HCL.HR

Najavljen je King Arthur: Knight’s Tale sa zombi verzijom kralja Arthura

Zoran Žalac 13.10.2020.   •   5 komentara


Mađarski NeoCore Games vraća kralja Arthura u život – ali ne baš u pravom smislu riječi. Novi je kralj zapravo svojevrsni zombi.

Prije nego su razvijali igre o nevjerojatnim avanturama Van Helsinga, u mađarskom su timu Neocore Games radili taktičke igre po arturijanskim legendama. Istima se planiraju vratiti već početkom 2021., ali u ponešto drugačijem izdanju. Upravo najavljeni King Arthur: Knight’s Tale ponovno će biti taktički RPG mračnog ugođaja, ali u istome nećemo voditi naslovnog kralja već njegovog smrtnog neprijatelja Sir Mordreda.

Oba viteza vraćaju se u život nakon pokolja, a Mordred dobiva naredbu od Djeve jezera da ubije Arthura – još jednom. Morded tako okuplja ekipu za boj, a na igraču je da se suočava (ne)moralnim izborima i njihovim značajnim posljedicama na priču.

Na izboru ćemo imati više od 30 heroja razvrstanih na pet klasa. Borba će se odvijati na poteze, slično XCOM igrama, a questove ćemo birati na improviziranom okruglom stolu. Roguelike elementi igre očitovat će se u tome da likovi mogu trajno umrijeti, odnosno da im nema povratka ako ne pripazite na njih.

Igra je najavljena za PC, PlayStation 5 te Xbox Series konzole. Prvo bi trebala zaživjeti na Steamu početkom 2021., a kasnije i na drugim platformama. Koštat će 40 eura, a njezin razvoj možete podržati i na Kickstarteru gdje igru možete nabaviti po desetak eura nižoj cijeni.

Komentari (5)

  • Bocwana

    13.10.2020 - 20:35

    0 € da košta nije vrijedno.

  • Duanador

    13.10.2020 - 22:11

    Igre na poteze uvijek zaobilaznim u širokom krugu.

    • Slazar

      @Duanador, 14.10.2020 - 09:55

      Baš mi je drago zbog tebe, hvala ti što si to podijelio sa nama.

  • Skycan

    14.10.2020 - 21:52

    Lich king za siromašne.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?