HCL.HR

Netflix je osnovao svoj prvi studio za igre

Zoran Žalac 27.09.2022.   •   3 komentara


Iz Netflixa su otkrili kako će njihov prvi studio za razvoj igara, kojega su osnovali “od temelja”, biti smješten u Finskoj, a vodit će ga bivši potpredsjednik tvrtke Zynga.

Netflix je za svoj plan osvajanja industrije videoigara do sada kupio tri studija: američke timove Night School Studio i Boss Fight Entertainment, te finski Next Games. Premda buduće akvizicije nisu isključene, iz Netflixa su sada krenuli alternativnom rutom. Dobar dio igara koje imaju u pripremi razvijaju u partnerstvu s različitim studijima diljem svijeta, a osnovali su i svoj prvi interni tim.

Prvi studio koji je Netflix podigao od temelja lociran je u Finskoj, preciznije rečeno Helsinkiju. Studio će biti zadužen za razvoj mobilnih igara za koje Netflix kaže da neće imati reklame ni mikrotransakcije. Nije još poznato na čemu točno rade.

Iz Netflixa ističu kako su im ovi potezi još uvijek postavljanje temelja i da će proći neko vrijeme prije nego vidimo konkretne igre od njih.

Označeno sa:

Komentari (3)

  • Chimichangas

    27.09.2022 - 13:33

    na žalost svi se okreću igrama za mobitele, jer je omjer uloženog i dobivenog puno veći nego velike AAA igre za konzole/PC.

  • Zlo

    27.09.2022 - 20:23

    netflix treba da se drzi filmova i serija da ih ovo ne pokopa jer je smece..

  • Darac83

    27.09.2022 - 22:09

    Ajd sad iskreno, jesi ti opet Personauser?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?