HCL.HR

PES možda ima devet novih liga, ali FIFA 19 ima ligu u kojoj novci rastu na drveću

Zoran Žalac 04.08.2018.   •   14 komentara


Sudeći prema informacijama sa gaming konvencije u Hong Kongu, ovogodišnje izdanje FIFA serijala imat će licenciranu kinesku ligu.

FIFA 19 možda je izgubila rusku ligu, ali čini se kako EA Sports ipak nije sjedio prekriženih ruku. Prema informacijama koje stižu s nedavno održane konvencije Animation-Comic-Game u Hong Kongu, FIFA 19 imat će licenciranu kinesku Super Ligu sa svih 16 klubova, uključujući Guangzhou Evergrande Taobao, Tianjin Quanjian i ostale momčadi na čijim nazivima polomite jezik.

Prvi je to put da je kineska liga licencirana u igri EA Sportsa, a time je ispunjena želja igrača jer je upravo ta liga bila najtraženija te je u jednoj od anketa preko sto tisuća igrača Fife izglasalo da bi željeli vidjeti tu ligu u Fifi 19. Jasno je i zašto – sve više poznatih i klasnih nogometaša odlazi u Kinu. Tamo su Brazilci Paulinho, Hulk, Oscar, Ramires, Pato i drugi, a među ostalim poznatim imenima tu su još i Carrasco, Witsel, Lavezzi, Mascherano, Jackson Martinez itd.

EA Sports još nije službeno potvrdio ovu informaciju, no nisu je ni opovrgnuli u tjedan dana otkako je ista procurila u javnost, što je dobar pokazatelj da se radi o sigurnoj stvari.

Označeno sa: ,

Komentari (14)

  • movie

    04.08.2018 - 15:55

    To samo znači još hrpa beskorisnih kartica u packovima koja će nas zapljusnuti te ćemo još teže doći do neke dobre kartice u packu. No s druge strane velika baza igrača diljem kine sasvim sigurno će dobro primiti ovu novinu u igri. Ipak je to najveće tržište koje će svakim danom sve više rasti. Ove godine opet će oboriti rekord prodaje igre a kinezi će im sigurno pripomoći u tome. Interesira me hoće li igra nastaviti niz stagnacije ili će nam ponuditi nešto stvarno novo i dobreo. Nekako sam siguran da idu na sigurno a to opet znači negodovanje onog dijela igrača koji bi htio igrati realan i pošten nogomet.

    • Whynot?

      @movie, 04.08.2018 - 19:46

      Ironično do vrha Everesta, tell me about it. Čak idem dalje nego ti i smatram da ne stagnira, već iz edicije u iduću, za mene ova Fifa sve manje i manje predstavlja nogomet, a sve više površne stvari u vezi nogometa. Primjer od prije nekoliko dana, kanadski studio EA-a koji stoji iza Fife, je u nekom intervjuu izjavio da se “bore” da dostave onaj smiješni “take the l celebration”. Dakle, oni u punoj ozbiljnosti govore da rade na tome da neki način selebracije, koja traje 10 sekundi maksimalno, bude u igri. Jel zbilja trebamo nešto reći na to? I za ovo je kriv Konami. Ne Electronic Arts. Jednostavno, bez pariteta, bez rivalstva, nema više onog nečeg. Kad na ime, šminku, marketing, slavu prodaješ proizvod, i ako to tako bezobrazno uspijeva, pa zašto bilo šta riskirati. Igra je hands down sve manje kvalitetnija, a oni bilježe sve veći i veći rast što od prodaje, što od mikro-transakcija. I primjećuješ li posljednju u nizu podvala? Kao jedan od glavnih novih featuresa, blebetaju o novim taktičkim opcijama, naprednijim, slobodnijim, lepršavijim nogometom, i sve to super zvuči, čak i izgleda, vizualno, ali zaboravljaju da stilovi nogometa nisu “possesion, long ball, high pressure, counter-attack”. Da glupost bude veća, takvi načini igranja, su u igri, okej, fer, koji su izumrli prije nekoliko eona btw, ne reprezentiraju ama baš ništa kada igrači izađu na teren. Timovi ne igraju i ne ponašaju se u skladu s bilo kojom taktičkom opcijom kojom odabereš. Da ne ulazimo u gadan manjak individualnih taktičkih rola za igrače. Ne možeš kreativcima dati ulogu 10-ke, deep lying playmakera, registe, golmani ne mogu biti 11-ti igrač u polju, Guardolin izum naravno, sweeper keeper hoću reći. Pa recimo box to box veznjaci, najvrijedniji igrači od svih ako pitaš mene, tipa Pogba, Matuidi, Khedira. To su esencijalne stvari koje fali Fifi, bazične. Ali zato je bitno kako možeš proslaviti gol.

    • movie

      @Whynot?, 04.08.2018 - 23:00

      Pogledaj ovaj video. Na oko 2h 20 minuta imaš gameplay fife 19. Igra nekoliko poznatih igrača pa vidi na što to sliči. No nakon što odigraju tekmu imaš predstavljanje igre te novine koje dolaze. Ukidaju se kvalifikacije za WL. Rekonstruiraju se divizije. Igrajući divizije ostvarivat ćeš neke kvalifikacijske rezultate koji će ti omogućavati ulazak u WL. Zbrajat će se kroz tvoju igru skill rating te weekly score. Doista puno novih stvari u futu za onog tko ga igra. Čak i taktičke postavke su doživjele u nekoj mjeri neka poboljšanja. No sve to opet pada u vodu ako gameplay bude banana. Ne znam. Ne veselim se i ne očekujem ništa posebno. Iskustvo mi govori da svake godine najavljuju revoluciju a dobijemo reciklažu. Problem je što 80% igrača smatra igru dobrom a nas 20% tko jebe. Sada, ili plivaš u tome ili ostaviš igru. Ja igram sve manje i sve me manje veseli.

      https://www.youtube.com/watch?v=FCJaMB4fTCk

    • Whynot?

      @movie, 05.08.2018 - 12:25

      Gledao sam pet minuta, i ugasio… dao sam sve od sebe da vidim, čujem, primijetim, osjetim bilo kakav napredak, ali ne vidim apsolutno pozitivno ništa. Ne znam da li su igrali s ovim novim taktičkim mogućnostima, no, evidentno je da one neće imati uticaja. Sure, sada možeš odrediti koliko će ih ići na kornere, ali pazi sad – prvi FM koji sam igrao, FM 06, je imao tu mogućnost. Dakle 12 godina kaskanja za nečim toliko mizernim, toliko osnovnim u fudbalu. Ma ni ne čudi me više. Moj brat ima mantru – only in Fifa, mislim da nikad nije bio toliko u pravu. 18-ki sam dao posljednju šansu, međutim, ovo postaje igra za one koji malo toga znaju o nogometu, zapravo, već je postala… Nema poente da trošim vrijeme na demo kad ga puste, ali svejedno, pokušat ću osjetiti. Nisam siguran, but umm, Fifa 18 mi je posljednja koju sam igrao. Ne znam koliko pratiš ostale franšize, Madden im je ove godine isto gori, Live mi se čini kao da se vraća u život, ali trebat će im puno sreće, a i bahatosti fanova 2K serijala, koji bespoštedno guli fanbazu sa onim VC-em.

    • movie

      @Whynot?, 05.08.2018 - 15:36

      A gle, dok igru ne osjetiš pod svojim prstima teško je donositi zaključke, no povijest nas uči da više manje svi problemi u igri ostaju isti svake godine. To opet dovodi do zaključka da to ustvari njima niti nisu problemi već vrlina igre. Ono što neki vide kao manu oni vide kao nešto normalno. Odgledao sam do kraja uz povremena prematanja a poslije pogledao do kraja kratku reportažu o promjenama unutar samog futa. Ne sumnjam da će oni sve to opet lijepo upakirati i prodati dobru priču i da će opet prodaja biti rekordna. No ostaje gorak okus u ustima da opet ispadam majmun jer svake godine je isto. Još je veće sranje što nema prave konkurencije. Online pes je na razini srednjeg vijeka tako da to nema smisla igrati. Offline me ne interesira. One priče o gajbi pive i društvu ostavio sam iza sebe prije dvadesetak godina. Tako da ako mi se igra nogomet ostaje opet jedino fifa i opet godinu dana plakanja po forumima zašto ovo i kako ono. Mislim da ću prije dobiti sedmicu na lotu nego fifu bez kritiziranja.

    • Toniii

      @movie, 06.08.2018 - 20:35

      Al ruske lige nema više tako da ti to dođe na isto.

  • marjanovicut

    04.08.2018 - 15:56

    Novi mod u fifu je tu, 5 na 5 se vraca plus elimination mod gde kad das gol protivnik gubi jednog igraca, oba se mogu igrati online i offline

    • Darcoolio

      @marjanovicut, 04.08.2018 - 16:46

      To bi moralo biti malo arkadnije, da bar vuče na FIFA Street.
      Nisam ljubitelj FIE, ne leži mi nikako, ali FIFA Street sam obožavao, obožavam i dalje.
      Realno se tome nadam, videćemo da li će samo biti mod a sve ostalo default.

    • movie

      @marjanovicut, 04.08.2018 - 18:19

      Dosta je novih modova, pogotovo beskorisnih. Dajte nam dobru i poštenu igru koja ne obiljuje jednim te istim bugovima već godinama. Kada će krenuti u poliranje sadašnjeg stanja a ne stalno izmišljati nešto novo a da nisu u stanju niti ovo staro posložiti na opće zadovoljstvo jednog dijela igrača.

  • karlod1997

    04.08.2018 - 19:03

    najmrža liga, ali bar ću moć dovest kojeg dobrog igrača u career modu

  • TheDarkBlazer

    05.08.2018 - 11:23

    Poslali vec nekoliko sluzbenih upita HNSu te gospodinu Davoru Sukeru da se ocituju oko procesa licenciranja Hrvatske reprezentacije u 19ci no, naravno, bez odgovora. Vjerovatno traze jos vise novaca od EA da si stave u dzep zbog osvojenog drugog mjesta na SPu pa ih Ameri odbili i sad ih sramota javno reci…

    • Alan Wake

      @TheDarkBlazer, 05.08.2018 - 15:10

      Izvor informacije ?

    • TheDarkBlazer

      @Alan Wake, 10.08.2018 - 23:38

      nemam nikakav izvor, kao sto rekoh – vjerovatno traze jos vise novaca… just my personal opinion.

  • aca

    06.08.2018 - 09:33

    Sad cu ja ko grom iz vedra neba a sto je sa licencom za hrv klubove, sjecam se da je prije par mjeseci bila anketa da koji klubovi da se ubace u fifu19 u rest of the world, i nisam siguran jel Rjeka ili Hajduk uvjerljivo bio prvi..!? Zna li tko što je s tim?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?