HCL.HR

Pojavilo se još nekoliko informacija o Stalkeru 2

Zoran Žalac 17.06.2019.   •   8 komentara


Nedavni intervju s tvorcima S.T.A.L.K.E.R.-a 2 potvrdio je neke sitnije detalje o toj igri te otklonio sumnje o njezinom formatu.

S.T.A.L.K.E.R. 2 nije bio prisutan na E3 sajmu prošloga tjedna, što i ne čudi jer igra neće biti spremna sve do 2021. godine, najranije. Svejedno, YouTuber Antishnaps napravio je intevju s ekipom iz GSC GameWorlda u kojemu smo čuli nekoliko novih detalja o samoj igri.

Točnije rečeno, doznali smo što igra neće biti. Dakle, S.T.A.L.K.E.R. 2 neće biti battle royale naslov niti će sadržavati taj mod – barem ne odmah po izlasku. Nadalje, S.T.A.L.K.E.R. 2 neće biti VR igra niti će imati podršku za VR uređaje. Ako je ista jednom i bila u planu, prije nego je izvorna ideja za igru bila otkazana, sada to više nije ni važno jer ovaj S.T.A.L.K.E.R. 2 neće imati nikakve veze s prethodnim S.T.A.L.K.E.R.-om 2 koji nikada nije zaživio.

Otkriveno je kako će se u nastavku posebna pozornost posvetiti ugođaju, odnosno atmosferi po kojoj je originalni S.T.A.L.K.E.R. poznat. Bilo bi očekivano da raytracing tehnika bude korištena za postizanje tog ugođaja, ali za sada to nije potvrđeno nego tvorci igre kažu kako će ona izgledati “moderno” jednom kad izađe.

Ako iz nekog razloga ne budemo zadovoljni s grafikom, dobra je vijest da će GSC GameWorld u startu podržavati modificiranje igre, odnosno korisničke modove. Štoviše, alate za moddanje planiraju izbaciti odmah po izlasku igre. Taj se plan možda promijeni, nikad se ne zna, ali se prije svega kosi s onim što smo do sada čuli – da će S.T.A.L.K.E.R. 2 biti kvazi-MMO igra. Igre koje od igrača traže da bude stalno spojen na internet obično nemaju podršku za korisničke modifikacije.

U bilo kojem slučaju, za one koji razumiju ruski jezik, spomenuti intervju prenosimo u nastavku.

Označeno sa: , ,

Komentari (8)

  • karlod1997

    17.06.2019 - 15:56

    zanimljivo… pogotovo jer sam još zagrijan od serije Chernobily, pa još jer samo 200 puta preša misiju COD4 u Pripjatu, Stalker isto… sta drugo reć nego spasiba dotičnim komenatorima iz videa i zdravstvujte

  • Lucija

    17.06.2019 - 16:02

    Ah sh*t, here we go again…

  • trulex

    17.06.2019 - 16:10

    Najbolje bi im bilo da sad požure sa stalkerom 2 kada je černobil top tema u svijetu.

    • Black op

      @trulex, 17.06.2019 - 17:19

      Serija sigurno neće biti relevantna toliko dugo.

    • Zvonimir Komar

      @Black op, 18.06.2019 - 15:46

      Taj događaj i ova primjereno dobra serija će biti vječno relevantni. Samo će vijek pažnje konzumerističkoh ovaca biti kratak, kao što je uvijek slučaj, bez obzira na sadržaj. Ali to ne govori ništa o seriji samoj.

  • The_Miks

    17.06.2019 - 16:18

    samo da ne bude mmo, mp ili slicno….dajte nam dobar stari S.T.A.L.K.E.R. u modernom izdanju pls

  • krolesi

    17.06.2019 - 16:41

    Želim stari dobar S.T.A.L.K.E.R. sp ugođaj uz kojeg ću puno sati provesti

  • darijoman

    17.06.2019 - 19:46

    Ako to ne bude single player kampanja piši propalo

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?