HCL.HR

Ništa od novog Assassin’s Creeda 2019., samo ekspanzije

Pero Mlinar 23.08.2018.   •   13 komentara


Nakon što izda Assassin’s Creed: Odyssey, Ubisoft će serijal poslati na jednogodišnji odmor na Peleponez te izdavati jedino dodatni sadržaj za tu igru.

Slično kao što je napravio između Syndicatea i Originsa, Ubisoft će nakon Assassin’s Creed: Odysseyja uzeti jednogodišnju pauzu od izdavanja novih naslova u serijalu.

Pauza koju je Ubisoft napravio prilikom izdavanja Originsa bio je prvi otklon od izdavanja na godišnjoj bazi koji je Ubisoft u tom serijalu napravio od 2007. godine. Odluka da se uzme više vremena prije nego što se Origins pošalje na police dućana dočekana je uglavnom s odobravanjem, jer je u konačnici put u Egipat za mnoge predstavljao znatnu inovaciju u odnosu na ostatak serijala.

Kad su čuli da se Odysseyjom Ubisoft vraća godišnjem izdavanju mnogi su se začudili čemu ponovna promjena politike. Situaciju je na Gamescomu objasnio šef Ubisofta, Yves Guillmot.

Izdali smo igru 2017. godine i izdat ćemo jednu ove godine jer su na njima paralelno radila dva naša tima tako da sad imamo dva punokrvna nastavka u nizu. Druge godine nećemo imati punokrvni nastavak.

Netko od novinara oštrog oka (tko zna, možda baš naš Igor) onda ga je upitao znači li to da ćemo 2019. dobiti neki spin-off naslov ili primjerice mobilnu igru, ali Guillemot je odmahnuo rukom: “Ono što ćete dobiti je hrpa sadržaja za Odyssey. Naš tim daje sve od sebe da ponudi mnoštvo sadržaja na regularnoj bazi pa ako nabavite Odyssey ove godine, dobivat ćete nešto novo ima par godina sigurno.”

Još uvijek nije poznato kakav će to biti sadržaj; igra još nije niti izašla, ali šuška se među igračima da bi nas jedna od ekspanzija mogla odvesti u Atlantidu. Ako bude sreće, nepotopljenu.

Označeno sa:

Komentari (13)

  • Chimichangas

    23.08.2018 - 08:44

    Jesam ja jedini kojem Assassins Creed Origins ne valja? Po gameplayu i priči izgleda kao korak nazad u serijalu, nisam ga mogao završiti do kraja, došao do pola i prodao.. Dok prema onom što sad vidim, Odyssey izgleda kao da su samo Origins stavili u novo ruho, novi svijet, Grčku, i to mi izgleda kao jedina promjena.

    • moordrak

      @Chimichangas, 23.08.2018 - 14:49

      A znaš što se kaže: “slabom ku*cu svaka dlaka smeta” 🙂 🙂 🙂 A nisi jedni bez brige. Ovaj AC za razliku od prijašnjih, nije potpuno linearan i možeš se baviti sa masu drugih stvari osim priče i fiksacije da ga prijeđeš u nekoliko sati. Siguran sam da nisi niti zagrebao po površini onoga što ova igra nudi, a povijest te očigledno, uopće ne zanima. Neće ti se onda ni Odiseja svidjeti jer je vrlo slična Originsu.

    • MUDO

      @Chimichangas, 29.08.2018 - 11:10

      Kako moze da bude korak u nazad, moze samo da bude korak u napred jer su konacno istupili od zacrtane rute koju su vukli jos od prvog AC pa sve do zadnjeg dela pre Orgins. Razlika izmedju prvog AC i onog pre Orginsa ti je samo u grafici i nista drugo nije promenjeno. Dok ovde su ti tu pricu promenuli i dodali su ti stvari koje su igri dali podpuno drugacije svetlo. Ja nisam ni jedan AC pre ovog Orgins presao ali zato sam Orginsa presao uzduz i popreko jer mi je bio fenomenalan i nista manje ne ocekujem ni od Odisey da ce da bude, cak ja na Odisey ne gledam kao na novu igru nego kao jedan veliki DLC dodatak. I da se razumemo niko ne kaze da su delovi pre Orginsa bili losi ali mene ta jednolicnost je ubijala i zato nisam ni hteo da igram nista od AC do Orgins. Jer sve do Orgins ti je bilo idi ovde ubi onog, nadji mu ono, ili ne znam ni ja sta i sve to si vec unapred znao kako ces ga ubiti dok je to ovde ipak promenjeno ali sustina je ostala ista da se sve svodi na to idi ovamo uradi ovo ili nadji ono ali samo zbog Egipta kojeg prosto obozavam sam igru igrao sa pravim uzivanjem.

  • blacklist0907

    23.08.2018 - 09:29

    Trebali bi oni uzet minimalno 5 godina da naprave igru kako spada…ovo nije vise assassins creed nego silovanje serijala

    • Jason Voorhees

      @blacklist0907, 23.08.2018 - 16:37

      Bolje da ne izlazi novi nastavka 6 do 8 godina

  • funky0308

    23.08.2018 - 10:39

    OK odluka, mozda se trebalo pricekati i s Odysseyom i i nju pustiti tek tamo negdje 2019, naravno, potpuno drugaciju od Originsa ali jbga, odlucili su drugacije i dobro. Ja AC stvarno volim i ne pati me toliko povezanost s “originalom”. Zaljubljenik sam u povijest i Origins mi je bio odlican, ako radi nicega drugoga onda barem radi starog Egipta, discovery moda i prebacivanja igre u neki low RPG stil. Od Odysseya ne ocekujem neke revolucionarne promjene ali vidjeti staru Grcku, prosetati ulicama Atene, mozda vidjeti i Atlantidu u nekoj od ekspanzija…mene su dobili vec time. Meni AC trenutno spasavaju lokacije i vremeniski period u kojemu je radnja, sam gameplay mi nije nesto i da nije radnja tu gdje jest mislim da bi preskocio oba.

  • moordrak

    23.08.2018 - 14:34

    Pozdravljam odluku za jednogodišnjom pauzom. Znači, ništa od penzije AC serijala. Baš me vesele 🙂 Sa nestrpljenjem očekujem novi uradak. Odiseja je već plaćena. Šmrc. Još jedna potencijalna platina na vidiku… GamePass, DLC-ove i slične gluposti ne podržavam pa ako ikada budu izbacili GOTY verziju Originsa i Odysseya ili kakav objedinjeni paket sa obje igre i svim dodatcima, to bi se dalo nabaviti (recimo kao Ezio kolekcija).

    • blacklist0907

      @moordrak, 24.08.2018 - 10:36

      Ne znam… Red dead 2 izlazi… Ne sjecam se vise assassina

    • Tony77

      @moordrak, 24.08.2018 - 10:46

      Sljedeći Ac je smješten u Rimu i bit će ti to Empire Collection ili trilogy

  • SanKa

    24.08.2018 - 10:40

    navijamo za AC u japanu. ajde više. samurai vs ninje

    • Tony77

      @SanKa, 24.08.2018 - 10:47

      Imaš nioh seikiro i ghost of Tshushima smješteni u Japanu a sljedeći Ac je u Rimu 98% a tako i triba osim Ryse dob of rome nijedna igra nema taj seting

    • SanKa

      @Tony77, 24.08.2018 - 14:05

      ghost of tsushimu jedva ceka. ma znam da ima dosta igara u japanu s tom tematikom, ali za takav AC se navija još od AC II. imao bi šmek. što se tiče rima, dosta je dobro pokriven u AC II: Brotherhood, jest da je renesansa, ali se radi o Rimu. otkud ti info da ce novi AC bit u rimu ?

    • Tony77

      @SanKa, 24.08.2018 - 22:37

      Postoji odavno ta teorija o Empire trilogiji o kojoj sam čita prije originsa i onda izađe Origins i sad ovo sve kako se govorilo u videu u njemu je rečeno samo Egipat Grčka Rim a ne ovi nazivu i poklopilo se tako da će valjda još i rim

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?