HCL.HR

Microsoftov studio za Age of Empires serijal uopće neće stvarati nove igre

Zoran Žalac 27.08.2019.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Microsoft će za Age of Empires serijal ubuduće koristiti drugačiju strategiju te će igre razvijati isključivo u partnerstvu s drugim ekipama.

Tvrtka Microsoft kroz godine je imala različite planove za serijal igara Age of Empires. Prvo su kupili nekadašnji Ensemble Studios pa ga 2009. godine zatvorili. Zatim su prije dva mjeseca osnovali novi studio zadužen isključivo za Age of Empires franšizu. No, kako je za PCGamesInsider.biz pojasnio kreativni redatelj tima, taj studio neće raditi nove Age of Empires igre.

Naime, kako sada stvari stoje, Microsoft će sve buduće igre Age of Empires serijala raditi u suradnji s drugim ekipama. Plan je takav i za Age of Empires 2 Definitive Edition, i za Age of Empires 3 Definitive Edition, a već smo ranije znali da na Age of Empires 4 radi Relic Games, studio poznat po igrama serijala Company of Heroes.

Studio koji je Microsoft osnovao za AoE tako će samo nadgledati ono što drugi rade. Možda je tako i najbolje, s obzirom da tvorci originalnih igara ionako više nisu u Microsoftovoj obitelji.

Komentari (3)

  • Apocalypse4987

    27.08.2019 - 23:58

    Pa to je u redu, Ensemble Studios odavno ne postoji,a relic su među boljima u izradi RTS-ova, osim Com,pany of heroes su radili warhammer 40k i homeworld. Ekipa jednostavno ne zna napravit lošu igru. Osim dawn of war 3, al to nije njihova greška

  • moordrak

    28.08.2019 - 09:07

    Vidiš, stvarno se ne sjećam kada sam zadnji put zaigrao nešto iz RTS žanra. Mogao bih malo obnoviti staru ljubav 🙂

    • moordrak

      @moordrak, 28.08.2019 - 10:27

      Vidiš, nisam znao da je free. Baš ću ga zaigrati! Tnx za info!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?