HCL.HR

Fantasy igra Nightingale odgođena je za 2023. jer… Unreal Engine 5

Zoran Žalac 12.08.2022.   •   1 komentara


Obećavajuća igra preživljavanja u fantasy svijetu zvana Nightingale sada više nije u planu za lansiranje ove godine. Stiže 2023. na novom engineu.

Skroz je normalna stvar da se odgađa izlazak igara koje ne mogu biti dovršene na vrijeme. No, godina je takva da se odgađa i lansiranje igara u early access.

Fantasy igra preživljavanja zvana Nightingale trebala je na PC-ju biti lansirana ove jeseni u svom ranom izdanju. Međutim, developer je obznanio kako su donijeli jako tešku odluku da lansiranje igre odgode za prvu polovicu 2023. godine. 

Navode dva razloga za to. Prvi razlog je taj što su odlučili da će za igru koristiti Unreal Engine 5 umjesto starije verzije Unreala pa im treba više vremena da naprave tranziciju. Drugi je razlog klasični – žele da igra bude u što boljem stanju kad ju igrači prvi put zaigraju.

Nightingale je igra preživljavanja u svijetu viktorijanskog ugođaja. Igrači se nađu zarobljeni na stranom terenu poslije katastrofalnog događaja koji im sruši mrežu portala za putovanje između različitih stvarnosti. Cilj je preživjeti i naći put natrag do čovječanstva, a u tome će nas sprječavati bića zvana Fae, među koja spadaju divovi, svojevrsni goblini i druga čudovišta.

Nightingale će se igrati iz prvog lica, a u borbi će se koristiti puške, mačevi i magija. Postojat će i sustav Realm karata kojima igrač aktivira portal do drugog svijeta. Specifičnost je ta da će te karte utjecati i na atribute samog svijeta kojeg otključavaju. Primjerice, modificirat će mu meteorološke (ne)prilike, količinu resursa, vrstu okoliša, izazove i sl.

To se sve koristi povrh klasičnog sustava proceduralne generacije okoliša. Raspored stvari u svijetu uvijek će biti drugačiji, no developer poručuje da će igrači u Nightingaleu pomoću Realm karata utjecati na to kakav si svijet prizivaju.

Komentari (1)

  • Apocalypse4987

    12.08.2022 - 13:05

    Ovo izgleda zanimljivo, nadam se da ima neku priću u pozadini, da nije samo grind survival igra koja dosadi nakon par sati

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?