HCL.HR

Lionhead je internetske trollove prijetio tužiti mami i upalilo im je

Juraj Bevandić 17.12.2016.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Zabavna priča dolazi od bivših zaposlenika raspuštenog studija Lionhead koji su imali zanimljive metode rješavanja tinejdžerskih trollova pri izradi prve Fable igre.

Lionhead troll

Najsimpatičnija gaming priča dana dolazi nam od bivših zaposlenika Lionhead studija koji je nažalost zatvoren ranije ove godine. Prije zatvaranja su nam donijeli puno radosti kroz Black and White i Fable serijale, a ova priča koju su podijelili na BAFTA konvenciji zvuči baš kao neko prikladno rješenje za quest iz Fable igara.

Naime dok su radili na prvoj Fable igri, nekolicina tinejdžerskih trollova koji su svoju skupinu nazivali Kibitz ukrali su im nekoliko screenshota iz igre među kojima i jedan u kojem heroj igre probada dijete mačem kroz glavu. Očito nisu planirali da to dospije u javnost, a Kibitz su upravo to prijetili učiniti preko službenih Lionhead foruma.

Developeri su preko forumskih postova doznali IP šesnaestogodišnjeg ucjenjivača i preko lokacije kontaktirali njegove kolege iz srednje škole koji su im dali osnovne informacije i pjesmicu koju je frajer recitirao za kraj školske godine. Zatim su developeri napisali javnu poruku koju su otvorili početnim stihovima pjesmice i slikom iz ucjenjivačeva susjedstva uz prijetnju da će ga tužiti majci.

Tek nakon što su to sve napravili su se konzultirali s pravnim odjelom u firmi i možemo samo zamisliti kako su oni reagirali. No na kraju se ispostavilo da je dečko skroz drag i pristojan te ga je samo pucao pubertet. Nikada nije pustio ukradene materijale u javnost, a pojavio se i na nekoliko Lionheadovih konvencija da se upoznaju i ugodno popričaju.

Eh, bila su to neka ljepša vremena kad nitko radi takvog ekscesa nije završio na sudu ili u zatvoru već su se svi sprijateljili na kraju. Priču možete čuti od samog Sama van Tilburgha koji je tada bio menadžer za zajednicu ako okrenete priloženi video na 34:12.

Watch live video from on www.twitch.tv

Označeno sa:

Komentari (3)

  • GameWorior

    18.12.2016 - 01:40

    Znam ja što je pubertet iz osobnog iskustva (to znači da sam u ranoj fazi puberteta) ali za takav slučaj puberteta nisam čuo??!

    • nikola2222253

      @GameWorior, 18.12.2016 - 09:38

      Za takav slucaj puberteta ni ja nisam cuo,možda su ti klinci mislili da ih ne mogu nac ovi iz Lionheada.

    • GameWorior

      @nikola2222253, 18.12.2016 - 17:21

      Slažem se ali pubertet je pubertet nikad ne znaš s njime nekoga udari jako nekog samo dotakne.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?