HCL.HR

Pogledajte kako izgledaju različite stvarnosti psihološkog horora The Medium

Hrvoje Smoljić 23.07.2020.   •   4 komentara


Prebacivanje iz stvarnog u neki tip paralelnog svijeta nije neka novost u svijetu igara, ali psihološki horor The Medium koncept definitivno odnosi na potpuno novu razinu.

Za one koji su propustili najavu igre prije nešto više od mjesec dana, The Medium je psihološka horor avantura o ženi imena Marianne koja je medij i živi između dvaju svjetova: stvarnog i duhovnog. Duhovni svijet je u ovom slučaju mračni odraz stvarnog svijeta gdje se svi najgori zločini, zli porivi i tajne manifestiraju u određenom grotesknom obliku.

Osim što je prebacivanje iz stvarnog u duhovni svijet relevatno za igrinu priču, ujedno se radi o glavnoj gameplay mehanici za rješavanje zagonetki i otkrivanje misterija. Naravno, takva mehanika nije neviđena u svijetu igara, no The Medium njeno korištenje odnosi na neku potpuno novu razinu. Zahvaljujući next-gen hardveru The Medium može oba, izuzetno različita svijeta prikazivati u isto vrijeme bez ikakvih učitavanja.

Igrači mogu istraživati jedan, drugi ili oba istovremeno, a igra je dizajnirana na taj način kako bi do kraja zadržala faktor iznenađenja. Kod istovremenog istraživanja oba svijeta, tipke na kontroleru će se podijeliti pa će svaka njegova polovica služiti za kontrolu lika u jednom od svijetova. Da sve ne ostane na toj mehanici, Marianne ima i određene sposobnosti poput napuštanja vlastitog tijela koje će dodatno začiniti iskustvo rješavanja zagonetki i istraživanja okoliša.

Dakako sve navedeno odvijat će se u vizualno impresivnom svijetu uz atmosferičnu i opresivnu glazbenu podlogu koja će nam, uz strašna čudovišta, lediti krv u žilama.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • SanKa

    24.07.2020 - 09:20

    ovo izgleda poremeceno i dobro. gg za xbox ljude

  • Dick Johnson

    24.07.2020 - 09:30

    Konceptualno djeluje fora, Silent Hill vibe, sam da dobro izvedu. Nego jel ono peglica u traileru na 1:06? 🙂

  • Lazy

    24.07.2020 - 13:47

    Ugl igra mi je bas to sto mi pase, a bas i nema kvalitetnih na trzistu, nadajmo se da ce ova biti vrijedna paznje.

  • funky0308

    26.07.2020 - 20:00

    Uu..pa ovo djeluje jako dobro. Kad izlazi igra?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?