HCL.HR

Ludi majmun pobjegao je iz kaveza, ne pomaže ni banana

Pero Mlinar 09.12.2018.   •   3 komentara


Predstavljamo vam najzanimljivije naslove nezavisne produkcije koje su najavljene, prezentirane ili lansirane tijekom tjedna iza nas.

APE OUT

Nema mnogo suptilnosti kad govorimo o naslovu zvanom Ape Out. Zatočena gorila napokon je pobjegla iz kaveza, a na putu prema slobodi stoje joj horde stražara naoružanih pištoljima, strojnicama i ostalom teškom artiljerijom. Vaš zadatak? Razbiti ih o zidove, koristiti kao improvizirane štitove, komadati na djeliće – sve kako biste preživjeli u ovom hipernasilnom i krvavom naslovu koji kombinira Hotline Miami, pomahnitali jazz te živopisnu estetiku koja bi izgledala super isprintana na nekoj majici. Naslov izlazi na Switch i PC platforme 7. 2. 2019.

VIRTUAVERSE

Žanr cyberpunka u posljednje je vrijeme ponovno zaživio u igrama. Međutim, nemaju svi tvorci igara toliko novca kao CD Projekt. VirtuaVerse je zanimljivi spoj futurističke vizije svijeta, klasične retro estetike i gameplaya. Sadrži žanrovski poznate stvari kao što su sveprisutni neon, odbjegle umjetne inteligencije te sukobi zaraćenih tehnološki osviještenih bandi, ali posebno bi mogao biti zanimljiv ako adekvatno poveže sveprisutnu tehnologiju cyberpunka sa „zastarjelim“ gameplayem point ‘n’ click avantura.

JETS’N’GUNS 2

Jets’n’Guns sredinom 2000-ih podsjetio nas je koliko može biti zabavno napucavanje letjelicama kojima je poanta obojati čitav ekran mecima, laserima, dronovima, bombama, projektilima… Ovaj mjesec stiže dvojka i donosi, nego što, još bolje brodove i još razornija oružja. Nema tu puno filozofije – neka oružja budu čim luđa, a neprijatelji raznovrsniji i mi zadovoljni. Jets’n’Guns 2 bit će inicijalno Steamov early access naslov. Možda to u ovom slučaju i nije toliko loše – ako ništa drugo, barem ćete imati pravo tražiti nove pljuce kad vam stare dosade.

KINGDOM: TWO CROWNS

U serijalu Kingdom kraljevstvo izgrađujete iz ničega. Ipak, vi ste ambiciozni monarh s velikim ciljevima. Podanike je potrebno učiniti sretnim, kraljevstvo treba proširiti. Sve bi to, međutim, bilo mnogo lakše da vam ne prijeti vječna opasnost od Pohlepe – zločestih fantastičnih bića koja opsjedaju zidine vašega kraljevstva. Kingdom: Two Crowns nastavak je vrlo dobro prihvaćene 2D igre iz 2016. godine koji sa sobom donosi mogućnost kooperativne igre. Izlazi 11. 12. na aktualne platforme, a već sad najavljeni su dodatni sadržaji koji će vam omogućiti da vladate i na mjestima izvan okvira srednjovjekovne Europe.

SKATER XL

Ekipa koja je napravila Skater, jednu od popularnijih skejterskih igara za mobitele, ima nove planove za pokoravanje PC tržišta. Dobrih skejterskih igara kronično nam fali, a Tony Hawk se seli na mobitele, što otvara prostor Skateru XL. Ako ništa drugo, taj već sad po viđenom izgleda lijepo za jednu indie igru. Naravno, to je kod igara takvog tipa najmanje važno. Napravit ćemo stoga jedan 50-50 grind na ogradi pa ne donositi zaključke prije nego što je vidimo u akciji. Još jedan early access naslov, Skater XL na Steam dolazi 19. 12.

Komentari (3)

  • Artyom

    09.12.2018 - 15:39

    Ape Out! Kako zakon!

  • Zoran Žalac

    09.12.2018 - 18:02

    Još ako Beyond Good and Evil 2 izađe iduće godine, moći ćemo reći kako je to službeno godina majmuna.

  • l)oolvl

    10.12.2018 - 03:12

    vrlo zanimljiva ponuda

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?