HCL.HR

Nove igre: Ovog tjedna igramo se Rimljana i borimo se protiv vanzemaljskih parazita

Zoran Žalac 17.01.2022.   •   7 komentara


Nakon kraćeg zagrijavanja, napokon kreću izlaziti nove igre u novoj godini. Evo što nas čeka u trećem tjednu 2022. godine.

Blacksmith Legends

18. 01. 2022. PC

Simulacijski meštri iz tvrtke PlayWay sponzoriraju menadžersko-stratešku igru o vođenju kovačnice. Igrač će u Blacksmith Legendsu moći ganjati tri karijere u zanimanjima kovač, ljevač i alkemičar. Iako će se većina “akcije” odvijati u vlastitoj radionici, bit će tu i povremene borbe s banditima, izvedene u obliku kartaške mini-igre. Igra dolazi u early access te bi potom trebala provesti godinu-dvije u dodatnom razvoju.

Nobody Saves the World

18. 01. 2022. PC, XS, XBO

Od kreatora serijala Guacamelee! stiže nam akcijski RPG neobičnog naziva i ideje. U Nobody Saves the World igramo s likom koji je nitko, ali može postati netko tako da se pretvori u duha, zmaja, puža, štakora, konja, robota i hrpu drugih oblika. Svaki oblik ima svoje posebne moći koje se mogu kombinirati u borbi.

Nobody Saves the World izvodi se u 2D formatu s kamerom iz zraka. Moći će se igrati samostalno ili kooperativno s još jednim igračem. Odvijat će se po proceduralno generiranim tamnicama u kojima će neprijatelji pratiti igračev level pa izazova neće faliti.

Aquamarine

20. 01. 2022. PC

Ako vam se svidjela Subnautica, stiže nešto tematski slično, ali mehanički vrlo različito od te igre. Aquamarine je avantura preživljavanja u podmorju stranog planeta. Glavnu ulogu ima The Seeker, istraživačica koja ostane bez letjelice i nasukana na otoku traži svoj spas upoznavajući se pritom s neobičnim ekosustavom. Aquamarine se izvodi s kamerom iz zraka, a borba joj funkcionira na poteze.

Blackwind

20. 01. 2022. PC, PS5, PS4, XS, XBO, NS

Nezgodno je kad vanzemaljci izvrše invaziju na tvoj planet, ali sreća u nesreći je kad zapnete u borbenom oklopu baš kad se to dogodi. James Hawkins je glavni lik izometrijske SF pucačine Blackwind – tinejdžer koji se nađe zaključan u moćnom ptototipu Battle Frame oklopa i mora se suočiti s hordama vanzemaljske vrste Raknos. Iako mu se čini da je sam na tom zadatku, u oklopu mu se krije neočekivani pomagač.

Expeditions Rome

20. 01. 2022. PC

Ovaj taktički RPG s borbom na poteze provest će nas kroz tri vojne kampanje od Grčke preko sjeverne Afrike pa sve do Galije. Vodit ćemo svoju legiju od šest likova te predstavljati Rimsko carstvo u borbi protiv grčkih pobunjenika. Expeditions: Rome je treća igra u serijalu koji je s godinama postajao sve bolji i zanimljiviji, pa se nadamo da će mu ovo biti treća sreća izboriti za uspjeh na PC platformi.

Pupperazzi

20. 01. 2022. PC, XBO

Dobro je dokumentirano kako su psi prave zvijezde društvenih mreža. Ne čudi stoga što nam stiže igra u kojoj fotografiramo pse i pomažemo im da dosegnu status celebrityja na internetu. Što drugo reći na Pupperazzi nego… vau?

Rainbow Six Extraction

20. 01. 2022. PC, PS5, PS4, XS, XBO

U Rainbow Six Extractionu operativci iz Rainbow Six Siega suočit će se s parazitskim vanzemaljcima u “zgrabi & bježi” tipu misija. Bit će to kooperativna igra za troje igrača i tražit će taktičko surađivanje da bi svi izvukli živu glavu. Ali kad situacija postane gusta, svatko će prije svega morati misliti na svoju kožu.

Dobra je stvar što će Extraction imati Buddy Pass sustav tako da ćemo na 14 dana moći podijeliti igru prijateljima koji ju nemaju kupljeno. I to neovisno o platformi na kojoj se igraju jer će igra podržavati crossplay u svim verzijama.

Warno

20. 01. 2022. PC

WARNO je skraćenica za Warning Order, ali i kompleksna strateška igra koja ovog tjedna stiže u early access fazu. Warno nam donosi sukob između NATO-a te snaga Varšavskog Pakta, to jest fiktivni Treći svjetski rat koji se događa 1989. na zapadu Europe.

WARNO će imati četiri kampanje koje ćemo igrati na poteze. Na bojištima će se moći sukobiti 600 različitih vojnih jedinica. Osim glavne kampanje imat ćemo operacije s pričom, te Skirmish s ogromnim 10v10 bitkama.

Windjammers 2

20. 01. 2022. PC, PS4, XBO, NS

Punih 26 godina nakon što se originalni Windjammers pojavio na arkadnim strojevima i nama stranim konzolama, stiže nastavak najuzbudljivije igre ratovanja frizbijem. Windjammers 2 donosi nam četiri nova lika, klasični 2D gameplay te napeto nadmudrivanje različitim vrstama bacanja frizbija. Za igru je zaslužna ekipa Dotemu, inače poznata po upečatljivim vizualnim stilovima 2D grafike.

Gravity Chase

20. 01. 2022. PC, XBO

Gravity Chase je jedan od predstavnika novog vala anti-gravitacijskog utrkivanja. Za razliku od WipeOuta i sličnih naslova, ovdje se utrkivanje odvija u tunelima, što znači da se radi o brzoj vožnji u 360 stupnjeva. Nije za one slabog želuca, pogotovo u split-screenu.

Označeno sa:

Komentari (7)

  • ILoveGaming

    17.01.2022 - 12:58

    Pokemon Legends: Arceus i Expeditions Rome. Nadam se skorom izlasku igre Achilles: Legends Untold.

  • Rvatina96

    17.01.2022 - 13:48

    Pokemon Legends: Arceus izlazi 28.1., a ne 20.1.

    Pokémon™ Legends: Arceus

    • Zoran Žalac

      @Rvatina96, 17.01.2022 - 14:39

      Istina, hvala na ispravku.

  • Saren

    17.01.2022 - 17:22

    Rainbow Six Extraction svakako i Expeditions Rome mi se cini zanimljivim naslovom za isprobati.

  • Duanador

    17.01.2022 - 18:10

    Nista zanimljivo za mene sem mozda Extraction.

  • Rorshtock

    17.01.2022 - 19:04

    Zorane, držiš ovaj portal na visokom nivou. Nadam se da je sve ok i sa ostatkom ekipe, ali ako nisi najplaćeniji, tu nešto ne štima XD

    • ILoveGaming

      @Rorshtock, 17.01.2022 - 19:54

      Naš Zokica je jedini koji ovdje puno radi i baš mu se divim. Ostali iz redakcije ne rade ama baš ništa.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?