HCL.HR

Minecraft: Story Mode završio je na – Netflixu?

Pero Mlinar 28.11.2018.   •   5 komentara   •   Tehnologija


Netflix se odlučio za zanimljiv eksperiment učiniviši na svojemu servisu dostupnim Telltaleov Minecraft: Story Mode.

Potez koji je napravio Netflix mogao bi vas natjerati da dobro razmislite o tome koja je definicija igre. Tko je točno igrač, a tko gledatelj? Može li to biti isto? Može li se gledatelj pretvoriti u igrača? Ili obrnuto? Je li to zakonski dopustivo? Može li daljinski biti kontroler? I je li bitno koje je marke?

Sva su ta pitanja relevantna za prebacivanje Micecraft: Story Modea na Netflixov servis. Ako se ne sjećate, radi se o Telltaleovoj epizodičnoj igri iz 2015. godine. Netflix je pak poznati servis za gledanje filmova i serija. Usprkos toj očitoj razlici u formatu, od danas na Netflixu svejedno možete pokrenuti Minecraft: Story Mode.

Ovisno o tome na kojoj platformi imate Netflix igranje pristup Minecraft: Story Modeu bit će drugačiji. Na računalu ćete povremene odluke donositi mišem, možete koristiti PS4 kontroler, zaslon na dodir… Kao i u originalu, možete selektirati želite li da vam lik bude muško ili žensko.

Trenutno su dostupne prve tri epizode prve sezone. Predviđeno ih je pet, iako ih je u originalu bilo osam. Četvrta i peta epizoda dostupne će biti 5. 12. Zanimljivo je to što je i u originalnoj igri plan bio da ih bude pet pa je naknadno objavljeno da će ih biti još tri – možda tako bude i ovdje.

U svakom slučaju, s avanturom možete krenuti sada. Serijalizirana igra navodno je itekako popularna pa tko zna, moglo bi uskoro biti još tome sličnih eksperimenata.

Označeno sa: , ,

Komentari (5)

  • MatejBro

    28.11.2018 - 21:11

    A Telltale se ugasio.

  • Strahinja Radonjic

    28.11.2018 - 21:24

    Nisam o ovome nikad ranije razmišljao. Dakle budućnost filmova biće u tome da smo mi zaslužni za samu priču filma/serije. Ne mora biti u pitanju igrica kao Minecraft Story Mode, nego baš pravi film.

    • mirko1286

      @Strahinja Radonjic, 28.11.2018 - 22:19

      prije se u kinima pustila snimka od 15 minuta snimka stane i jedan lik izađe pred platno i da 2 izbora što će glavni lik napraviti.publika glasa i onda se pusti sljedeći dio.Fun fact 😀

    • Strahinja Radonjic

      @mirko1286, 29.11.2018 - 15:12

      Hmm, kul! 😀 Nisam čuo o nečemu takvom. Ali zamisli bioskope u budućnosti gde svaki gledatelj pored sebe ima taster ili nekakav touchpad pa cela publika može zajedno rešavati neke quicktime evente ili kao u tvom primeru, glasati kako će se priča nastaviti. Filmska industrija u isto vreme bi postala deo gaming-a gde možemo na svojim računarima ili konzolama gledati ali zapravo igrati tj. biti deo priče filma/serije. Možda je i bezveze ideja ali ko zna, možda u bude jednog dana.

  • Lancero

    03.03.2019 - 16:42

    Zasto su promenili odeću

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?