HCL.HR

NOVE IGRE: Ovoga tjedna postajemo svemirski gusari

Zoran Žalac 12.08.2019.   •   3 komentara


U najsušnijem, a i temperaturno najekstremnijem tjednu 2019. godine društvo će nam praviti tek tri manje igre na PC platformi.

Rebel Galaxy Outlaw

Vruće vam je na našoj usijanoj planeti ovih dana? Idealno osvježenje možete si priuštiti odlaskom u svemirska prostranstva igre Rebel Galaxy Outlaw. Nastavak je to svemirske avanture iz 2015. godine, s proširenom 3D komponentom i velikim ambicijama. Ok, nije ovdje riječ o razini jednog Star Citizena, ali je zato posrijedi dovršena igra koju potpisuju, pazite sad, dva zaposlenika.

Naš se Stjepan veseli ovoj igri i očekuje dostojnog nasljednika Freelancera, uz razrađenu priču punu lopova, odmetnika i svemirskih gusara. Mene igra iskreno ne zanima, iako moram priznati da me privlači ideja slušanja radio postaja u svemiru – navodno igra donosi glazbu ukupnog trajanja 21 sat, s pravim svemirskim DJ-evima. A dobro mi zvuči i autopursuit mehanizam koji olakšava bitku u svemiru, ili kako tvorci igre kažu – omogućuje igraču da se ne vrti u krug kao idiot.

Rebel Galaxy Outlaw izlazi 13. 8. za PC (Epic Games Store).

Emberlight

Za drugačijeg tjedna igra poput Emberlighta ne bi dobila pozornost kakvu joj sada dajemo. Eto što ti znači pogoditi pravi datum izlaska. Uglavnom, radi se ovdje o, citiram: turn-based roguelike dungeon crawleru. Opasno nešto, za staromodnu publiku, ali i one koji vole kraće igre. Naime, svaki prelazak Emberlighta u prosjeku traje 30-60 minuta jer vi sa svojim likom apsorbirate vještine poraženog protivnika, a svako to apsorbiranje korumpira vašu dušu, zbog čega se lik eventualno otme kontroli i uništi svoje suborce.

Emberlight izlazi 13. 8. za PC.

The Great Perhaps

Igra zvana The Great Perhaps ne daje mnogo nade čovječanstvu. U njoj je naš planet totalno uništen prirodnim kataklizmama, a jedan se astronaut vraća na Zemlju i pronalazi staru lampu kojom može vizualizirati događaje iz prošlosti. Ima li utjehe u prošlosti ili je ona jednako apokaliptična kao i razrušena sadašnjost? To je pitanje koje ćemo si vjerojatno postavljati dok rješavamo zagonetke bazirane na principu putovanja kroz vrijeme.

The Great Perhaps izlazi 14. 8. za PC.

Ion Fury

Bivši Ion Maiden, sada Ion Fury proveo je godinu dana u aktivnom razvoju, a sada iz early accessa izlazi u eksplozivnom izdanju. Igra će se na PC-u pojaviti 15. 8.

Označeno sa:

Komentari (3)

  • deanHR

    12.08.2019 - 20:11

    Spejs, d fajnal frontiir. Daj mi svemir da se igramooo, da se igramooo 😀

  • SemirTheChosen

    12.08.2019 - 20:54

    The Great Perhaps looks lit!

  • Playinggames

    13.08.2019 - 18:47

    Neka igor objavi recenziju ili ti video.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?