HCL.HR

Minecraft dobiva VR verziju, besplatnu svim vlasnicima igre na PS4

Zoran Žalac 07.09.2020.   •   4 komentara


U pomalo neočekivanom raspletu događaja, Microsoftov Minecraft omogućit će VR mod na konkurentnoj PlayStation VR platformi.

Minecraft već neko vrijeme ima svoja VR izdanja, što službena što neslužbena. No, to se odnosi na PC (Oculus Rift) i mobilnu verziju (Gear VR) tako da su igrači na PlayStationu ostali kratkih rukava. Međutim, to će se promijeniti već ovoga mjeseca jer Minecraft na PlayStationu 4 dobiva podršku za PlayStation VR. A još je bolja vijest da će VR mod biti besplatan svim vlasnicima Minecrafta na PS4 tako da neće morati kupovati neku zasebnu PS VR verziju igre da bi ju iskusili u virtualnoj stvarnosti.

To također znači da će Minecraft u VR-u imati sve sadržaje kao i standardna verzija Minecrafta, a igrači će u VR modu moći igrati s igračima koji igraju standardni Minecraft na TV-u. Postojat će dva moda izvođenja u virtualnoj stvarnosti: Immersive kao puni VR, te Living Room mod za one koji imaju mučninu od punog VR-a pa će im ovo omogućiti igranje kao da su pred velikim zaslonom u dnevnom boravku. U oba slučaja igrat će se uz DualShock 4 kontroler jer podrške za Move kontrolere neće biti.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • darkness666

    07.09.2020 - 19:28

    Svaka cast.. Respekt.. Napraviti igru za konkurentsku konzolu nije mala stvar.. Nevjerojatno al microsoft postaje dobri duh gaminga…

    • funky0308

      @darkness666, 09.09.2020 - 18:41

      Nista tu MS nije napravio, a i logicno je ovo. Naslov da zbuniti ako ne znas detalje ali MS je prvo Minecraft pustio na svojoj platformi kroz Oculus i Samsungov VR na mobitelima i tek sada i za PS4. Sve je to ocekivano i normalno. Da je ekskluziva u VRu za PS4, e onda bi to bila cudna vijest. Ovako je to samo dobra stvar 🙂 . Ako Sony moze portati igre koje su bile ekskluziva za PS4, onda ne vidim nista cudno u tome da MS izbaci dodatak za igru koja vec postoji na PS4. Cinjenica da je VR patch besplatan je svakako za pohvalu.

  • Cros80

    07.09.2020 - 20:19

    Nije microsoft napravio igru. On je samo kupio igru i tu firmu sta je napravila igru. A lika sta ju je izmislio ne znam gdje je zavrsio. Mozda ga za 40 godina vidimo u nekom filmskoj adaptaciji minecrafta

    • darkness666

      @Cros80, 07.09.2020 - 21:13

      Tako ti je isto sa god of warom na plejci.. Neracuna se tko je napravio igru nego tko na njoj zaradjuje..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?