HCL.HR

Mrtvi su serveri za PC verziju originalnog Dark Soulsa

Zoran Žalac 25.10.2022.   •   2 komentara


Čitav niz starih igara iz serijala Dark Souls na PC platformi već duže vrijeme imaju problema sa službenim serverima. Neke su se vratile u život, neke će se vratiti, a nekima je odzvonilo smrtno zvono.

Elden Ring je ove godine zaokupio brojne poklonike djela From Softwarea, no nije promakla vijest da njihov serijal Dark Souls ima problema s online komponentom u verzijama za PC platformu. Serveri za Dark Souls 3 privremeno su bili obustavljeni početkom godine, pa su se vratili u osmom mjesecu, pa opet pali u devetom. Sreće nije bilo ni za ostale igre iz serijala, također na PC platformi. No, sada je situacija djelomično riješena i stanje je ovakvo:

  • serveri za Dark Souls 3 su na životu
  • serveri za Dark Souls II: Scholar of the First Sin su ponovno aktivirani
  • serveri za originalni Dark Souls II još nisu na životu, ali će biti aktivirani u budućnosti
  • serveri za Dark Souls Remastered još uvijek su offline i radi se na njihovom vraćanju
  • serveri za originalni Dark Souls: Prepare to Die Edition trajno su ugašeni te je igra izgubila sve online funkcionalnosti

Online komponenta u Dark Souls igrama nikad nije bila ključna i igre se još uvijek može igrati i dok su serveri offline. Međutim, uvijek je tužno kad igra izgubio dio svojih funkcionalnosti, pogotovo kad se radi o kultnom hitu poput originalnog Dark Soulsa.

Komentari (2)

  • darijoman

    25.10.2022 - 13:22

    Slažem se sa mišlju zadnje rečenice. Online komponenta je jednostavno nešto što daje štih soulsima

  • Iron666

    26.10.2022 - 13:24

    Očito je bilo da je “pad servera” bio iniciran izlaskom Elden Ringa i željom da se stvori još veći playerbase u tom vremenu. Toliko dugo ne podići servere za 3-ojku je smješno i očito je da su to radili namjerno. Kao i za ostale naslove. Hajde, originalni DS je svakako katastrofa na PC-u i ne vidim razlog zašto bi ga netko i igrao kad već postoji Remaster verzija.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?