HCL.HR

Borilačka igra Jump Force izlazi iz prodaje i gase joj se serveri

Zoran Žalac 10.11.2021.   •   4 komentara


Crossover tabačina Jump Force neće biti dugog životnog vijeka. Izdavačka kuća Bandai Namco najavila je da ju gasi nakon svega dvije i pol godine postojanja.

Prije nepune dvije godine dobili smo igru u kojoj su se potukli Goku, Naruto i Yugi. Premda to zvuči kao spektakl, Jump Force je na kraju bio samo spektakularno loša borilačka igra. Situacija se nije previše popravila s naknadnim dodacima pa nije ni neka velika žalost što je Bandai Namco najavio gašenje igre.

Preciznije rečeno, najavljeno je kako će se Jump Force povući iz prodaje na svim platformama (PC, PS4, XBO, Switch) od 7. 2. 2022. Nakon istog datuma neće biti moguće kupiti ni proširenja za igru (Character Pass).

Nadalje, najavljeno je i gašenje online funkcionalnosti igre, a to će se dogoditi 24. 8. 2022. Nakon tog datuma Jump Force će podržavati jedino klasične online bitke, bez rangova, ljestvice najboljih igrača, turnira, klanova i sl. Sav single-player sadržaj i DLC borci moći će se koristiti i nakon 24. 8.

Vijest o sahrani Jump Forcea nije začudila našeg Žarka koji je igru svojedobno recenzirao. Pitali smo ga za komentar i kratko je odgovorio: “Neka me zovu kad bude trebalo iščupati kabel iz utičnice.”

Komentari (4)

  • Hadvar

    10.11.2021 - 13:27

    Zato je piratstvo dobro. Štiti igre od izumiranja.

  • XLBanana

    10.11.2021 - 14:11

    Igra koja me zainteresovala jer je delovala cool, ali ispala đubre.

  • Dick Johnson

    10.11.2021 - 14:13

    Ja sam za to da izdavač bude obavezan i napiše koliko će igra imat online. Tipa, podržan online 5 godina. Nit onda neko može kukat da su ugasili servere, nit bi izdavači mogli prerano ugasit ak im nije profitabilno kolko bi hteli.

  • Demon90

    10.11.2021 - 17:58

    Bitno da oni to još uvijek prodaju. A ionako i multiplayer a i sama igra nisu nešto, al eto ne gase ni taj online potpuno samo uklanjaju ono što svakako nitko ni ne koristi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?