HCL.HR

Ovoga tjedna vjerojatno stiže najava nove igre tvoraca Batman: Arkham serijala

Zoran Žalac 23.04.2019.   •   17 komentara


Ako je suditi po neslužbenim informacijama, uskoro će biti predstavljena nova igra zvana Outlaws na kojoj radi ekipa zaslužna za Batman: Arkham serijal.

Uskoro će se napuniti četiri godine otkako ekipa zaslužna za odlični Batman: Arkham serijal nije lansirala nijednu igru (ne računajući VR spin-off Batmana). U tom periodu isto tako nisu otkrili nijedan detalj o svom sljedećem projektu. Šuškalo se da rade na Superman igri, zatim na Harry Potter franšizi i nekoliko drugih igara. Međutim, izgleda da bismo pravu istinu mogli doznati ovoga tjedna.

Ništa još nije službeno, ali negdje je nešto “procurilo”. Sljedeća igra Arkhamovaca navodno se zove Outlaws i bit će predstavljena ovoga petka, 26. 4. u 21 sat po našem vremenu. Na materijalu kojim se najavljuje ta najava može se vidjeti Gotham City, iako ne onakav kakvim ga je ekipa predstavila u Arkham serijalu. Šuška se kako to neće biti jedini grad na raspolaganju jer će se igra bazirati na široj paleti likova DC Comicsa – i navodno će biti igra po modelu usluge. Možda to znači MMO žanr, možda i ne – teško je to u ovom trenutku reći.

Znamo samo da bi takav rasplet događaja imao smisla. Naime, izdavačka kuća Warner Bros. Interactive u svom katalogu trenutno nema igru koja bi se mogla mjeriti s Destinyjem, Divisionom i sličnim igrama s konstantnim priljevom sadržaja. Outlaws bi navodno trebao biti takva igra, a možda smo upravo zato čekali toliko dugo na njezinu najavu.

Fanovi DC Comicsa naslov igre možda prepoznaju kao referencu na “Red Hood and the Outlaws”, serijal stripova u kojima su se pojavljivali likovi kao što su Bizaro, Artemis, Arsenal i drugi. Istina je da to nisu najpopularniji ni najpoznatiji likovi DC Comicsa, ali ne bi to bilo prvi put da dobivamo igru sa zlikovcima u DC univerzumu.

Jedini dio ove glasine koji nam ne zvuči uvjerljivo jest datum same premijere – 26. 4. Naime, taj dan uvelike će biti rezerviran za Marvelov film Avengers: Endgame pa bi najava DC Comics igre tada došla u najgore moguće vrijeme. No tko zna – možda je Warner Bros. toliko uvjeren da imaju hit u pripremi pa im Avengeri ne smetaju.

U bilo kojem slučaju, uzmite sve ovo s rezervom – službeno se još uvijek nitko nije oglasio o potencijalnoj najavi. Je li ona doista u planu saznat ćemo kasnije tijekom tjedna.

Komentari (17)

  • Donat Miletic

    23.04.2019 - 10:50

    Nesvida mi se onaj Epic Games na dnu plakata

  • funky0308

    23.04.2019 - 11:16

    Odakle uopce krnuti? Epic Store, Batman igra kao usluga, Gotham koji ne izgleda stripovski niti goticki, drugi gradovi i granje sa sporednim zlikovcima…zvuci kao divan recept za katastrofu. Zasto neki ne mogu shvatiti i prihvatiti da ne mora bas svaka fransiza pratiti sve jebene trendove. Najbolje i Battle Royal da ubace u sve skupa?! Zasto su prvi nastavci Arkham serijala odlicni? Bas zato sto takve igre i takve price trebaju biti ispricane na upravo takav nacin i to je najbolje stimalo. Dajte nam normalnu pricu u normalnom Gothamu, ne trebamo MMO niti Division u Gothamu, to imamo. Jbte, na kraju ce sve igre biti iste… uzas, uopce nisam sretan s ovime iako su to tek neke polu informacije..

    • Sinek

      @funky0308, 23.04.2019 - 13:07

      sporedni zlikovci je ideja za pohvalu, sa ostatkom se slažem
      iritantno je koliko je epic umiješan u samu promidžbu igru, na dnu postera stoji ime dućana u kojem se može kupiti igra…
      nije ni bitno tko razvija igru (šuška se da je to rocksteadyjev projekt, mogli ste navesti ime studija u članku), danas je valjda gameru bitno tko izdaje i prodaje, debilana

    • funky0308

      @Sinek, 24.04.2019 - 09:21

      A dobro, ako se igra izvede kako treba, da s metlom igras biti ce zanimljivo i dobro ali ja u Batman igri ipak vise volim igrati s Batmanom. Arkham serijal mi je toliko dobar bio, obozavam te igre, sve ih imam i sve sam ih zavrsio po dva puta, cak i Arkham Knight koji nekima nije sjeo, drugima nije radio ali meni je od prvog dana bio bas dobar, odlicno se vrtio na SLI GTX970 i i5 (sjecas se da je igra izasla u stanju da na nekim konfama ne radi uopce, na nekima ide jedva u 20fpsa, dok na nekima nema bas nikakvih problema). Volim biti lik kao sto je Batman, odlicno su ga napravili i bas se osjecas mocno u toj ulozi. I Batmobile mi je bio odlican u Batman AK 😀 .. Volio bih vidjeti novi nastavak Batmana ali ne kao igru u modernom svijetu i modernom gradu nego u Burtonovskom Batmanu, mracnom i strasnom, taj Gotham mi je toliko genijalan grad da bas ne volim vidjeti moderne verzije i nekakvu buducnost…ali dobro, vidjeti cemo sto cemo dobiti, kao sto i sam kazes, mozda ideja bude za pohvalu ako se dobro izvede ali ja bih ipak vise volio ponovno s Batmanom u avanturu (ovo je lose zvucalo..hahaha )

  • sallaD

    23.04.2019 - 11:50

    Featuring Epic Games Store as new DC villain.

  • LegendOfSema

    23.04.2019 - 12:22

    kako se zovu ovi likovi sa naslovne slike?

    • sedf

      @LegendOfSema, 23.04.2019 - 12:40

      Red Hood,Bizaro, Artemis

    • Sinek

      @LegendOfSema, 23.04.2019 - 12:42

      s lijeva na desno
      bizzaro, red hood, artemis

    • Sinek

      @Sinek, 23.04.2019 - 12:44

      ninja’d
      + bizarro*

  • SanKa

    23.04.2019 - 12:35

    neka ga popuši ovaj epic game store

  • KhorneFlake

    23.04.2019 - 14:22

    Model usluge… Epic Store… Već sam skupčan u fetalnom položaju na podu.

    • Saren

      @KhorneFlake, 23.04.2019 - 14:57

      Slazem se i meni zlo dolazi od toga isto…

  • Dragan[MKD]

    23.04.2019 - 15:06

    Ovo je moje omiljeno studio, tako da ceka se petak.

    • sedf

      @Dragan[MKD], 23.04.2019 - 15:20

      I meni,ali ne želim mno igra,hoću story drive priča,a ne neka pay to win igra

    • PeroPoplava

      @sedf, 23.04.2019 - 18:10

      Bas tako, kako sada zvuci velika je vjerojatnost za unistavanje njihovog ugleda kao developera Arkham igrica ovakvim tipom igre

    • sedf

      @PeroPoplava, 23.04.2019 - 18:21

      Ne daj bože,no to su samo glasine.Sačekajmo i vidimo.

  • Artyom

    23.04.2019 - 16:51

    Paaaa, ima smisla da Red Hood igra bude nastavk na Arkham Knight.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?