HCL.HR

Priča Assassin’s Creed Odysseya temeljit će se na grčkoj tragediji

Pero Mlinar 04.09.2018.   •   7 komentara


Iz Ubisofta su otposlali vijest da će novi nastavak Assassin’s Creed serijala biti temeljen na zasad neimenovanoj grčkoj tragediji te pritom objasnili što to znači za njegovu priču.

Kreativni direktor Ubisofta, Jonathan Dumont, ovih je dana sjeo s novinarom službenog Xbox magazina kako bi s njime detaljnije porazgovarao o priči koja će nas natjerati na putovanje Grčkom u Assassin’s Creed Odysseyu kad igra osvane na policama trgovina početkom idućeg mjeseca.

“Igra će sadržavati više priča”, rekao je tijekom intervjua, “ona glavna velikim će dijelom biti inspirirana jednom grčkom tragedijom. Radit će se o priči s velikim brojem događaja u kojima će biti potrebno donositi osobne odluke koje će imati svoje posljedice. One će se ponekad očitovati istog trenutka, dok će u drugim slučajevima postati vidljive tek u nekom kasnijem dijelu vašega putovanja.”

Iako Odyssey neće biti prvi Assassin’s Creed koji se nadovezuje na postojeće književne tekstove (slično smo vidjeli u originalnom naslovu iza kojeg se nalazio slovenski roman Alamut), bit će to tako prvi naslov u serijalu u kojem ćemo imati mogućnost donošenja odluka s utjecajem na radnju.

Tko je čitao grčke tragedije zna da čitava stvar ne funkcionira najbolje bez zaplitanja u poneki incest, slučajnih ubojstava polovice obitelji i sličnih neugodnjaka, pa bi ta osoba mogla očekivati barem mogućnost pojave nečega sličnog i prilikom igranja ove igre. Ono što je Durmont imao za reći o sustavu donošenja odluka ukazuje da izbori ipak možda neće biti toliko radikalni, već će se njima prvenstveno oblikovati odnos peleponeskog svijeta prema vašemu liku:

Dojma smo da u igri nema pogrešnih izbora. Situacije u kojima ćete se zateći tijekom igre osmišljene su tako da odlučivanje o tome što smatrate ispravnim učine teškim, ne nužno po pitanju mogućih posljedica, već iz emocionalnog aspekta. Ne želimo kažnjavati igrače – svaku pojedinačnu priču moguće je uspješno privesti kraju, ali želimo imati čim više situacija koje će tražiti odluke s posljedicama na daljnji tijek igranja ili izgradnju odnosa s ostalim likovima.

Na temelju ovog opisa trenutno se ništa tu ne doima posebno teškim ili tragičnim, no daj bože da im se riječi pozlate pa nas novi Assassin’s Creed uspije dovesti na rub suza. U međuvremenu, dok čekate listopad da vidite kako će to izgledati, dobro bi bilo proći kroz čim više grčkih tragedija da vas Odyssey ne uhvate nespremne. I onda kažu da se čitanje lektire ne isplati.

Komentari (7)

  • darijoman

    04.09.2018 - 13:42

    Hoćemo, odmah ćemo se baciti na Sofokla

    • Pero Mlinar

      @darijoman, 04.09.2018 - 14:29

      ako znaju šta valja bit će Euripid

  • Wolfman

    04.09.2018 - 13:48

    Ja mislio da će se temeljiti na Odiseji ¯\_(ツ)_/¯

  • NastyGT

    04.09.2018 - 13:54

    Homere, slijepi pjesniče, samo pijesak i kamenje smo dobili, ne slovi Odisej uzalud kao lukavac koji nas je prevario. 🙂

  • Jason Voorhees

    04.09.2018 - 14:20

    Pitam se daliće nadmašiti AC 2

  • funky0308

    04.09.2018 - 14:56

    Dakle, sestre, sestricne i ostali blizi rodjaci, pazite se, stizemo 😀 …haha..uzas

  • Jason Voorhees

    04.09.2018 - 22:12

    Vidim veće boleštine tokom AC Odysseya

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?