HCL.HR

Najavljen besplatni Ark: Survival of the Fittest

Zoran Žalac 15.03.2016.   •   7 komentara


Tvorci popularnog Arka izbacili su još jednu igru baziranu na popularnoj modifikaciji Ark: Survival Evolveda u kojoj se igrači sukobljavaju u arenama.

ark-survival-of-the-fittest

Relativno novi trend u survival žanru jesu takozvane MOSA igre – preživljavanje u arenama po uzoru na Hunger Games. Prošlog tjedna među najprodavanije naslove na Steamu tako se ugurao The Culling, a još i prije njega Ark: Survival Evolved imao je zasebnu komponentu na tu shemu. Tada je to bio korisnički mod, odnosno totalna konverzija igre, no sada su developeri Arka odlučili ukrasti tu ideju i napraviti zasebnu igru od nje.

Danas je tako najavljen i odmah u prodaju izbačen Ark: Survival of the Fittest. Riječ je o free-to-play igri u kojoj se u arenama sukobljavaju 72 igrača po serveru (na neslužbenim serverima i do 200 igrača), a kako i naslov sugerira – pobjednik je onaj tko se u tom metežu snađe i ostane zadnji na nogama. Osim dobre vještine udaranja po drugima, u Surival of the Fittest bit će važno i stvaranje privremenih plemena s drugim igračima.

Ark: Survival of the Fittest zamišljen je kao eSports naslov, što znači da će svakog mjeseca nagrađivati najvještije igrače. Na kraju mjeseca deset najboljih igrača po top listi rangiranih mečeva dobit će tako nagrade u obliku stvarnog novca. Najbolji će dobiti iznos od 3,500 dolara, drugi će za utješnu nagradu primiti 2,500 baksa, a onaj zadnji sitniš od 750 dolara, taman da si kavicu popije.

Vrijedi napomenuti da besplatna modifikacija za Ark: Survival Evolved ostaje i neće nestati najavom ove igre. Ali naravno, ondje vam nitko neće platiti ako ste najbolji. Kao Katniss.

Komentari (7)

  • PsyBorG6of9

    16.03.2016 - 00:24

    oh ark isti razvojni team btw hoče li imat stabilnih 60fpsa na ultra u 1080p na gtx 980 ili fury? tko bi rekao da ark, paragon i ut 2015 pokreče isti engine

  • Negan

    16.03.2016 - 00:34

    Izgleda fora! Hoce li to ostati samo na PC-u ili ce se moci igrati i na konzolama?

  • brlja

    16.03.2016 - 10:58

    Da, u zadnjih mjesec dana se usporio broj patcheva za ark survival evolved, nado sam se da je to zbog izrade finalne verzije igre, a izgleda zbog ovog. Opcenito sam malo skeptican s tim arkom dal ce izac u 6om mjesecu. To je za 3 mjeseca a jos nema fiksnog datuma. Nadam se da nece ostat vjecna alfa…

  • AlexS

    17.03.2016 - 14:08

    Mozda sam smijesan ali mogu li ga pokrenut na low postavkama sa AMD Radeon R7 200 1GB, 4 GB RAM-a i Inter Core i3-4150 3,50 GHz ? Molim vas odgovorite

  • M4tk0gaming

    18.03.2016 - 15:35

    fora je ali više ne igram ARK

  • krosis

    18.03.2016 - 20:03

    I šta sad čovjek da pomisli….prave drugu igru a ni prvu nisu dovršili….svašta

  • mr-crime

    29.03.2016 - 18:04

    Kao prvo, ovdje je toliko čudnih stvari vezanih uz ARK napisano, da je to čudo. Prvo, u članku je napisano ukrali mod, u stvarnosti, otkupili su autorska prava na mod. Zatim, osnovali su zasebni programerski tim koji radi na SotF kako bi glavni ARK se razvijao prema planu. Razlog tome što su patchevi rijeđi je što ih više izlazi za XboX. Još jedna stvar je što je najavljeno da će optimizacije ići u valovima i čini se da se jedan približava.

    @brlja SotF nije uopće imao datum izlaska na Steam dok se nije pojavio tamo. Doslovno su rekli, ovako izgleda, i za 4-5h ćete ga moći besplatno skinuti sa Steama. To je način na koji Wildcard radi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?