HCL.HR

U razvoju je (bila) košarkaška mini-igra za Fortnite Party Royale

Zoran Žalac 05.05.2021.   •   2 komentara


Interni dokumenti razvojnog studija Epic Games ukazuju na to da bi Fortnite Party Royale mogao dobiti mini igru košarkaške tematike.

Da se pita tvorce popularne igre Fortnite, njihov bi proizvod bio sve i svašta – od battle royale hita, preko pozornice za virtualne koncerte pa sve do hodajuće reklame za razne franšize i brendove. Ne čudi stoga da je Epic Games unutar Fortniteovog Party Royale moda planirao napraviti i košarkašku mini igru.

Otkriveno je to preko dokumenata koji su priloženi u sudskom sporu Epic Gamesa s tvrtkom Apple, gdje se navodi da je od ljeta 2020. krenuo rad na arkadnoj mini-igri košarkaške tematike. Ista je bila zamišljena za formate 1 na 1, 2 na 2, 3 na 3 i 4 na 4, a trebala je sadržavati mehanika driblanja i pucanja na koš. Spominje se i nekakva poveznica s NBA ligom te kostim LeBrona Jamesa.

Premda je košarkaški dodatak Fortniteu trebao izaći još u jesen 2020., što se na kraju nije dogodilo, postoji šansa da se na njemu još uvijek radi. Nedavno smo već vidjeli da Epic Games cilja na ubacivanje popularnih sportaša u Fortnite pa je u igri završio nogometaš Neymar Jr. Moguće je da Epic Games drži košarkaški mod na pauzi te ga planiraju iskoristiti za promociju nadolazećeg filma Space Jam: New Legacy, u kojemu glumi upravo spomenuti LeBron James.

Osim košarkaške mini-igre, za Fortnite je u razvoju bio i simulacijski mod otvorenog svijeta. Što se točno podrazumijeva pod time – vjerojatno ćemo doznati u bližoj budućnosti.

Komentari (2)

  • Bojko

    05.05.2021 - 10:47

    Dajte mi ovo i Nike PG 5 !

  • matic2801

    18.05.2021 - 09:09

    Ne znam za Vas, ali meni nedostaje onaj stari Fortnite kada je svima bio dobar, stara mapa i sl. 🙁

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?