HCL.HR

Zaboravite na virtualnu stvarnost i crossplay u F1 2020

Lovro Maroševac 19.05.2020.   •   8 komentara


Na žalost mnogih igrača i obožavatelja Codemastersovog F1 serijala, dugoočekivani dodaci za igru neće se pojaviti u njenom nadolazećem dijelu.

Igrači koji su igrali F1 igre oduvijek su željeli imati mogućnost priključivanja uređaja virtualne realnosti, smatrajući da bi im to uvelike pomoglo u cjelokupnom iskustvu i čari vožnje. Kada na to dodamo i činjenicu da nekolicina današnjih igara ima crossplay opciju, tada se postavljalo pitanje kada će ono doći u F1 serijal. Lee Mather, Codemastersov redatelj Formula 1 igara, u jednom je intervjuu dao odgovore na ova pitanja i ona ne djeluju obećavajuće.

“Jako je teško implementirati mogućnost VR-a u igru kao što je Formula 1, prvenstveno zbog fizike i grafičkih sposobnosti njenog enginea. VR je nešto što nam u ovom trenutku nije u planu”, rekao je. Uz to, crossplay također neće stići u nadolazeći F1 naslov, ali Lee priznaje da rade testove koji pokazuju koliko im se to isplati. Potvrdio je da se PC igrači neće moći utrkivati protiv konzolaša i obrnuto. Ipak, daje nadu da bi se spomenuto moglo pojaviti u budućnosti, no za takav pothvat bi trebali mijenjati cijelu strukturu F1 igara.

F1 2020 najavljena je u četvrtom mjesecu i dolazi 10. 7. na PC, PlayStation 4, Xbox One i Google Stadiju. Karijera će po prvi puta biti podijeljena na dvije opcije – klasična i My Team mod. U potonjem ćemo moći kreirati vlastiti tim, raditi tvornice za dijelove bolida i kupovati vozače.

Označeno sa: , ,

Komentari (8)

  • OldNewCrqzyUser

    19.05.2020 - 15:51

    Nekada sam sanjao crossplay dok sam igrao primarno na PCu a sada dok mi je PC samo da gledam grafiku piratskih igara (bez brige, kupujem igre za konzolu i to ne mali broj njih) nekako isključujem crossplatform opciju sa PC igračima. Još uvijek se prelako vara na toj platformi, čak ponekad i sam to na PCu u singleplayer igrama koristim dok mi se ne grinda 😅😅 A VR? Mogu to prihvatiti jer do dolaska ps5 nema smisla raditi VR na ps4 jer to izgleda loše a pogotovo bi izgledao loše jer je ovo zahtjevna igra. Možda dogodine ali nema veze. Vraća se spljit screen, kampanja je dorađenija, Codemasters sluša inpute pravih F1 vozača koji sada voze F1 2019 i mislim da bi ovo mogla biti dobra igra i za trkače simuliste a vidio sma i da imaju njub pomoći za nove igrače, koji do sada (poput mojih kolega sa posla) nisu bili sposobni igrati F1 kako treba.

    • GTA222

      @OldNewCrqzyUser, 19.05.2020 - 16:49

      Pod VR se vjerojatno mislilo na PC, PS4 uopće nije pogodna konzola po pitanju VR-a, PS5 će vjerojatno imati smisla za VR ukoliko taj VR bude imao neki normalan tracking i normalne kontrole jer za sada ovaj PSVR je samo glorificirani ekran po mom mišljenju i nadmašuju ga i najjeftiniji PC VR headseti.

    • OldNewCrqzyUser

      @GTA222, 19.05.2020 - 18:50

      Ma, problem PSVRa je daleko najveći u hardveru ps4. Znam jer sam odigrao 20ak igara. Ali da, tracking je odmah drugi problem, mada je tracking headseta i kontrolera OK. Problem je tracking move kontrolera i Aim kontrolera. Ali to je nešto što do dolaska psvra nije bilo cijenom pristupačno a da bude imalo ozbiljno. Moraš raditi usporedbe toga što je došlo na PC kada i PSVR a niti jedna platforma ne gura VR ko PS. No, igrao sam na Viveu i to je neusporedivo i vizualno i tracking. Osobno se nadam da će neki patenti koje je sony dao za psvr2 ugledati svjetlo dana jer ja sam im sigurni kupac ako poprave neke stvari. Osobno mislim da je to bii odličan prvi VR headset za neko ozbiljnije VR iskustvo. Sada je prežvakan ali osim muliplatform naslova i jedne vrijedne PC ekskluzive sve je drugo na psvru a dolazi mi i Iron man VR kojeg bi igrao da nisam prodao move kontrolere a ne kupuje mi ih se opet 🤣😂😅

    • Chronosus

      @GTA222, 20.05.2020 - 09:55

      Nema to baš previše smisla jer Codemastersov vlastiti Dirt serijal podržava PS VR.

  • Klaudio89

    19.05.2020 - 16:39

    zašto bi i bilo,to je sve teško prespojiti,pogledi s kamera u blizini nisu lagane,pogotovo ne po stvaratelju toga svega,a crossover bi bio izazovan,međutim gledavši prošlost,mislim da će se i to u skoroj budućnosti ubrzo promjeniti

    • GTA222

      @Klaudio89, 19.05.2020 - 16:50

      Ma izmišljaju gluposti, eno Assetto Corsa ima podršku za VR a sve što to radi je da ti kamera bude postavljena u prvo lice i imaš osjećaj kao da si za volanom, nema motion kontrola nego samo volan i pedale ili tastatura ili đojstik.

  • Petar Marjolovic

    20.05.2020 - 10:49

    Ili da ne izbacuju igre svake godine nego svakih par i stave više stvari u nju da se zapravo to može zvati novom igrom? Ali naravno da neće jer ovo donosi puno više para.

  • NiKra95

    20.05.2020 - 15:05

    Baš sam se nadao crossplayu u F1 2020. Crossplay u racing igrama ima mnogo više smisla nego u pucačinama na primjer, tj. načini kontrolere na svim platformama su uglavnom isti, tj. miš i tipkovnica u ovakvim igrama nema nikakve benefite, dapače najteži je način kontroler u racing igrama.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?