HCL.HR

ReCore je postao dostupan na Steamu

Pero Mlinar 15.09.2018.   •   8 komentara


ReCore je uz još četiri igre koju se dosad prodavale isključivo na Microsoftovoj trgovini postao dostupan za kupnju na Steamu.

Mnogi u Microsoftovoj trgovini vide pokušaj tog informatičkog diva da ostvari dominaciju svijetom te postigne monopol pa odbijaju kupovati igre koje se prodaju isključivo na tom mjestu. Jedna od takvih igara bio je ReCore, izašao sad već davne 2016. godine, naslov koji je predstavljao prvi Microsoftov pokušaj sinestezije Xbox One platforme i PC-a te je kao takav bio ponuđen u sklopu Xboxovog Play Anywhere programa.

Danas je, međutim, taj naslov dobio svoju „pravu“ PC verziju te postao dostupan na Steamu. Sličan tretman dobile su još četiri igre dosad prodavane ekskluzivno na Microsoftovoj trgovini – Super Lucky’s Tale, Disneyland Adventures, Rush: A Disney – Pixar Adventure i Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection. Svi su ovi naslovi osvanuli na Steamu kao posljedica prošlomjesečnog dogovora između Microsofta i izdavača THQ Nordica, kojemu je dozvoljena distribucija vlastitih igara za PC u fizičkom obliku te putem Steama.

Iako ReCore nije baš dočekan kao genijalan naslov pa vjerojatno većina neće hrliti da ga preuzme, činjenica da se izdavačima ne sviđa Microsoftov tretman prema distribuciji njihovih igara mogla bi poslužiti kao dobar znak za budućnost onima koji ne vole kupnju u njihovoj trgovini. Pobuna jednog izdavača mogla bi za sobom povući još par sličnih „incidenata“.

 

Označeno sa: , ,

Komentari (8)

  • Dragan[MKD]

    15.09.2018 - 21:42

    Nitko ne zeli da daje 30% od cijene svoju igru Gabenu i Steamu. Zato sve vise izdavaca pokusava distribucija na svojih platforma. EA na Originu, Ubisoft na Uplay, Activision na Battle.net, Fornite na EpicLauncher itd.

    • Serpico

      @Dragan[MKD], 16.09.2018 - 00:33

      Ko će popamtiti toliko naloga.

    • Rock_Lee

      @Dragan[MKD], 16.09.2018 - 10:07

      većinu ea igara možeš pronaći na steam-u,takođe sve od ubisofta ako ima koja se ne nalazi na steam-u let me know..battle net koji pripada activisionu/blizzardu igre možeš naći jedino tu sa iznimkom overwatch-a koji je i na originu tako je bilo od njihovog početka to nema nikakve veze sa steam-om,steam je najveća pc platforma za prodaju igara tako da sumnjam da izdavači pokušavaju da zaobiđu steam šta više pokušavaju da se njihove igre nađu na steam-u ukoliko se ne radi o konzolaškim ekskluzivama i fortnite-u

    • Serpico

      @Rock_Lee, 16.09.2018 - 10:51

      Od EA igara na Steamu ima samo onih starih pre razilaženja sa Valveom, pa mi je eto, Dead Space Steam kolekcija krnja.

    • Rock_Lee

      @Serpico, 16.09.2018 - 13:11

      nisam znao da su se razišli..da to je loše skroz,meni mass effect 2 jadni stoji sam bez svog prequela i sequela kakva tragedija :'(

  • L3gi0naR

    16.09.2018 - 07:35

    Da odsad najbolje da svaki izdavač ima svoj Store.Mož mislit.

    • Nightyx

      @L3gi0naR, 16.09.2018 - 09:39

      Ne, najbolje da jedan drzi monopol i diktira cijenu.

    • L3gi0naR

      @Nightyx, 16.09.2018 - 13:16

      Ne diktira jedan cijenu već izdavač.I blesavo mi je imat laucher za svaki Store.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?