HCL.HR

Minecraft uskoro dobiva službenu tržnicu i vlastitu valutu

Zoran Žalac 11.04.2017.   •   6 komentara


Na virtualnoj pijaci za sve Minecraft stvari moći će se pronaći kreacije korisnika i Microsofta, a kupovat će se novom valutom virtualnih novčića koje plaćate stvarnim novčićima.

minecraft marketplace

Minecraft je svemoguća igra koju možete bolje razumjeti ako čitate knjige o njoj, a sasvim sam siguran da postoji i nekakav buff s prigodnim bonusima ako ju npr. igrate u Minecraft donjem rublju. Šalu na stranu, Minecraft doista ima hrpu popratnog sadržaja, ali ono što nema jest univerzalna trgovina na kojoj bi se taj sadržaj mogao pregledati i kupovati. Točnije rečeno, još uvijek ju nema, ali uskoro će ju dobiti.

Jučer najavljeni Minecraft Marketplace jest digitalna trgovinica za sve digitalne Minecraft sadržaje koji se naplaćuju. To znači mape, skinove, teksture i sl. Lokacija je to na kojoj će različiti kreatori sadržaja moći prodavati svoje kreacije bez da različitim metodama korisnike moraju privlačiti na vlastite online trgovine. Pri tome će kreatori zarađivati najmanje 50% iznosa prodanog sadržaja, dok ostatak ide u Microsoftov džep.

Sadržaj koji će biti objavljen na službenoj tržnici određivat će i uređivati sam Microsoft, a ideja je da ponudu čine najbolji plaćeni dodaci. S obzirom da su korisnički modovi besplatni, oni neće biti prisutni na tržnici.

Kupci će sadržaje moći kupovati virtualnom valutom maštovito nazvanom Minecraft Coins. Ako ste se ponadali da ćete moći rudariti za novčićima, ništa od toga – njih nećete moći zaraditi igranjem nego će se kupovati stvarnim novcem. “Tečajna lista” nije objavljena pa zapravo ne znamo koliko ćemo novčića moći kupiti za koliko stvarnih novčanica.

Minecraft Marketplace prvo će biti dostupan ovoga proljeća za PC i mobilne platforme, ali ne i za konzole. Verzije za konzole tržnicu možda dobiju kasnije, ali ništa još nije potvrđeno oko toga.

Označeno sa: , , ,

Komentari (6)

  • Dukindra

    11.04.2017 - 13:39

    Ja ne razumem sta bre vise rade od ove igre…Ovo nije vise minecraft

  • Sentiel FH-016

    12.04.2017 - 07:08

    Ja ne razumijem ko ovo vise moze igrati, stvarno vise ne znam oome ovo jos moze biti zanimljivo, igra je izisla 2010. godine, vise ljudi pretjeruju sa ovom igrom, em autisticna djeca na youtubeu, koja umjesto da idu i obrazuju se, oni pisu, kace minecraft, ajde minecraft, to je strasno!!!

    • Dorothy_Kanzas

      @Sentiel FH-016, 13.04.2017 - 09:41

      Tesko.. vjerojatno samo gledas krivi sadrzaj. Pogledaj su youtube kanale od Hcl Minecraft igraca tipa GringoOkocha10, drajo123 ili moj.

  • WalwRafii

    12.04.2017 - 10:31

    Davno je Minecraft otišao u kurac, a od kada je Microsoft vlasnik sve samo postaje lošije. Samo gledaju kako će dodatno zaraditi.

  • Mr.Ericsson

    13.04.2017 - 07:20

    Svi vi pričate gluposti…

  • Dorothy_Kanzas

    13.04.2017 - 09:36

    Nama je na Hcl Minecraft serveru super. Kuzim argument da je igrica stara, ali redovito se update-a. Zabavljamo se na razne nacine. I samo prezivljavanje je uzbudljivo, te kreativna gradnja, a i eventi su super, bas zbog tog drustvenog aspekta. Tko ne vjeruje, nek’ si pogleda videe i streamove mojih suigraca. Ili dodjite na sljedeca otvorena vrata 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?