HCL.HR

Redfall će ipak doći na disku – ali ne u svim verzijama igre

Zoran Žalac 17.02.2023.   •   11 komentara


Osim što će tražiti stalnu vezu s internetom, nadolazeća Xbox ekskluziva Redfall uopće neće imati fizičko izdanje na disku.

UPDATE: Iz Bethesde su ažurirali informacije na službenoj stranici i razjasnili situaciju. Nesporazum je bio oko toga koje će verzije igre dolaziti s papirićem na kojem je ispisan kod. Iz Bethesde su naglasili kako će to biti PC verzija, kao i Bite Back Upgrade verzija Redfalla. Standardno izdanje igre za Xbox ipak će dolaziti na Blu-ray disku.

IZVORNA VIJEST: Ranije se već pročulo da nadolazeća solo ili co-op igra Redfall neće raditi ako niste povezani s Microsoftovim serverima. A sad je stigla još jedna manje radosna vijest. Igra neće postojati u fizičkom izdanju. To jest, moći ćete kupiti kutiju, ali samu igru u cijelosti ćete morati preuzeti s interneta. 

Još preciznije rečeno, fizičko izdanje Redfalla neće dolaziti na disku, nego na papiriću s kodom. Izdanje za PC imat će kod za Steam verziju, dok će Xbox izdanje u jednome biti PC i Xbox verzija na Xbox Store i Microsoft Store. Za instalaciju igre preporuča se 100 gigabajta slobodnog prostora na disku, što sugerira kako preuzimanje neće biti malo – očekujte da ćete skidati barem 50 gigabajta, ako ne i više.

Ovo je nakon Hi-Fi Rusha već druga ovogodišnja Xbox igra koje nema u “opipljivom” obliku, te samo nastavak višegodišnje Xboxove prakse da na tržište ne plasiraju fizičke kopije igara koje su igrive bez interneta. Primjerice, želite li igrati samo single-player kampanju Halo: Infinite izravno s diska – ne možete, jer ono što dobijete na disku nije potpuna igra.

Komentari (11)

  • Nardev

    17.02.2023 - 22:19

    Glavno im je opravdanje izbacimo plastiku, čuvajmo planetu. Umjesto kutije bit će 2 lista salate.

    • prdomlat

      @Nardev, 18.02.2023 - 00:24

      I to reciklirana salata moliću ljepo, moramo paziti na okoliš dok nas milijarderi guze i potkradaju

    • Darac83

      @Nardev, 18.02.2023 - 02:42

      To mi je prvo palo na pamet. Izvode ovakve kerefeke, a slijedeći dan nas pozivaju na ekološku osviještenost. Očekujem bar kutiju od recikliranog papira.

  • mirkunjaaa

    17.02.2023 - 22:37

    Ma ionako preskacem 🤷‍♂️😁

  • IgorBiH

    18.02.2023 - 05:36

    Ali ključno pitanje je je li to kod za jednu upotrebu ili neograničeno? To je ono što fizičke igre drži na životu, jer možeš poslije prodati i vratiti dio uloženog. Ako hoće tu da presjeku to je game changer za čitavu industriju i slijedi potpuna promjena navika kupovine i svega ostalog.

    • marko1106

      @IgorBiH, 18.02.2023 - 07:15

      Rusi i Ameri bace bombe. Ti si u skloništu sa svojom konzolom i sta ces raditi ostatak života nego naravno igrati igrice. Stalaža je puna kutija od igara i spreman si kreniti. Otvoris prvu kutiju a ono kod u kutiji, sve tvoje nade i želje padaju u zaborav i jednostavno izlazis van i probas odigrati Fallout sa permadeath postavkama. The End

    • IgorBiH

      @marko1106, 19.02.2023 - 04:53

      Mislim da bih svakako morao izaći van jer od koje hrane ću živjeti ostatak života? Idem u prirodu, neće bacati bombe na šume, proplanke i njive. Ne bi valjalo da se se to pretvori u onu epizodu na Uralu iz Metro Exodusa.

    • marko1106

      @IgorBiH, 19.02.2023 - 07:51

      Pravi gamer bi se uvijek pripremio na apokalipsu. Znaci treba cijevi, maska zbog radijacije, ruksak sa sto veci inventory, zavoja, sjekira, aparat za mjerenje radijacije, kompas, jaci armor, oruzje ako ima metaka,lockpicks naravno. I raditi na na skillovima naravno, citati knjige, kretati se sto vise i vježbati dijaloge radi boljeg dogovaranja sa ostalim ljudima.

    • IgorBiH

      @marko1106, 20.02.2023 - 00:24

      🤣😂🤣

  • MetalicStar

    18.02.2023 - 11:23

    Po meni je to glupost nevezano za ovu igru nego opcenito za sve takve koje kupis fizicke i dobijes kod, neko ko oce kolekciju oce da dobije i disk ovako rade cu skinut digitalno i amen, neznam ni poentu zasto bi iso kupovat tako, to si rade kupim u knjizari kutiju za 1.50€ i isprintam si sliku igre i metnem i amen i storeu si nadem jos jeftinije igru i cao pipa

  • mirkunjaaa

    18.02.2023 - 14:23

    U moderno doba mi kolekcije vise nemaju nikakvog smisla.
    Govorin iz svog kuta kome razne igre, stripovi i kazete skupljaju prasinu po podrumu 🤷‍♂️
    Ovo san napisa jer ce odma razni skupljaci skocit 🤷‍♂️
    Sve sta je napravljeno u masovnoj produkciji nema s vremenom neku vrijednost, samo sentimentalnu.
    Recimo svog “sivonju” ne bi proda za nikakve novce ali i da pozelim evo skoro 30 godina posli nema nikakvu vrijednost.
    ALI…. ovo sa kodovima u kutiji je brate dno dna i glupost bez granica 🤷‍♂️🤷‍♂️
    Ajde da su ubacili i kod recimo za poc nesto pojist negdi uz to ali ovako odvratno. ☝️

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?