HCL.HR

Objavljene su zanimljive glasine o Destinyu 3

Hrvoje Smoljić 24.10.2018.   •   31 komentara


Nekoliko mjeseci nakon izlaska zadnje ekspanzije za Destiny 2, naveliko kruže glasine o nastavku čiji je razvoj navodno već započeo.

Nedavni Destiny 2 Forsaken DLC je unatoč brojnim pohvalama samo privremeno vratio igru u život te već kruže glasine o punokrvnom nastavku. Iako je originalni Destiny trebao biti igra s 10-godišnjim vijekom trajanja s konstantnim nadogradnjama, izgledno je kako nas niti na pola puta od tog plana čeka već i treća igra.

Korisnik reddita AnonTheNine, već otprije poznat po točnim Destiny informacijama, je i ovaj put na Redditu izašao s novostima o razvoju nastavka. Ako je za vjerovati onome što je napisao, Destiny 3 će nas odvesti na Jupiterov mjesec – Europu, a njegova ciljana publika će ovog puta biti “hardcore gameri”. Do takve publike developeri navodno planiraju doći značajanim naglaskom na RPG elemente koji će zahtijevati dugoročnu posvećenost igri.

Također se navodi i mogućnost korištenja u priči već spominjanog Darknessa te mehanika frakcijskih borbi za teritorij što bi moglo uvelike poboljšati PvP sistem igre. Ostaje za vidjeti je li Bungie nešto naučio iz negativnog feedbacka prethodnih dvaju igara ili je sudbina ove franšize već zapečaćena.

Označeno sa: ,

Komentari (31)

  • Darcoolio

    24.10.2018 - 21:33

    Drugi je toliko dosadan da je moralo da dođe do D3.

  • Lord_Sec

    24.10.2018 - 22:06

    Drugi je predosadan,nisam ni zavriso kampanju do kraja

    • bojanum

      @Lord_Sec, 24.10.2018 - 23:10

      Kupi Forsaken i ugodno ces se iznenaditi, vjeruj mi.

    • moordrak

      @bojanum, 25.10.2018 - 22:28

      Uglavnom, imaš pravo. Repetativnost na svim razinama brzo dopizdi i to je to. Žalibože para za ekspanziju. Radije dodaj još 100 kuna i kupi neku drugu hit-igru. Forsaken je još jače naglasio grind i ispraznost Destiniya. Misliš li upgrejdati opermu ili lika, ne gine ti laganih 10 sati najobičnijeg grinda po komadu opereme i to je tek početak. Ubili su sa zahtjevima za upgrade. Jednostavno si prisiljen ponavljati iste misije, iste događaje, iste questove skupljanja x nečega, čekati respawn i ajmo sve iz početka. Egzotici ako nemaš Forsaken ne dropaju. Niti jedan jedini nisam dobio na starim lokacijama (a bome niti na novim) otkada je izašla nova ekspanzija. Xur obično prodaje smeće, a nakupit 100 onih ljubičastih pizdarija za zlatni engram nije tako lak posao (btw. niti jednom nisam dobio neku egzotu koju nisam već imao). Čak ni matchmaking nisu poboljšali ili proširili na druge tipove mp-a (recimo RAID). Stare raidove i dalje nema šanse odraditi kao ni nove. Pronaći ekipu koja zna što radi, priča engleski još uvijek je totalni pain in the ass. U zadnje vrijeme me baca stalno sa arapima ili kinezima koje ne kužim ni k*rca čak i kada znaju engleski. Ako imaš klan, sretno. Podigli su klan XP do neba pa bi valjda trebao igrati svaki dan po najmanje 3 sata samo da bi zaradio nešto za klan. Baš mi se da. Rekao bih da je Destiny filler za prazan hod kada nemaš što igrati, a nisi ljubitelj BR ludila. Šteta.

    • bojanum

      @moordrak, 26.10.2018 - 00:06

      Hm exotic podtema je tocna, donekle. NAime, Forsaken exotics nedropaju nikako, ja sam dobio samo jedan. Exotici od Y1 dropaju ali nije to to. U tome se slazemo. Igra ima milijun problema kao i svaka druga i to je valjda svima jasno.Sto se tice raidova, da uvedu matchmaking za raidove tek bi onda vidio pizdarija. Bacilo bi te sa 5 random likova od koji bi ti 3 otislo nakon 10 minuta i smatram da matchmaking trebaju uvesti kao opciju ali da ne bi nista promijenilo, samo jos gore. Repetitivnost, ako nemas clan i ako si solo naravno da ti je svaki dan isti. Ako imas samo jednu osobu, jednu jedinu sa kojom igras, igra dobija sasvim drugu dimenziju (ja igram sa jednim prijateljem i ponekad sa clanom). Ja sam lvl 600 i vjeruj mi da ne vidim tu repetitivnost, ne vidim problem u shardovima. Ponovit cu da igra ima problema ali igra nije smece, igra nije uzas i svatko tko to tvrdi, imat ce problem samnom hehehehee….

    • moordrak

      @bojanum, 26.10.2018 - 00:53

      E vidiš. Ja većinom solo letim 🙂 Ma kakve mi koristi od klana kad nikad nikog nema online kada ja igram. Probao sam u jutro- pasa nema, popodne- pustinja . Ostavljao poruke, pokušao okupiti ekipu, ma 0 bodova. Tek se pojave oko 3-4 ujutro, a ja već naveliko krepan. Probao sam četiri-pet klanova promijeniti uvijek ista stvar. Pun klinac članova, nikad nitko online. Je*es takav klan. Sad sam kod nekih arapa. Onda počnu pisati i pričati na onoj njihovoj ćirilici i slikaj se. Zato ljudi sumnjaju da je D2 mrtav. Opravdano. Idem recimo na legacy strike. Zna mi se desiti da čekam po 10 minuta da me spoji sa još 2 igrača. Za pludit. Ili ja naguzim neko vrijeme loše ili stvarno nema nigdje nikoga. Ili recimo, imaš public evente, ponovno, nigdje nikoga. Može se dosta solirati , ali baš baš u svakom eventu,e pa ne možeš. Recimo ne možeš solo heroic public event izvest… čak i kada ima igrača, noobovi redovito u*eru stvar. i tako . Što ostane? Crucible 1 on 1 i sada ovih par novih modova. Mislim da bi matchmaking trebao biti za sve ove extra evente. Firetimovi su im, po meni, promašena taktika.

    • bojanum

      @moordrak, 26.10.2018 - 16:11

      Ako igras na PC-u javi se u inbox pa ti dam podatke o mom clanu i moje podatke pa mozemo zajedno igrati, Clan je najveci na svijetu trenutacno, aktivan je do maksimuma. U svakom trenutku imas barem 20 igraca i svi su spremni pomoci sto god ti trebalo u tom trenutku.

    • moordrak

      @bojanum, 26.10.2018 - 17:55

      PS4 🙁 ebga…. Toliko mi je puta bilo žao što ovo nisam kupio za PC… Možda ubodem na nekom popustu…

    • bojanum

      @moordrak, 26.10.2018 - 18:50

      I treba ti biti zao jer je to jedna od rijetkih igara danas koja je na Pc-u zvijer s obzirom na PS4. Nema tu nikakve usporedbe, sve je 2x bolje. Bas mi je zao, ako odlucis uzeti za comp, javi se.

  • Negan

    24.10.2018 - 22:17

    Forsaken je igru vratio “privremeno” u život, a dvojka je valjda na vrhuncu igranosti i čekaju nas tri vjerojatno solidne mini-ekspanzije u sklopu season passa. Oke. Razumijem ljude koji pljuju po igri jer je skupa – je, to stoji, ali osvrnite se malo na WoW koji to radi već deset godina i uz to naplaćuje pristup igri. Ni u kom slučaju nije fer od developera razočarati fanove franšize po drugi put po izlasku, a potom “popravak” naplatiti 40 eura, ali znate onu “ko voli, nek izvoli”. Ja znam da je 90% zamjerki vanilli i Osirisu ispravljeno i da ja uživam, a na kraju dana za drugo me nije briga.

    Samo, licemjerno je pljuvati po igri ovog tipa kad Pes i Fifu kupujete valjda svake godine, a sve što je promijenjeno nije vrijedno dva updatea. 🙂

    • Zlatni

      @Negan, 24.10.2018 - 23:01

      ali osvrnite se malo na WoW koji to radi već deset godina i uz to naplaćuje pristup igri. U jednu ruku i jest oke napisano ali mislim da te moram ispraviti u ovome i kazati kako WoW ima sasvim nešto drugačije a to jest “kažnjavanje” novih igrača koji su “prisiljeni” plaćati nešto odnosno pristup igri kao i nadolazećim expanzijama dok u tome jedino stariji igrači mogu besprijekorno uživati jer WoW ima takvu valutu gdje ti goldima možeš kupovati game time isto tako i taj game time kupljen goldima mijanjati za stvarni novac s kojim kasnije možeš kupovati bilo što iz battle net odnosno blizzard trgovine. JA kad sam počeo igrati Legiju ja sam bio prisiljen kupovati game time dok iz dosta velike pauze opet mi to sve nije nadošlo i dok nisam počeo zarađivati preko 1m golda mjesečno znači svi mi stariji igrači koju su već igrali i koji već donekle znaju sistem i kako WoW funkcionira imamo praktički sve za free (odnosno dajemo naše vrijeme) prema tome Blizzard je jedino okrutan prema novim igračima.

    • Robotz

      @Zlatni, 25.10.2018 - 09:47

      Porediti wow content sa D2 mi samo govori da WoW nisi igrao duze od sat vremena.

    • Tony77

      @Zlatni, 25.10.2018 - 12:27

      Jesi svjestan da je vrijeme vrlo ograničen resurs i da ga svakim danom imaš sve manje tako da je vrijeme vrijednije od $$$. Wow nikad neću igrat setting igre i lore mi se sviđaju tako da mogu igrat SinglePlayer openworld ako se Blizzard odluči za takav potez. #nohardfeelings

    • bojanum

      @Negan, 24.10.2018 - 23:15

      Dobro si im rekao. Forsaken je vratio igru u zivot. Uzivam u igri svaki dan po par sati. Nikada niti jednu igru nisam toliko igrao, radovao se svakom novom gameplayu. Ljudi koji pljuju po igri, ili je nisu igrali ili, neznaju igrati. Kada malo razmislis, malo dublje, shvatis koliko je igra kompleksna, koliko ima razlicitih mogucih ishoda u jednoj sekundi gameplaya i smatram da Bungie radi odlican posao. Igram na PC-u (lvl 600, max lvl) i do sada niti jedanput nisam pomislio o optimizaciji, serverima i svim tim sranjima koje prate PC igre. Igra s vrti tako glatko, serveri rade fantasticno. Ne znam zbog cega ljudi pljuju po igri, bas mi je misterija.

    • Negan

      @bojanum, 24.10.2018 - 23:21

      Ma, samo čekam dan kad će izjava “destiny je mrtav” konačno postati relevantna, a onda ću se osobno ispričati svakom onom koji to trenutno tvrdi.

    • bojanum

      @Negan, 24.10.2018 - 23:27

      Tvrde oni koji nemaju niti jednu minutu igranja, jer da imaju navukli bi se odmah. Jos kada citam usporedbe Destiny – Warframe, dodje mi da zaplacem.

    • Negan

      @bojanum, 24.10.2018 - 23:33

      Eh, da si Destiny dozvoljava luksuz free to play igre ne bi čuo ni W od Warframea ni F od Fortnitea, tak da tolko o tome.

    • drazensi

      @bojanum, 25.10.2018 - 07:32

      Bas ste kul, jer u pravu su samo oni koji vole igru, oni koji nisu istog misljenja nemaju pojma ili nisu igrali. Shvacate zasto je takvo razmisljate potpuno u krivu? Mozda, samo mozda, ljudima igra jednostavno nije dobra? Mozda, samo mozda, su bili 2 put za redom razocarani pa nisu ni dali sansu Forsakenu? Jer zasto bi. Ima vise razloga. Nisu upravo samo ljudi kojima se igra svida.

    • bojanum

      @drazensi, 25.10.2018 - 13:04

      Da bi bio objektivan moras imati dosta sati igranja jer sve drugo je osobna razina, zar’ne?

    • moordrak

      @Negan, 25.10.2018 - 23:13

      Usporedio si dvije igre koje su po sadržaju i načinu igranja totalno neuspredive. Cijela priča Destinya 1 & 2 zajedno sa svim ekspanzijama može stati u dva-tri veća questa u WOW-u. Ingame ekonomija u Destiniju kao i recimo krafting su prilično rudimentarni. Mislim, nema smisla uopće nabrajati jer sve čega se dotaknem je u Destinyu napola napravljeno. Jedino po čemu su ove dvije igre slične je multiplayer. Multiplayer nosi Destiny. Sve ostalo je generički grind. Igra je jednostavno tako koncipirana. Nije to loše ako igraš svaki dan po par rundi, ali uzmeš li si neki zadatak, neznam, ponovno zarolati statse na nekom komadu opereme, ubiješ se od grinda. Realno, dovedeš se u situaciju da imaš po 10 komada istog oružja samo zato jer svaki put grah padne drugačije pa su “generirani” perkovi drugačiji , a ne možeš ih “skinuti” ili iskoristiti na drugom komadu opreme, a žao ti ga je dismentlati za šaku resursa. Imam 100,000 onog plavog dreka i nemam ga na što potrošiti jer mi fali neka druga komponenta koju moram izgrindati. Vozila? Imaš jedno, imaš sva. Čemu ih skupljati i gomilati. Ma mislim. Hrpa stvari se bazira samo na šminki i duginim bojama (mislim isključivo na boje da ne bude sad čudnih primisli). Na kraju, kada misliš da imaš OP opremu, drek. Igra se prilagodi i imaš potpuno isti osjećaj nemoći. Možda bolje reći, nemam osjećaj da sam nešto postigao, osim što je kozmetika ljepša. Nekome ovaj tip igranja dopizdi nakon 30 sati nekom, kao meni, nakon 300+ sati. Jebiga. Ovisi koliko ti je dugačak fitilj…Što se WoW-a tiče, igrao bih ga dan-danas da nisu ubacili one blesave pande i vanilla pizdarije.

    • Negan

      @moordrak, 25.10.2018 - 23:15

      Ima svakakvih ljudi i meni je grind razlog broj jedan zašto igram Destiny, tako da eto…

    • moordrak

      @Negan, 25.10.2018 - 23:34

      Pa to ti je to 🙂 Zaigram ga i ja premda sam službeno “prestao”. Ono, uhvatim se kako guštam u odrađivanju tjednih zadataka. Nemam potrebu igrati Destiny baš svaki dan ali nabacit par mečeva mi je čisto ok.

  • KhorneFlake

    24.10.2018 - 22:35

    A ja čuo kako Bungie gleda da proda IP Activisionu, pa da se rastanu. Tja.

  • michaisn

    24.10.2018 - 23:09

    Svako 15minuta izadje nova ekspanzija koju naplacuju, to je vjerovatno najveci faktor koji koci igru. Mislim da bi bilo mnogo bolje da jednom u dvije godine izbace veliku Ekspanziju sa razumnom cijenom. Ovo je vjerovatno najljepsa multiplayer FPS igra po grafici sa izvrsnom optimizacijom ali je ubija Activision kompleks.

  • IvanDado

    25.10.2018 - 02:26

    Budu ih izbacivali dok napokon ne naprave dobru igru bez ekspanzija 😛

    • moordrak

      @IvanDado, 25.10.2018 - 23:19

      Je je. I na vrbi će rodit’ grožđe … 😛

  • blacklist0907

    25.10.2018 - 05:14

    Fail

  • ogrizak

    25.10.2018 - 07:59

    Igram destiny od pravog dana i meni je igra jos uvijek super. Istina da je Destiny 2 po izlazku bila stvarno katastrofa za razlika od Destiny 1 i po legendarnoj najjacoj ekspanziji The Taken King Ali ovaj Destiny 2 Forsaken je stvarno super nastavak uspjeli su se vratit na stari put igra ima opet radnom elemente sve ono sto nije imao destiny 2. Hrpu zadataka dnevnih tjednih destiny 2 forsaken je opet postao hobi Stil života poslje napornog dana upali igru roknes Par vexova ili kabala dobijes neki super enegram mozda exotic popricas sa ekipom iz klana i to je to. Svaki dan ubiti isto Ali je svaki Dan nesto novo i to je zato sto se ovoj igri uvijek vracam rado. Netko je pisao nesto u vezi WOW to je drugi svijet druga prica i isto tako stil života. I nemoj te zaboraviti da je Blizzard isto imao prste u Destiny igri sto samo po sebi govori da je igra top kao i sve Blizzard igre.

  • GAMEmaher

    25.10.2018 - 11:28

    Meni su destiny dobri… malo teški za nasamo igrat al ok. Nek i taj treći izađe…dođe i taj na Ps Plus za Ps5 🙂

  • hpollowda

    25.10.2018 - 11:40

    Meni je Destiny super. Mehanički je to jedna od najboljih pucačina na tržištu i to je činjenica. Ali nikako ne mogu zanemariti činjenicu je potpuni paket daleko preskup, a bez Forsakena je igra jedva na razini prvog Destinya s Taken King ekspanzijom. Tu je onda i taj fail od oglašavanja igre kao nekog MMO hibrida s dugoročnim planom, a end-game je nepostojeći.

  • Fen

    25.10.2018 - 12:57

    Meni je isto super. Istina je, naplaćuju ga pošteno i moguće da sam dosada samo na dvojku dao preko 1.200 kn, ali opet samo to igram već više od godinu dana i to svakodnevno. Da sam uzeo spajdermena i tomb rajder to bi zajedno platio isto toliko, a igrao bi ih svaku sva tjedna max. Iskreno meni ne fali sadržaja niti end-gejma i po meni je to vjerojatno najbolje isfurani multiplejer koji možeš igrat s prijateljima ili nepoznatima s time da možeš igrat i sam i ni tako nije uopće loše. Čak imam prijatelje sada koje sam upoznao u samoj igri i igram s njima dan danas, a nismo se upoznali preko matchmakinga niti nikako nego smo bili na istom mjestu u igri i pomogao mi je da odradim nešto što sam radio, i to se stalno događa i to je kul. Jasno mi ja nekome igra ne odgovora i to je ok, ali ne kuzim cemu toliki hejt i izjave tipa destiny je mrtav koda bi im bio drago da je mrtav iz nekog razloga, a hrpi nas je super i uživamo u svakoj sekundi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?