HCL.HR

Nintendo je navodno pokupio Microsoftov otpadak zvan Scalebound

Zoran Žalac 19.02.2019.   •   3 komentara


Dvije godine nakon otkazivanja nesuđene Xbox One ekskluzive zvane Scalebound stižu vijesti kako će ta igra ipak zaživjeti – samo ne na Xboxu.

Sjećate li se Scalebounda, onog nesuđenog naslova koji je neodoljivo podsjećao na Devil May Cry, samo sa zmajevima? Tu smo Xbox One ekskluzivu smatrali pokojnom nakon što ju je Microsoft otkazao još početkom 2017. godine jer nije bila na razini kvalitete kakvu se od nje očekivalo. Pri tome valja napomenuti kako se ta razina kod Microsofta kasnije pokazala iznimno niskom

Čini se, međutim, kako igra ipak nije mrtva kako se mislilo. Nekoliko izvora tvrdi kako je Nintendo oživio projekt zvan Scalebound i prenamijenio ga tako da sada dolazi kao ekskluziva za Nintendo Switch konzolu. Ovo još nije službeno i ne zna se je li rad na igri krenuo ispočetka, ali je vrlo izgledno jer Nintendo ima dobar odnos s Platinum Gamesom, tvorcima te igre.

Nešto slično ranije se dogodilo i s Bayonettom čije nastavke ne bismo vidjeli da iz Nintenda nisu odlučili uskočiti i financirati razvoj drugog i trećeg dijela. Doduše, stvari su sada malo kompliciranije jer su si Microsoft i Nintendo konkurencija, a Scalebound je razvijan Microsoftovim novcem. Vjerojatnije je ipak da je Scalebound na kraju morao biti vraćen na sam početak razvoja jer nema šanse da hardver Nintendo Switch konzole može izvesti sve ono što je nekoć bilo zamišljeno za hardver Xbox One konzole (na kojemu se igra ionako izvodila dosta loše).

Komentari (3)

  • vojnovic4

    19.02.2019 - 15:38

    Šteta šta Sony nije pokupio

    • sedf

      @vojnovic4, 19.02.2019 - 15:47

      Istina,ali Nintendo nije loš,i čak,ako je istina,kupujem Nintendo Switch sa Zelda rimejk

  • darkness666

    19.02.2019 - 19:40

    ja mislim da od tog nista i da nju microsoft radi samo za sebe[vjerujem da to radi jedan od novih xbox timova]..jer ako ste pratili prosle godine microsoft je potvrdio prava na igru i soundtrack..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?