HCL.HR

Microsoft diskriminira gamere

Zoran Žalac 26.02.2009.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Osim ukidanja računa korisnicima piratskih igara na X360 konzoli, Microsoft pod pritiskom communitya provodi i politiku izbacivanja osoba alternativnih seksualnih orijentacija sa svoje Xbox Live mreže.

Osim ukidanja računa korisnicima piratskih igara na X360 konzoli, Microsoft pod pritiskom communitya provodi i politiku izbacivanja osoba alternativnih seksualnih orijentacija sa svoje Xbox Live mreže. Najnoviji slučaj zabilježen je ovog tjedna, a u središtu pažnje našla se gamerica s lezbijskim sklonostima. Dotična tvrdi kako su je brojni igrači pratili u igrama i vrijeđali, te na kraju slali prijave Microsoftu tvrdeći kako ne žele da im djeca gledaju, citiramo: „that crap“. Microsoft je stoga ukinuo account izvjesne gamerice pritom objasnivši da je njezina seksualna orijentacija uvredljiva. Koliko god čudno bilo, ovo nije prvi takav slučaj. Još bizarniji ban prije nekoliko godina dobio je Richard Gaywood, gamer koji je proglašen krivim zbog prva tri slova u svome prezimenu.

Komentari (1)

  • Loky1862

    26.02.2009 - 21:29

    Ovo je strašno da u današnjem svijetu demokracije, gdje vladaju ljudska prava, jedna ovako ozbiljna firma radi ovakve pizdarije. Danas ako nisi homić – nisi cool što ekipa iz microsofta očito nerazumije. Dajmo “sexualnim manjinama” prava koja zaslužuju, ionako nas je previše.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?