HCL.HR

U razvoju je prerada kultnog Metal Gear Solida – u igri zvanoj Dreams

Zoran Žalac 13.05.2019.   •   5 komentara


Kad već neće Konami, fanovi će srediti originalni Metal Gear Solid u “HD” izdanju. Ali ne kao zasebnu igru nego kao projekt u PS4 ekskluzivi Dreams.

Iako je već jednom bio prerađen, originalni Metal Gear Solid iz 1998. mnogima je prvi na listi igara za koje žele preradu u (U)HD izdanju. Postoje neke glasine da je takvo što doista u razvoju, no za sada ćemo morati prihvatiti alternativno rješenje – preradu MGS-a unutar druge igre.

Naime, Bear Parker iz TT Gamesa (onih koji rade LEGO igre) u svoje slobodno vrijeme razvija Metal Gear Solid unutar PS4 ekskluzive Dreams koja je trenutno u Early Access fazi. Za sada je Parker dizajnirao početnu dionicu, dokove, ali bez stražara i mehanika skrivanja.

Svejedno, njegov je projekt ambiciozan i vrlo zanimljiv. I dobra je vijest da mu Konami teoretski ne može ništa jer se igra neće distribuirati niti prodavati izvan samog Dreamsa.

Inače, nije ovo prvi slučaj da se u Dreamsu rade igre na predlošku nekih kultnih naslova. Dosta dobre imitacije do sada su imali P.T. (Silent Hills) te Super Mario Bros. 

Komentari (5)

  • funky0308

    13.05.2019 - 10:50

    Kad das alat nekome tko zna sto ce s njime.. Svaka cast. Malo sam vidio Dreams, nikada nisam probao ‘igrati’ ali ono sto znam je da ovo sto je on napravio nije bas jednostavno napraviti. Prva liga.. Lijepo je vidjeti ovako nesto i na konzoli, na prvu sam bio siguran da je PC jer nema nacina za ovkve stvari na konzolama… eto, kroz Dreams je moguce. Zanimljiv alat, treba to nabaviti i probati..

  • SonOfZeus

    13.05.2019 - 13:43

    Dreams je vjerojatno najorginalniji IP u posljednih 20 godina, strasno je koliko mogucnosti isti nudi. Malo sam gledao na youtube-u uratke ljudi, i doslovno si sposoban napraviti sto god zamislis unutar iste igre. Cak je pomalo skromno istu nazvati samo igrom. 🙂

  • KPsrna

    13.05.2019 - 15:04

    dreams come true 🙂

  • AdvCool

    13.05.2019 - 17:59

    Ovaj Dreams mi izgleda kao najoriginalnija igra ikad. Samo, pitanje je može li Konami i bilo tko drugi srušiti daljnji razvoj zbog autorskih prava bez obzira što je riječ o Dreamsu ?

  • chupacabra1

    14.05.2019 - 07:20

    Super. Ja se pogubim kad pratim tutorial u slovo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?