HCL.HR

Metro Exodus: Enhanced Edition postaje najzahtjevnija PC igra, ne radi bez raytracinga

Zoran Žalac prije 1 tjedan   •   46 komentara


Post-apokaliptična pucačina Metro Exodus dobit će svoje napredno izdanje, idućeg mjeseca – za početak na PC-u, a kasnije i na konzolama aktualne generacije.

Onaj tko je uspio zgrabiti kartice s podrškom za raytracing efekte prije nego su cijene istih otišle u nebesa, sljedećeg će tjedna imati pravu poslasticu jer stiže hardverski najzahtjevnija PC igra. Nije riječ o novoj igri nego o poboljšanom izdanju odlične pucačine Metro Exodus, koje će od 6. 5. biti besplatno svim vlasnicima PC verzije na Steamu, Epic Games Storeu ili GOG-u.

Verzije za PlayStation 5 i Xbox Series X/S bit će dostupne nešto kasnije tijekom 2021. godine.

Metro Exodus: Enhanced Edition donosi čitav niz novih efekata, 4K teksture, podršku za DirectX 12 Ultimate, DLSS 2.0 i još štošta. Za razliku od prethodne verzije koja je također imala podršku za raytracing, čini se kako će ova biti znatno svjetlija, što je odgovor na pritužbe igrača da je raytracing u originalu nepotrebno zatamnio igru.

Demonstraciju i usporedbu Metro Exodus: Enhanced Editiona s originalnom igrom možete pogledati u detaljnom prikazu Digital Foundryja.

E sad, pitanje je – tko to može pokrenut’? Interesantno, Metro Exodus Enhanced postaje jedna od prvih igara koja se ne može pokrenuti bez raytracing efekata, odnosno na grafičkim karticama GTX serije i starijim Radeonima. Minimalno igra traži RTX 2060, a ako pak želite uživati u najvećoj grafičkoj raskoši koju igra može ponuditi – trebat će vam RTX 3090. Sretno s time 🙂

Evo kako glase službeni PC zahtjevi za Metro Exodus Enhanced Edition:

Minimum

  • Average performance: 1080P, 45 fps
  • Visual Quality Settings: Normal
  • Ray tracing quality settings: Normal
  • CPU Cores: 4 Cores, hyperthreading necessary
  • Memory: 8 GB
  • GPU: Nvidia RTX 2060

Recommended

  • Average performance: 1080P, 60 fps
  • Visual quality settings: High
  • Ray tracing quality settings: High
  • CPU Cores: 8 Cores
  • Memory: 8 GB
  • GPU: Nvidia RTX 2070/RTX 3060, AMD RX 6700 XT

High

  • Average performance: 1440p, 60 fps
  • Visual quality settings: Ultra
  • Ray tracing quality settings: High
  • CPU Cores: 8 Cores
  • Memory: 16 GB
  • GPU: Nvidia RTX 3070, AMD RX 6800 XT

Ultra

  • Average performance: 4K, 30 fps
  • Visual quality settings: Ultra
  • Ray tracing quality settings: High
  • CPU Cores: 8 Cores
  • Memory: 16 GB
  • GPU: Nvidia RTX 3080, AMD RX 6900 XT

RT Extreme

  • Average performance: 4K, 60 fps
  • Visual quality settings: Extreme
  • Ray tracing quality settings: Ultra
  • CPU Cores: 8 Cores
  • Memory: 16 GB
  • GPU: Nvidia RTX 3090

Komentari (46)

  • Agent

    29.04.2021 - 09:39

    Potpuno nepotrebno,sa ovakvom svjetlinom to više nije metro.

    • Strahinja Radonjic

      @Agent, 29.04.2021 - 10:56

      Smanjiš Gamma na minimum i Brightness na monitoru isto na minimum? Eto ga mrkli mrak opet u Metro igri. 😉

    • Agent

      @Strahinja Radonjic, 29.04.2021 - 11:46

      Nije fora to dirat,nikad ne diram na monitoru xD

    • Diablofreak

      @Agent, 29.04.2021 - 12:03

      onda ocito imas dobar monitor..ja imam lcd 22 inca star 10god..na default mi je brightness 100 i contrast 100..tolko bljesti da nakon pol sata ti oci otpadnu, plus 60herza je. sve spustio na 40 posto, plus koristim dark mode na win 10 55 posto po danu intenziter..jebiga..

      ja sam konto sam mene oci jebu, al svako tko sjedne na komp moj pocne mu bljestat,,onda..sad nemam tih problema..

    • funky0308

      @Agent, 29.04.2021 - 16:57

      Podesi softwareski onda

    • Agent

      @funky0308, 29.04.2021 - 19:56

      Kažem ti nije fora,jer oni daju kolko je potrebno za atmosferu,a ti ne možeš stavit da bude isto,samo slično,a to nije to.A sa ovom svjetlinom uništavaju sve

    • Artyom

      @Agent, 29.04.2021 - 17:02

      Pazi ti to: Igrači se žalili da je pretamna igra. Koji to igrači, čoravi majmuni? Nijedan Metro fan sigurno se nije žalio. Mrak je nezamjenjiv dio metro atmosfere i cijelog serijala. Ovo sad izgleda užasno !!!!

  • Diablofreak

    29.04.2021 - 10:07

    Bolje da su fixali igru, po meni najgori dio, mlohava prica i gameplay

    • Strahinja Radonjic

      @Diablofreak, 29.04.2021 - 10:54

      A ti znaš da nisu “fixali” igru? Videćemo kad izađe. Upravu si, ima brdo glitch-eva, crash-ovala mi igra 20+ puta ali da je baš najgori deo to ne bih rekao. Ogromna očekivanja ti imaš od developer-a ako je Metro Exodus najgori deo, onda tebi ni jedna druga igra ne leži. Jer moje mišljenje je da je ovo remek delo od igre, koje je upravo postalo još bolje. A što se tiče bagova nadam se da je rešeno barem nešto. Mene više interesuje jel su učinili Closed Reflex Sight kompatibilnim sa Kalash-om jer se bukvalno može i na pištol staviti u Sam DLC-u…

    • Diablofreak

      @Strahinja Radonjic, 29.04.2021 - 11:29

      na stranu bugovi, i svi..i ja kazem meni..

      odkud ti znas koje igre se men svidjaju, jesi vidovit?

      briga me i za glitcheve, stekanja,..uspjeh je sto mi igra isla 30fps na kompu uopce, nebitno, nego samo radnja

      tebe je ocarala grafika..igras vjerovatno na kompu od 10 tis, na ultra. igra ti vau..tak je i svaki film u kinu vau ,al to ne znaci neki realan dojam..ak ti se svidja igra igraj, sto rec

  • djosic85

    29.04.2021 - 10:55

    Nemam potrebe to igrat ponovo zbog raytracinga, grafike ili što već, nebitno.

    • Diablofreak

      @djosic85, 29.04.2021 - 11:35

      pa da na to i idu, opet izmust novce..jadni potezi, bolje da su neki dlc izbacili od 5 sati makar ..ocaj u sto se gejming pretvara

    • krklj69

      @Diablofreak, 29.04.2021 - 11:51

      ne kupujes ponovo,ovo ti je nadogradnja za ljude koji vec imaju kupljeni primjerak igre,pise gore u članku.

    • Diablofreak

      @krklj69, 29.04.2021 - 11:59

      da al tko nema igru, kupit ce je zbog ovakvi stvari

    • delight353

      @Diablofreak, 29.04.2021 - 12:46

      Mislim da je broj takvih kupaca nezamjetan.

    • funky0308

      @Diablofreak, 29.04.2021 - 16:54

      Pa neka kupi, sto je lose u tome? Ja znam kupiti igre stare i desetak godina.. ne kupuju se samo nove igre?! Ovdje barem postoji novi razlog da netko tko se neckao sada i kupi. Jucer kupim dvije licence Sniper Elite 3 da s malcem mogu coop igrati. Jeftinija je od Sniper Elite 4, a mozemo je igrati u coopu – super. Sto je lose u tome da developer popravi svoju igru i polusa je prodati novim kupcima? Ne kuzim smisao tvog komentara..

    • Diablofreak

      @funky0308, 29.04.2021 - 18:19

      Popravi? Samo doda nova fensi sranja, nepotrebna, da kupis novu grafu, za polu dobru igru, ne fascinira me to, ak mi igra dobra igrat cu je i na 25fps i na 720p, fucka mi se za grafu,ak mi nevalja nec igrat makar izgledala extrs

    • funky0308

      @Diablofreak, 30.04.2021 - 17:28

      Nepotrebna tebi, OK.. nitko ne kaze da igra mora imati najlijepsu grafiku i sva druga moderna cuda ali ne vidim zasto bi bilo lose dodati nesto novo ili unaprijediti ono sto se moze unaprijediti. Nisi ni vidio “original” u svom sjaju kojega su pokazali, tesko mozes prosuditi o cemu se radi. Igras na starijem kompu i OK, naravno da se moze i tako zabaviti ali ljudi koji imaju nesto nove zele to i koristiti. Stvar je free i super, ako prodaju koju licencu vise i zainteresiraju neke nove klince – super. Metro je dobra igra i samo neka oni rade i njoj i na novim nastavcima, tko ne voli ili me igra neka preskoci i super. Meni je RT odlicna stvar, mogao sam si to priustiti i uz dobar gameplay i kvalitetnu igru, nemam nista protiv da ta igra jbno i izgleda… a da li ce netko ici kupiti 3090RTX samo radi ove igre – a neka ide ako ima para i zelje, ne vidim ni u tome problem. Nije ni privatni helikopter nesto bez cega se ne moze ali ako si netko moze priustiti – super, zasto ne

    • Diablofreak

      @funky0308, 30.04.2021 - 17:35

      Da zasto ne, al nije nuzno za glavu, pitanje zivota i smrti 🙂 to i govorim, ne ulazim u to sto ko ima i kolko, drago mi kad netko ima sto ja nemam, znam sto je nemat, a i imat, kazem za sebe, men je to nepotrebno, ak je igra dobra i da vrti 25 fps, igrat cu na low, ne jebe me to, al ak mi sami gameplay koma nemoze mi spasit nist fensi, u obratno ak je, ne zovem sebe gejmerom nekim, nit nisam , neku titulu, il da lazem da imam komp od 10 tis,kad nemam, lagat sebe i druge , moze i gore uvjek, od ovog sto rade, ja bi vise cjenio dlc neki free, al im je lakse dodat fensi efekte

    • funky0308

      @Diablofreak, 30.04.2021 - 20:21

      Nije gejmer onaj koji ima najbolju grafu, jebes takvu gradaciju 🙂 .. ma naravno, mi koji smo prosli i probleme i dobre stvari u zivotu, znamo cijeniti kada nesto imamo. Na zalost, puno nas je proslo sve i svasta i znamo sto znaci preko zime struje ili plina nemati, zato mi nije bad reci ni kada je dobro i kada se ima jer sve sto se ima, ima se radi 20 prstiju supruge i mene. Nitko mi nista ne poklanja, niti me placa da sjedim. Radi se, jbno se radi pa je logicno da se nesto i stvori ali da je platforma na kojoj se igra jedino mjerilo tko je gejmer, a tko nije, bilo bi stvarno zalosno. Svi mi koji igramo gejmeri smo, nije to nikakva titula, to je jednostavno izraz za ljude koji igraju video igre.. a na cemu, kakve i koliko – to je manje vazno.

    • Diablofreak

      @funky0308, 30.04.2021 - 20:33

      A da, prodjes sito i reseto..

      Zato me smeta kad mi neki npc u real life, totalno nebitan, sere kao kak mos igrat na low, igrat igre jos uvijek na ps2 uz ps4, ps2 je star, take fore, zato jer razlozi et.. sto rec takvom, danasnji neki gejmeri et sam to gledaju , bitno da je neonka u pc, grafika na max, tipa kak je cyberpunk revolucija neka, sam neznam po cemu , po bugovima mozda, prastari kotor ima bolju interakciju s likovima, pa im spomenem newerwinter nights 1 i 2, igru koju prakticki pocnes i zavrsis za 2godine, d&d pravila, zbog takvi krkana ne naglasavam da sam gejmer, jer nisam kao oni, a malo tko zna zapravo kak je sa 16god imat pc, ja sam ga imao tad, zaradio preko ljeta na 40c krampao po njivama, radio kod rodjaka, ko rob, glupom svabi, sto da pricam vise 🙂

    • funky0308

      @Diablofreak, 30.04.2021 - 20:39

      Cyberpunk zna biti lijep u nekim trenucima i to stvarno je istina, ja prvi volim kada igra izgleda najlijepse sto moze izgledati (bez obzira na vizualni stil, Diablo 3 mi je super lijep, kao i Hades.. ne samo neki photo realizam) ali kada sve pocinje i staje samo i iskljucivo na grafi i raytracingu – e to nikako nije dobro. Horizon i RDR2 su primjeri navedenog. Lijepe igre koje imaju jos lijepsi gameplay, pricu i izvedbu..

    • Diablofreak

      @funky0308, 30.04.2021 - 20:47

      Meni to nebitno, dan danas igram na ps2 final famtasy 10, iako ima remake, men je ok kako je, ok aj igra lijepa , i sve, nevolim kad je to 90 posto igre potencijala, neki balans hocu, cak i al treba grafiku zrtvovat ok mi je ,al daj mi kak spada proizvod ,platit cu i igru igrati, ne nesto poludovrseno, vise volim vidjet neku evoluciju u igri neki stil, koliko god cudno bilo mozda, ak igru zoves rpg, nemos mi radit da npc random ne reagira nikako na mene, ko u cyberpunku, fallout 3 je primjer, slobode neke u igri, odes u glavni grad opljackas sve i svakog, jer mozes, i za to trpis posljedice ili ne trpis

    • funky0308

      @Diablofreak, 30.04.2021 - 20:55

      Igram bas danas malo Horizon i obidjem malo igru, prvo skupim neke dijelove i onda dodjem kod lika koji treba dati quest da skupim i donesem te dijelove – odvrti se drugi dijalog gdje Alloy odgovara da je bas sada ubila tog dinosaura i nabavila dijelove, to su stvari na kojima i puno vece igre padnu, RDR2 recimo, onaj side quest sa cvijecem. Lik izbifla svoje, iako imas u inventoriju to sto on treba, igra to ne zna prepoznati (iako mi je RDR2 odlican). To su te sitnice koje od dobre igre naprave jos bolju igru. Mozes prikeci preko toga ali lijepse je i lakse te igra uvuce u taj svijet i uvjeri nego kada vidis tu skriptiranost.. opet kazem, ja volim da igra izgleda lijepo i vrti se najbolje sto moze, jbga, zato i ulozim u hardware ali daleko.od toga da ne odigram i Diablo II i L.A Noir, MSG (kojega ne volim nesto posebno ali ima svojih i meni zanimljivih fora)… grafika mi je bitna ali sigurno ne presudna. Lijepo mi je sada bilo i odigrati It Takes Two.. prekrasna je igra, kao i Grounded ali te igre bi bile dobre i da su vizualno slabije

    • Diablofreak

      @funky0308, 30.04.2021 - 21:17

      Igre koje imaju dusu, da..

      Bile bi super i da su izasle s ps3 grafom

      Kad igras zbog same igre, a ne zbog toga sto je fotorealisticna, to je gejming

      Men je sporedno opet jel igro na low igru il ultra, ulaganja u hardwer su mi minimalna, to priznam, jer nemađ potrebe igru igrat na 100fps i vise, ili nesto, al ok tko voli svojim novcem sto zaradi nek si kupi,

      Jedino sto sam fatalno zakazao je s monitorom, ne zbog velicine nit rezolucije , sto nema g sync,

      Slika titra, 60hz , spor odaziv itd, bar da je 85 hz ili 100, u njega cu ulozit uskoro novi do 2 tis, nac cu nes posteno , i to zbog ociju,. Nist drugo,.. komp kak radi ,radi, nit ima koja igra da mi super da je neigriva ono da poludis, a imam prilicno shit hardwer 😀

    • Diablofreak

      @Diablofreak, 30.04.2021 - 20:56

      Final fantasy x , mob me jebe mjesa m i n, pol toucha na mobu radi , pol ne, nekad sve,
      Pao, bricko se , ponovo ga flesho sam, neki custom rom los, jer orginal firmare nemrem skinit..
      Ugl

      Skontas me sto pricam 🙂

    • funky0308

      @Diablofreak, 01.05.2021 - 10:59

      Hehe… a nije se brickao jel je pao mogao si ga brickati nekim krivim ROMom ili bootloaderom 😉 . U monitor svakako ulozi, neka ti ne bude zao. Sjebati si vid na losem monitoru nije bas super. Da skratimo, postoje igre, kao sto je Doom recimo, gdje je puno FPSa i te kako dobro doslo, ostale, odnosno vecina na 60fpsa radi i vise nego dobro, ugodno je za oko i lijepo sve fluidno radi. Ja se samo nadam da ce developeri smanjiti sa toliko velikim svijetovima ili pronaci neke bolje ucitavanje cijelog svijeta (cak ni NVMe nije dovoljan za ovo sto rade).. rade se bespotrebno veliki svijetovi koje vecina igraca ni ne obidje jer nemaju potrebe niti ih isa vuce, eventualno prodju par puta dok idu od tocke A do tocke B, a sve skupa trazi i vuce abnormalno puno resursa. Upravo zato danas imamo situaciju da tek sa danasnjim hardwareom igre stare par godina rade kako trebaju. Ja se nadam da cemo se vratiti korjenima gdje je prica i gameplay bilo sve, a grafika i zvuk popratno nesto sto zaokruzuje cjelinu. Ubisoftovi svijetovi su najcesce prelijepi ali traze hrpu resursa da bi jahao/jasio kao manijak 15min kroz neku pustinju ili sumu da dodjes do cilja. Ne kazem da se trebamo vratiti na kockicu protiv tockice ali ne moramo bas ni imati 3500km2 igre u kojoj je zanimljivo 150m2 🙂 … Od prve igre otvorenog svijeta i moderne grafike mi je cudno da se iste ne koriste duze vremena. Ubisoft je nesto odradio sa Divisionom ali nije to 100% to. Mislim da vecina nas ne bi imala nista protiv da se zapadni dio mape u RDR2 uskoristi za iducu igru ili neki veci standalone DLC. Mapa je potpuno neiskoristena i ne sluzi nicemu (OK, ima i taj dio nekog smisla, ostanja se na jedinicu i sl ali shvatiti ce tko zeli shvatiti) , isto moze i treba raditi i Ubisofr sa svojim ogromnim mapetinama u ACu i WDu i masa drugih developera da sada ne nabrajam sve igre. Previse vremena se izgubi na izradu svijeta, a premalo na popunjavanje tog svijeta igrivim i zanimljivim questovima i elementima. Izbace igru, hvala se velicinom mape, a kada pogledas sto si od te mape iskoristio za samu igru – zalosno je. Nakon toga zveknu jedno, dva prosirenje gdje ponovno nista posebno ne iskoriste i ajmo dalje. Napravi detaljni London i koristi taj svijet dvije, tri godine, u dvije, tri igre.. ako se pametno i kvalitetno odradi – svi ce biti zadovoljni. Cijena same igre mora i moze biti niza, a kvalitetan sadrzaj je ono sto ce igraci gledati i vidjeti, ne reciklazu. Jesam oborio sam svoj rekord u duzini komentara? 😂😂

    • Diablofreak

      @funky0308, 01.05.2021 - 11:23

      svaka cast to cjenim kod tebe kad ti se pise, ti pises brate ..may the virgin gods be with you

      haha,

      ma mob se zbricko prije neg je pao, ugasio se sam od sebe . i zapeo u bootlloopu,

      htio sam skinit orginal firmware refleshatl al nisam mogao skinit ga, moro sam ga rootat stavit twrp recovery i custom rom, koji radi kak radi , dolazi novi mob..tak da dokle radi ovo cudo radi , svoje je odradio,

      slazem se sa navedenim,treba kao nekad gameplay da je jezgra i osnova igre, a ne da se vuku na grafiku, mos i govno od pesa umotat u celofan i posluzit ,deder vid lijepo je bas, ..
      to i rade neki developeri., ne pusim te fore..

      cekam neki revolucionarni engine da izadje napokon, da dobijemo rpg kak spada nesto, tipa nes kombinacija cyberpunka i watch dogsa, skyrima, da u igri fakat imas slobode 100 posto, quest ti je ono odi ubij bossa u korporaciji ,ljubavnika od pokojne sukunbabe, ti kazes fuck it, jebo ovo odaberes random npc zensku izvedes ju na date, uvjeris ju kak je buducnost tmurna, ne treba ti utopija , tesla, rimac, odes u selo neko, osnujes udrugu vikinga veterana povratnika, zajedno odete na mjesec, osnujes koloniju , nuklearkama unistis zemlju, osvetis babu, zato jel mozes, nije fora otic lika ubit s mp5, das si vremena malo i truda unistis citavu zemlju,

      eto, to bi volio dozivit takav tip igara ,

      ne ovo u 2021 god, takozvani igra rpg zanr, na ulici nemos komunicirat s npc, trgovce nemos orobit, ucjenit,

      developeri su nemastoviti, zato i dobivamo nastavak , nastavka,kopije kopije, gdje se vidi napredak samo u grafici jebenoj

    • funky0308

      @Diablofreak, 02.05.2021 - 18:12

      Moras Simse poceti igrati (sa svih 874 DLCa i onda mozes vecini toga 🙂 ) … haha, ajd barem netko procita te moje poslanice na devet stranica 🙂 .

    • Diablofreak

      @funky0308, 02.05.2021 - 18:59

      Simse, nado sam se da ces to rec..

      Haha.

    • djosic85

      @krklj69, 29.04.2021 - 12:31

      Imam igru ali nemam trenutno na čemu pokrenut to čudo, a taman i da imam ne bi igrao. Možda za desetak godina, možda…

    • krklj69

      @djosic85, 29.04.2021 - 14:32

      znam Stari ista stvar i kod mene,cekaju se sretnija vremena dok se cjene koliko toliko vrate u normalu,kad bude nova grafa ja osobno budem isprobao da vidim,a za sada mi ta opcija dode isto kao sto se kaze”lizati p***u preko stakla” ili ti meni osobno nema smisla,ali lijepa gesta.

  • st.srki

    29.04.2021 - 11:12

    Isplati se dati 16000 kn za RTX 3080… (sarcasm intended)

    • funky0308

      @st.srki, 30.04.2021 - 20:48

      Meni zao sto su SLI konektore maknuli da se malo i pojaca. 😛

  • Frog

    29.04.2021 - 13:30

    Trenutno ju igram na Series X, igra i bez ovih dodataka izgleda predivno. Po meni jedina mana joj je uzasan AI, i za sad ne previse zanimljiva prica.
    Nekako su mi prva, a posebno druga igra svojom linearnoscu imali bolju atmosferu i pricu. Sve u svemu exodus je ok i isplati ga se odigrati.

    • Diablofreak

      @Frog, 29.04.2021 - 18:26

      Starije igre su bolje, u exodusu je fokus na grafiku samo, i na to su se ljudi upecali, i to nisu gejmeri,

      Ai koma, fow mi je prelos, fizika je bolja u starijim djelovima, prica je nikakva, atmosfera nikakva mi nije bila, nit horor nit ista, samo naglasak na grafiku, do koje mi nije stalo ..al drugi nek probaju pa nek procjene, imaju svi drukcije standarde i prioritete, men ovo nije sjelo

    • Bodek the boss

      @Diablofreak, 29.04.2021 - 21:56

      Ne slazem se, meni je prica odlicna bila, da su napravili istu igru kao zadnje dvije nebi toliko dobra bila

    • Diablofreak

      @Bodek the boss, 29.04.2021 - 22:36

      Men je nikakakva , cudno sve nest, ebga

  • Strange Man

    29.04.2021 - 14:51

    “Onaj koji ima dovoljno hrabrosti i strpljenja da čitav život neprestano zuri u mrak prvi će u njemu ugledati tračak svjetlosti” – Kan, prva stranica knjige Metro 2033.
    Prva Metro igra je jedina 100% po romanu, ali iskreno kada gledaš cijelu trilogiju video igre vidiš da su napravili nešto fantastično. Više se radujem najavi da rade na novoj igri, ali i ovo je lijepo viditi za novo brutalno igranje.

    • SeaNN

      @Strange Man, 29.04.2021 - 16:29

      Radi se na novom djelu metro, autor knjige je potvrdio na instagramu da pise nastavak exodusa.

  • funky0308

    29.04.2021 - 16:51

    Jbte koji komentari?!.. Kao prvo, nadogradnja je besplatna, kao drugo, radi se o igri koja jako dobro demonstrira RT i genijalno izgleda i mnogima. Ovo sto ce potpuno besplatno napraviti je super stvar, jer puno ljudi koji nekome zele pokazati RT pa i sam uzivati u njemu, koriste upravo Metro za to i super je sto ce sada biti jos bolji. Komentare tipa – i da imam ne bih pokretao ne ocekujem ni od sedmogodisnjaka, tako da je smjesno citati isto od starijih. Bi, naravno da bi, ako vec lazes sebe nemoj nas. Najjaci su mi ti koji vidjeli nisu sto RayTracing moze napraviti za igru i u igri i onda pametuju. Osvjetljenje je izuzetno bitno za igre i uz DLSS i brze NVMe diskove jedna je od najznacajnijih stvari koje su se pojavile u gejming industriji (o PC gejmingu pricam). Na svjetlost ljudi reagiraju drugacije, stvara odlican dojam i uvlaci u svoj svijet na potpuno drugaciji nacin i uvijek bih prije odabrao nizu rezoluciju uz RT nego 4k ili cak i vise rezolucije bez RTa. Ne znam zasto je problem nekome reci da bi volio imati nesto sto nema, cemu ta zavist vidljiva iz aviona? PS5 je smece – jer ga netko nema, 3090RTX je smece kao i RT – jer je netko nema. Dajte ljudi odrastite. Da prodaju ovo kao nadogradnju pa ajde da su se ljudi uzje.. ali onaj kojemu je Metro bio dovoljno dobar da ga kupi, a danas ima kartu koja ovo moze vrtiti, sigurno protiv ovoga nema bas nista i vidi samo dobre stvari. Ljudi su popravili zamjerke i dodali nove efekte (mozda i popravili neke bugove – potpuno besplatno, sto je lose u tome?). Ja jedva cekam da izadje i bas me zanima kako ce raditi i izgledati.

    • Diablofreak

      @funky0308, 29.04.2021 - 18:22

      Nismo svi isti sorry, men to ne znaci nista, da me zanima il mami imao bi komp jaci, ..

      Men su bolja prethodna dva nastavka, izgledaju kak izgledaju, al su igre super, mene nece kupit s ovim fency sranjima

  • Bodek the boss

    29.04.2021 - 21:54

    Šteta što je metro exodus izašao u krivo vrijeme godine, toliko odlična igra nije dobila pažnju koju je mogla, trebala.

    • Diablofreak

      @Bodek the boss, 30.04.2021 - 18:10

      po cem odlicna aj? molim te..aj izvoli stavi na 30fps limit, igraj na full hd ekranu ko ja, sve na low, gdje ti grafa nis ne znaci, presudan je gameplay, to ti je realno mjerilo,

      sve govori kvaliteta igara unazad 10 god..gemeplay nula grafa na 300posto

      poceo sam igrat one indy igre na pc srot grafa..prodaje ih orginalnost i takve igre podrzavam jadne ljude, koji nemaju mogucnost rentat neki engine, nit imaju sredstava nekih, ulazu nula u marketing, a igra odlicna

  • Alfredo nr.2

    30.04.2021 - 09:38

    Meni je RT odlična stvar i bez njega više ne igram igre. RT GI što može napraviti od starih igara je čudo. Uz RT koji se radi preko Reshadea mogu uživati u starim klasicima s boljom i suvremenijom grafikom.
    Metro s RT izgleda fenomenalno i s ovom nadogradnjom će izgledati još bolje. Bravo za 4A Games.

  • Djuro05

    30.04.2021 - 09:41

    Koja glupost

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?