HCL.HR

Mighty No. 9 svojevremeno skupio gotovo 4 milijuna dolara i onda potpuno podbacio

Juraj Bevandić 23.06.2016.   •   0 komentara


Jedna od najvećih uspješnica Kickstartera i nije baš najugodnije sletjela na tržište. Igrači naveliko prijavljuju ozbiljne i pomalo bizarne probleme.

mighty-no-9

Mighty No. 9 je zamišljen kao spiritualni nastavak mega popularnog Mega Mana i to ne bilo kakav nastavak, nego nastavak koji svi žele, a Capcom nema loptica napraviti. Izgleda da Capcom možda ipak kuži neke stvari o igrama, jer je Mighty No. 9 moćno zakazao po svom dugo iščekivanom izlasku.

Svojevremeno je kao Kickstater projekt ova igra skupila gotovo četiri milijuna dolara, tako da je ljestvica već bila postavljena prilično visoko. Od tada stvari su išle samo nizbrdo, od bezobraznih i uvredljivih izjava, brojnih odgoda do loše komunikacije s ulagačima. Gdje uopće početi s problemima koje igrači i ulagači prijavljuju diljem interneta?

Recimo za početak da je igra dobila tek miješane ocjene kritičara iako većinom negativne i to uz neke vrlo oštre kritike. Igrači također nisu oduševljeni, preporučamo da ne posjećujete Mighty No. 9 subreddit ako tražite malčice pozitivnosti u svome danu. To vrijedi za one koji su barem dobili igru i mogu ju pokrenuti.

Neki igrači su dobili kodove za krive verzije koje, pazite sada, uništavaju konzole na kojima se pokrenu ili uopće ne rade. Mnogi igrači jednostavno nisu dobili svoje kodove za DLC pakete ili čak cijelu igru na PC i PS4 platformama. Oni koji su igru naručili za Xbox 360 barem znaju na čemu su, jer je na dan izlaska pronađen bug u toj verziji, pa je ona odgođena. Comcept je Xbox 360 igračima obećao poslati Steam kodove, ali mnogi ih još uvijek čekaju.

Povrh svega, Mighty No. 9 jednostavno po mnogima nije ono što su očekivali. Ulaganje u Kickstarter je oduvijek bio rizik, a i kada je developer Keiji Inafune, samoproglašeni kreator Mega Mana obećao brda i doline, a tijekom kampanje prikazivao vrlo malo, stvari su već počele smrduckati. Vidjet ćemo kako gospon Inafune planira srediti situaciju, ali dajemo mu par dana da se prvo dobro isplače.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?