HCL.HR

Otkriveno je koje su nam šanse za osvajanje nagrada u Rocket League

Zoran Žalac 25.07.2018.   •   0 komentara


Proizvođač popularne igre Rocket League otkrio je postotke šansi za osvajanje pojedinih nagrada u nasumičnoj lutriji loot boxa.

Bez obzira na to slažu li se proizvođači s tim da nasumično osvajanje kutija u igrama je/nije slično kockanju, sve je veći pritisak da se taj vid mikrotranskacija regulira. Svi se ipak slažu da je najbolje regulaciju vršiti interno, jer ako se toga uhvate zakonodavci koji pojma nemaju kako funkcioniraju današnje videoigre, svi smo nagrebusili.

Stoga je sve više proizvođača krenulo s izmjenama u svojim sustavima takozvanih loot boxa iliti nagradnih kutija. EA Sports je, primjerice, najavio da će biti transparentniji što se tiče nagrada koje se mogu osvojiti u paketićima FUT moda. Sada su i tvorci druge popularne nogometne igre učinili isto, vrlo jednostavnim izlistavanjem postotaka koji predstavljaju šansu za osvajanje pojedinih predmeta u lutriji otvaranja nagradnih kutija.

Proizvođač Rocket Leaguea, razvojni tim Psyonix, na službenom je blogu igre pojasnio kolike su šanse da prilikom otvaranja kutije dobijete određeni rang kozmetičkog predmeta. Šanse su kako slijedi:

Rare item: 55% šanse (u prijevodu – 55 puta u 100 pokušaja dobit ćete ovaj predmet)
Very Rare item: 28% šanse za osvajanje
Import item: 12% šanse
Exotic item: 4% šanse
Black Market item: 1% šanse
Obojana verzija predmeta: 25% šanse
Certificirana verzija predmeta: 25% šanse

Studio kaže da se ovi postotci nisu mijenjali od devetog mjeseca 2016. godine, kada su nagradne kutije i dodane u Rocket League. S obzirom da se njima dobivaju samo kozmetički predmeti koji ne utječu na gameplay, oko njih se nije podigla velika prašina. Međutim, druge igre, poput Star Wars: Battlefronta II, jasno su demonstrirale što se dogodi kada se osnova gameplayja i napredovanja u igri poveže s nasumičnošću kutija s lootom, odnosno mogućnosti kupovanja istih stvarnim novcem.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?