HCL.HR

Redfall ima datum izlaska, bal vampira kreće u petom mjesecu

Zoran Žalac 26.01.2023.   •   9 komentara


Studio Arkane Austin demonstrirao je nadolazeću pucačinu Redfall kroz novih deset minuta gameplaya, a dobili smo i precizan datum izlaska te igre.

Glasine su bile istinite – vampirsku pucačinu Redfall igrat ćemo u petom mjesecu. Igra je dobila datum izlaska te ju na PC-ju i Xbox Series X/S konzolama očekujemo 2. 5. 2023., a istoga dana igra će biti dostupna i na Game Passu.

U novoj prezentaciji igre vidimo različite vrste misija i protivnika koje ćemo susretati u igri. Na primjer, vrsta vampira zvana Shroud ima interesantnu moć da zamrači prostor oko igrača kako bi ga dezorijentirao. Srećom, i igrač na raspolaganju ima neke trikove, pa vampire može izbjeći tako da postane nevidljiv – ako igra s odgovarajućom klasom. Stealth gameplay kroz tihe eliminacije također će biti moguće te imamo prigušivač kao jedan od niza mogućih dodataka za oružja.

Nadalje, potvrđeno je da ćemo dodatna oružja pronalaziti kao loot, odnosno skupljati u samom svijetu. Igra će imati proceduralno generiranje okoliša, ali ograničeno samo na vampirska gnijezda koja će svaki put biti drugačijeg rasporeda. Cijeli grad moći će se čistiti od vampira, područje po područje, tako da se prvo porazi moćni vampir, tj. underboss koji ima specifične vještine. Kad porazite tu vrstu protivnika, korak bliže ste velikoj boss borbi s vampirskim božanstvima.

Komentari (9)

  • Apocalypse4987

    26.01.2023 - 10:50

    Dobra ideja, dobar setting al par stvari me užasno živcira, i to ne samo kod ove, nego kod večine današnjih igara. Prvo likovi izgledaju ko 3.A iz poljoprivredne škole kad idu na ekskurziju u Beč, Prag i Budimpeštu. Ka i kod propalog Saints Row-a, teški krinđ. Snajperist, na primjer je teška kopija Mordecaia iz Borderlandsa. Druga stvar, koji vrag pretjeruju sa ovim šarenilom i bojama, pogotovo u igrama horror tematike. Srića da nemam HDR monitor jer ovo bi bilo još 3 puta gore. Treća stvar, ovi multiplayer shooteri na kalupu left4dead su bili hit u prošlom desetljeću, neka tamo i ostanu. Stvarno ih je previše, postaju naporni ko battle royale. Od studija koji su napravili Pray i Dishonored bi očekiva nešto ozbiljnije, a opet sitim se da su oni sudjelovali u razvoju Wolfenstein young blooda, tako da sve je dovoljno rečeno

    • SanKa

      @Apocalypse4987, 26.01.2023 - 11:07

      sve si rekao, taman intrigantna horor igra i onda likovi izgledaju ko faking skinovi za fortnite. teski cringe. l4d mi ne diraj btw, vrhunska igra i bolja od ovog za 100 razina

    • Apocalypse4987

      @SanKa, 26.01.2023 - 11:52

      l4d je vrhunska igra, samo sam je naveja ka da su ove igre njeni klonovi jer nema službenog naziva za taj tip igara

    • esmerine

      @Apocalypse4987, 26.01.2023 - 13:01

      Jedina sličnost ove igre sa L4D-om je da su obje coop shooteri. S tim da ovdje nema botova, tako da je i solo prolaz opcija. Ako je usporedba baš potrebna, gameplayom ovo puno više liči na zadnje Ghost Recon naslove.

      Znači peglaš okolo (sa ili bez ekipe) po ogromnoj mapi; mic po mic rješavaš baze i podbosseve, redoslijedom koji ti je vjerojatno minimalno nametnut. Sve začinjeno nekim bazičnim (nadam se ovdje ipak nešto konkretnijim) RPG elementima.

      Znači nikakve veze sa Left 4 Deadarom, osim što prosječni Joe vidi zombije (ili u ovom slučaju vampire), 4 igrača, te refleksno pali baklje i diže vile.

      Vizualno, ovi likovi (uz pretpostavku da je Arkane Lyon = Arkane Austin) rade fantastične stvari. Prey, Dishonored i Deathloop su primjer vrhunskog dizajna plasiranog na zanimljive i prilično svježe settinge (Prey bi ajde bio iznimka). Isfuravaju dašak steampunka u svom dizajnu i to im zasad super funkcionira.

      Nadam se da i Redfall nastavlja taj niz. Iz viđenog, više naginje da hoće nego da neće. Tako da eto, ne slažem se baš s ničim što si gore naveo.

    • Apocalypse4987

      @esmerine, 26.01.2023 - 14:50

      Svi imamo svoje mišljenje i vjerujem da bi svit bija vrlo dosadno misto kad bi se svi slagali u svemu. Al opet ponavljam, ne uspoređujem igru sa L4D, nego sa tim žanrom, moga sam slobodno napisat Dead Island, Borderlands, Strange Brigade, World War Z, Warhammer: Vermintide i Darktide, mogu tako u nedogled. Samo me zanima koji su to steampunk elementi ovdje, jer pogleda sam trailer 2 puta a takve stvari mi brzo upadnu u oko

    • Bogy

      @Apocalypse4987, 26.01.2023 - 20:38

      Što najgore za to traže 70 eura

  • dragansimic22

    26.01.2023 - 12:39

    Mješavina trasheva koji su uništili gaming – Overwatch i Fortnite

  • GuybrushThreepwood

    26.01.2023 - 14:48

    Prvo mi se ne svidja sto nema single player a sve ostalo sto mi se ne svidja ste gore napisali vec 👌

    • DjokaBA

      @GuybrushThreepwood, 27.01.2023 - 10:39

      Prvo pa musko, ima solo play.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?