      @Soulforged, 03.06.2024 - 18:07

      Znaci tu ne pricamo o tome kada je zadnji put napravio dobru igru nego o temeljima koje je postavio za buduce generacije game developera i cijele gaming industrije.

  • Artyom

    03.06.2024 - 15:14

    Zasluženo! Najveća legenda u povijesti gaminga!

    • Antiesreg

      @Artyom, 03.06.2024 - 18:41

      Eh’ gdje me nađe ☯☮⚜

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?