HCL.HR

“Kineska Zelda” najavljena je i za Nintendo Switch

Zoran Žalac 14.01.2020.   •   2 komentara


Kineska igra Genshin Impact, koja je inspirirana naslovom The Legend of Zelda: Breath of the Wild, pojavit će se i na Nintendo Switch konzoli.

Igra zvana Genshin Impact došla je prošlog ljeta u fokus zbog neobičnog incidenta. Naime, kada je ta igra najavljena, njezini tvorci rekli su da je inspirirana zadnjim nastavkom The Legend of Zelda serijala. Međutim, najavljena je kao igra za PlayStation 4 konzolu, mobitele i PC, što je neke fanove Zelde itekako naljutilo. Jedan od njih iz protesta je tako razbio PlayStation 4 konzolu usred gaming sajma ChinaJoy.

Čini se kako njegov protest ipak nije bio uzaludan… ili možda je, ovisi kako odlučite gledati. Naime, najavljeno je da Genshin Impact dolazi na Nintendo Switch konzolu, istu platformu na kojoj se nalazi i igra od koje je preuzeta inspiracija za ovaj projekt. E sad, pitanje je što je točno smetalo čovjeka koji je razbio PS4: to što igra tada nije bila najavljena za Switch konzolu ili to što je najavljena za PS4, nevezano dolazi li na Switch ili ne.

Premda igra posuđuje brojne ideje od Zelde: BOTW, u srži je značajno drugačija igra dizajnirana za kooperativno iskustvo. Međutim, developer ističe da to nije MMORPG pristup jer svaki igrač ima svoj svijet, a kad pomaže drugim igračima onda posjećuje njihov svijet.

Igra bi trebala izaći nekad tijekom 2020. godine, ali nije poznato kada će se pojaviti izvan Kine.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • Tony77

    14.01.2020 - 13:27

    Ja čekam “mitološku Zeldu” Gods&Monsters od Ubisofta ?

  • Tony77

    14.01.2020 - 17:04

    Sry Zorane što te pitam na ovoj objavi o AC. Nego me zanima pošto je Ragnarok navodno naslov , jel se zna oče li bit mitološke prirode kao Odyssey i Origina ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?