HCL.HR

„Okrutni“ gameri su opušteniji?

Duje Kozomara 02.04.2008.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


Barem tako tvrde istraživači sa Middlesex Universityu. Iako nismo sigurni koliko im vjerovati, s obzirom da nisu pretjerano sposobni odabrati pravu igru za test.

Okrutne video igre se dosta često okrivljuju za nasilje u stvarnom svijetu (ovim putem pozdravljamo omiljenog nam odvjetnika Jacka Thompsona. Da Jack, znamo da čitaš naš portal), a obično svoje optužbe podupiru raznim istraživanjima, koja učestalo pokazuju da gameri koji igraju okrutne igre znaju biti nasilniji i u životu. Ipak, na British Psychological Society’s Annual Conferenceu, održanom u Dublinu, održana je reportaža koja tvrdi da „okrutni gameri“ ustvari imaju manju potrebu biti nasilni. U istraživanju, koje je provela Jane Barnett i kolege na Middlesex Universityu, psiholozi su doznali da su gameri najčešće mirni ili jednostavno umorni nakon igranja. Hoće reći, nemaju potrebu nekome iskopati oči. Istraživači su dali 292 muške i ženske osobe, između 12 i 83 godine, da igraju MMORPG World of Warcraft. Gameri su nakon ubijanja po Azerothu najčešće bili mirniji: „Zapravo, nivo opuštenosti je čak bio veći nakon igranja igre, sasvim suprotan bijesu“. Postavlja se pitanje da li je okrutnost gubljenja loota u MMORPGU jednaka okrutnosti u Condemned ili GTA serijalima, te zašto istraživači ipak nisu ubacili pokoju malo okrutniju igru. U svakom slučaju, hoćemo intervju s tim 83-godišnjim gejmerom.

Komentari (4)

  • beaver hunter

    02.04.2008 - 22:53

    zanimljivo… ja sam definitivno sčilaniji kad odigram neku pucačinu, osim u slučaju kada igram prek neta… jer onda nisam najbolji. najčešće. a to me živcira, i mogao bi pucat po ljudima na ulici… ne, ček ;(

  • Ementaler

    02.04.2008 - 23:19

    Ma di su ti 83 godišnji gameri koje su ispitivali 🙂 … hehe.. Ae napokon da su istraživanja malo na našoj strani…

  • mr_solidus

    03.04.2008 - 12:09

    istraživanje im saka ;( ono, wow, vau. jako nasilno. Tam je ubijanje anti-zabavno ;(

  • Under

    03.04.2008 - 14:06

    Kul ideja, loša izvedba. Condemned je prava igra za to, pa da vidimo rezultate.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?