HCL.HR

Najavljen je turnir za oslobođenje Fortnitea, s nagradama

Zoran Žalac 21.08.2020.   •   9 komentara   •   Zanimljivosti


Epic Games je napravio drugi korak u svom naumu da angažira zajednicu igrača Fortnitea kako bi podigli svijest o njihovom financijskom sporu s tvrtkom Apple.

Kad je Epic Games isprovocirao Apple na izbacivanje Fortnitea s App Store trgovine aplikacija, mnogi su osudili njihovu strategiju angažiranja igrača za stvaranje pritiska nad Appleom u svrhu borbe za veću zaradu. Sada je ta kampanja #FreeFortnite krenula u drugu fazu ofenzive – organizira se Free Fortnite turnir.

Od 23. 8. na ukupno četiri sata igrat će se mali turnir solo formata. Moći će se igrati do 12 mečeva, a bodovanje je sljedeće: 1 bod za svake 3 minute provedene na otoku, 1 bod po eliminaciji i 10 bodova za svaki Victory Royale.

20 tisuća igrača koji ostvare najbolji rezultat dobit će – pazite sad – Free Fortnite kapu, stvarnu, koju Epic Games šalje na vašu adresu. Da, sad im morate dati i kućnu adresu! U slučaju da se nađete među 1200 igrača s najboljim rezultatom možete osvojiti jednu od konzola, Alienware gaming laptop, Samsung Galaxy Tab S7 ili OnePlus 8 mobitel.

U ovom će turniru moći sudjelovati i oni koji imaju instaliranu igru na iPhone uređajima. Međutim, od 27. 8. igrači na iOS-u neće dobiti novu sezonu te će izgubiti mogućnost igranja s igračima na drugim platformama.

Iako sami igrači sudjelovanjem na Free Fortnite turniru zapravo ne mogu pomoći Epicu da dobije spor protiv Applea, mogli bi im vrlo lako pomoći da dobiju protutužbu s obzirom koliko se sprdaju s tvrtkom koju tuže. Primjerice, svi igrači na turniru dobit će kostim zvan Tart Tycoon, namrgođenog biznismena s glavom jabuke.

U Epic Gamesu prodaju priču kako je njihov spor s Appleom zapravo u interesu igrača. U tom njihovom narativu Apple blokira igrače na iOS-u, a ne njih i njihovu igru kojom su svjesno i namjerno prekršili uvjete korištenja App Storea. Tu je i argument da bi cijene koje igrači plaćaju za sadržaje u igri bile niže da Apple ne uzima proviziju od 30%, no i to je nategnuta tvrdnja. Naime, Apple ne brani Epic Gamesu da igračima snizi cijene sadržaja u Fortniteu – stvar je samo u tome što bi onda zarađivali manje, a to ne žele. Isto kao što se Apple ne želi odreći svoje zarade ili ju smanjiti.

Komentari (9)

  • Apocalypse4987

    21.08.2020 - 11:32

    Kad pogledam koji dobar Cyberpunk film, ili odigram igru istog žanra, u večini radnji megakorporacije imaju svoju privatnu vojsku i mlate se nemilice. Izgleda da to ovako počinje

  • Hadvar

    21.08.2020 - 11:44

    Da su epicu bitni igraci a ne zarada, smanjili bi cijenu mikrotransakcija bez obzira na postotak koji apple uzima. Natezalica za klince. Isto tako, zanimljivo je kako epic optuzuje apple za monopol, a tencent ih drzi u saci kao i vecinu velikih imena u gaming industriji.

  • DrunkO_OMonkey

    21.08.2020 - 12:00

    Vau ovaj clanak. “Morate im sada dati i adresu”. Tko vas tera da sudjelujete u turniru i dajete adresu? Pa normalno da ces dati adresu ako zelis da ti dode fizicka stvar do tebe. A sto se tice skina, ne nije free za sve. Treba skupit 10 bodova za skin. Dajte malo bolje izvjestavajte i malo manje pristrano !

    • nekii

      @DrunkO_OMonkey, 22.08.2020 - 03:28

      pusti decu nek se trigeruju neka igrica i da je glupa i dobra uvek ce imati hatea kad gledas komentare uvek ces naici na bar 1 osobu koja sere o ovoj igri i pogledaj prosli clanak i opet ces je videti kako sere

  • de Vice

    21.08.2020 - 13:10

    Vecina ce reci da je fortnite epic gamesov najveci uspjeh (zarada) ,ja mislim bas suprotno koliko god oni poklone free igrica (sto stvarno nije mala stvar) nece moci promjeniti cinjenicu da su iskoristili fortnite za zaradu i nakraju igricu koja je bila dobra malo upropastili.

  • Dick Johnson

    21.08.2020 - 16:12

    Kolko god mi Epic iso na zivce, biloko pa i oni su dobri ak pomognu da se ukine Appleov nelegalni monopol.

  • chocobo_047

    21.08.2020 - 19:56

    Onaj Ninja će ih pomesti i osvojiti kapu kao nagradu🤣🤣🤣

  • Pararera

    22.08.2020 - 14:11

    Apple je šerif, zato mu se pušta. MS je bio tužen zbog IEa prije cca 20ak godina, MS je dobivao po prstima i za manje stvari.
    Na PCu(Windowsi) možeš imati sto trgovina, na mobitelima i konzolama se drži monopol i to treba promijeniti.

  • Luka The Dodge

    24.08.2020 - 13:58

    Dobra šala samo igrači nas zanimaju totalno ne zarada ma debili

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?