HCL.HR

Kineska League of Legends liga promijenit će format igranja, krivac – koronavirus

Lovro Maroševac 29.02.2020.   •   1 komentara   •   Esports


Ova odluka stigla je samo mjesec dana nakon što su iz LPL lige objavili kako će ista biti obustavljena zbog izbijanja svima već poznatog virusa.

Nova sezona u League of Legendsu krenula je 13. 1., mečevima ekipa iz kineske lige – League of Legends Pro League. Već 26. 1. LPL je bio suspendiran zbog prevelike brige oko novonastalog virusa. Budući da je u to vrijeme bila kineska Nova godina, svi igrači lige bili su na pauzi i povratak se očekivao 5. 2., no nije se dogodilo.

Jučer je LPL na engleskoj inačici vlastitog Twitter profila izdao službeno priopćenje o njenom nastavku. U dogovoru s predstavnicima lige odlučeno je kako će se ista nastaviti, ali u malo drugačijem formatu – onlineu. Ipak, svi igrači će biti obavezni proći stroge karantenske postupke u trajanju od 14 dana u prostorijama svojih klubova. Iznimka će biti igrači koji žive u mjestima iz kojih se ne smije odlaziti.

League of Legends Pro League nastavlja se 9. 3. i trenutno nije poznato kako će se rješavati potencijalni problemi s povećim pingom unutar igre. Različita lokacija klubova može predstavljati nevolju i evenutalno odlučivati o pobjedniku mečeva. Najidealnije rješenje bilo bi da se mečevi igraju na serverima koji su na jednakoj udaljenosti od obje ekipe.

Ova odluka kroji novu povijest League of Legendsa. Od njenog izlaska nikada se nije dogodilo da jedna velika esport liga bude igrana u online formatu. Ipak, iz Riot Gamesa su uvjereni da takav način odigravanja neće omesti LPL, koji je jedna od njihovih najuzbudljivijih liga. Valja napomenuti da su posljednja dva pobjednika Svjetskog prvenstva stigla upravo iz kineske lige.

Komentari (1)

  • chocobo_047

    01.03.2020 - 20:14

    Čini se da nitko nije pošteđen tog virusa.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?