HCL.HR

Najavljen SteamWorld Quest – kartaška igra za Nintendo Switch

Hrvoje Smoljić 23.01.2019.   •   2 komentara


Ako ste ljubitelj SteamWorld igara, pripremite se na još jedan žanrovski zaokret. Novi nastavak, SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech kartaška je igra, a dolazi ekskluzivno na Nintendo Switch.

Nintendo se u danas u sklopu svoje indie prezentacije pohvalio kako se još jedna franšiza seli na njihovu prijenosnu konzolu. Radi se ovog puta o popularnom Steamworldu.  Dok je prethodna igra iz tog serijala bila platformer s daškom RPG elemenata, Steam World Quest: Hand of Gilgamech bit će kartaška RPG igra na poteze.

Kao peta igra u serijalu, SteamWorld Quest odvest će nas na pustolovinu kroz fantazijskih steampunk svijet. Cilj igre bit će polako i sigurno sagraditi špil karata s kojim ćemo moći poraziti sve protivnike. Kratak najavni video prikazao je nekolicinu samih karata, mehanike borbe i šarmantne, rukom nacrtane vizuale.

Promjena žanra nije nikakva novost za ovaj serijal budući da je isti započeo svoj život u tower defense žanru. Bilo je tu i već spomenutih platformera, ali i jedna 2D pucačina na poteze. S obzirom na visoku kvalitetu svakog nastavka i više nego pozitivne kritike, ne sumnjamo da će i ovaj nastavak, kad izađe kasnije ove godine, biti u potpunosti ispoliran i nadasve zabavan.

Komentari (2)

  • lliquid_

    24.01.2019 - 11:13

    Imam pitanje. Igraju li se jos ove kartaske & deck builder igre u velikom broju? Npr. Hearthstone. Nezz zbog tog silnog BRa ahah…

  • Hrvoje Smoljić

    24.01.2019 - 12:16

    Hearthstone ima 100 milijuna registriranih igrača. Slay the Spire je jedna od najprodavanijih igara na Steamu. Gwenth ima dobru bazu igrača, a da su popularne govori i pokušaj Valvea da se ubaci u cijelu priču s Artifactom.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?