HCL.HR

Nova Forza Motorsport napravljena je tako da ju mogu voziti i slijepe osobe

Zoran Žalac 29.04.2023.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Turn 10 Studios pohvalio se kako će njihova Forza Motorsport biti najpristupačnija igra u cijelom serijalu te će koristiti opcionalna pomagala za igrače s poteškoćama u vidu.

Nadolazeća Forza Motorsport bit će prva igra u serijalu koja će koristiti BDA – sustav asistencija pri vožnji namijenjen slijepim i slabovidnim osobama. U suradnji sa slijepim igračem Brandonom Coleom razvili su tako sustav kojim se pomoću zvučnih signala igraču prenosi položaj vozila na stazi. Jedini preduvjet su slušalice, s obzirom da se zvučnim signalom sugerira treba li igrač pomaknuti vozilo na lijevu ili desnu stranu.

Osim toga, tu su i glasovne obavijesti kao prilikom vožnje relija. Igrač dolaskom pred zavoj čuje informaciju o zavoju, što mu pomaže da ga vizualizira iako ga ne može vidjeti. Prilikom posebno oštrih zavoja igra će koristiti glasovno odbrojavanje do ulaska u sami zavoj.

Iz Turn 10 Studiosa navode kako će ovaj sustav tražiti određeno vrijeme navikavanja i učenja da bi se savladao. Međutim, igračima koji imaju problema s vidom svaka će pomoć biti dobrodošla i mnogima će ovo pružiti priliku da po prvi put mogu zaigrati igru ovakvog žanra.

Komentari (2)

  • Beowulf89

    29.04.2023 - 14:30

    Super!I Saša Matić ce moci gejmati

  • x18x05x

    30.04.2023 - 16:58

    Kako glup komentar. Zamisli da si ti ćorav?!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?