HCL.HR

Nintendo više ne proizvodi 3DS konzole

Zoran Žalac 17.09.2020.   •   3 komentara   •   Tehnologija


Iz Nintenda su potvrdili kako su od sada 100% fokusirani na Switch konzolu te su prekinuli proizvodnju devet godina starog 3DS-a.

Prijenosna konzola Nintendo 3DS otišla je u povijest. Naime, iz Nintenda su potvrdili kako od ovoga tjedna više neće proizvoditi tu konzolu, kao niti 2DS, 2DS XL i ostale izvedenice te modele. Ova Nintendova konzola proizvodila se punih devet godina te je do 30. 6. ove godine prodana u 75,9 milijuna primjeraka.

Interesantno, Nintendo sada na tržištu ostaje samo s jednom konzolom koju aktivnom proizvode. Interesatno jer se to nije dogodilo još od 1989. godine, dakle zadnjih 31 godinu, otkako je predstavljen prvi Game Boy.

Iz Nintenda su također poručili kako nemaju planova ugasiti online funkcionalnosti 3DS konzola pa korisnici i dalje mogu kupovati igre preko eShopa. Što se samih igara tiče, Nintendo ih više neće proizvoditi za 3DS nego se fokusiraju isključivo na Switch. Dakako, to ne čudi jer se Switch u nepune četiri godine postojanja brojem korisnika približio samom 3DS-u koji je na tržištu dvostruko duže.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • Igor Belan

    17.09.2020 - 17:03

    Legendarni prvi unboxing na kanalu 😀

    • Apocalypse4987

      @Igor Belan, 17.09.2020 - 17:56

      Malo je jeziva spoznaja da ovde ima ekipe mlađe od HCL portala. Dobra stvar je šta nekima možeš reć “na HCL-u sam prije nego šta si se ti rodija-la” 🙂

    • m4r1ju4n

      @Igor Belan, 17.09.2020 - 18:44

      Sjećam se. 3ds ide u mirovinu. Nakon tvog unboxinga htjedoh kupiti 3ds ali se ispriječili novčani problemi pa ostao na Wii i NDS-u. Malo upozorenje, popodne je Nintendo objavio još jedan Direct mini, vrlo interesantan

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?